Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Torok, ITM: În viitorul apropiat județul Sibiu se va confrunta cu cea mai mare criză a forței de muncă!

Torok, ITM: În viitorul apropiat județul Sibiu se va confrunta cu cea mai mare criză a forței de muncă!

Francisc Szombatfalvi-Torok, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, a tras ieri un semnal de alarmă cu privire la investițiile în județul Sibiu și forța de muncă existentă. În opinia șefului ITM, semnalale din piața muncii arată că Sibiul s-ar putea confrunta în viitorul apropiat cu o mare criză a forței de muncă calificată.

Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, la nivelul judeţului nostru sunt disponibile în prezent 443  locuri de muncă vacante, oferite de 83 angajatori.

”Din totalul locurilor de muncă oferite 38 de posturi se adresează persoanelor cu studii superioare şi anume: arhitect şef, analist calitate, administrator financiar, auditor intern, decorator interioare, economist, inginer construcţii civile, proiectant inginer mecanic, etc.”, se arată într-un comunicat la instituției.
În afara celor manționate mai sus, există 405 de posturi sunt pentru persoanele cu o pregătire medie.

Francisc Torok a explicat ieri, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural, că investițiile în județ sunt în creștere în ultimii doi ani, ceea ce determină o fluctuație tot mai mare a forței de muncă, angajații trecând de la o companie la alta.

”Fluctuația este din ce în ce mai pronunțată tocmai din cauza lipsei forței de muncă calificată. Dacă nu luăm măsuri cât mai repede, în viitorul apropiat județul Sibiu se va confrunta cu cea mai mare criză a forței de muncă calificată”, a declarat Torok.
Conform bazei de date a Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, la sfârşitul lunii aprilie 2016 desfăşoară activitate un număr de 1018 de unităţi cu cel puţin 21 de salariaţi. Dintre acestea un număr de 260 unităţi sunt cu capital de stat, nouă cu capital mixt şi 749 cu capital privat.

grafic itm

Ideea a fost întărită și de directorul AJOFM Sibiu, Mircea Crețu, într-un interviu acordat recent Turnul Sfatului.

 ”Există o lipsă a forței de muncă destul de acută dacă ne referim strict la municipiul Sibiu. Tot mai multe societăți și-au deschis afaceri în Sibiu și avem un pic de noroc în județele limitrofe, de unde există un aflux de forță de muncă spre Sibiu. Chiar în zonele noi de locuințe din Sibiu putem observa că se mută foarte mulți oameni veniți din alte județe”, explică Mircea Crețu.
Conform directorului AJOFM, în municipiul Sibiu există aproximativ 800 de șomeri, iar din punct de vedere economic situația poate fi comparată cu cea din perioada 2007-2008.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Brian Loman

Acum 5 ani

Stai linistit ca vin oltenii, suntem deja plini de VL, OT si DJ. Interesati par si mortii lui Dragnea din TL. Cresterea are un pret. Ma intreb de ce nu vin mai multi unguri de-ai tai din CV si HR, care tot judete subdezvoltate sunt. Sunt de preferat oltenilor.
Raspunde

...

Acum 5 ani

corect. din pacate ungurii din RO se duc la Cluj sau Budapesta...in schimb noi nu mai scapam de valceni niciodata...
Raspunde

dan-t

Acum 5 ani

TL e Tulcea
Raspunde

dancp

Acum 5 ani

yes,IGEN,da salutari doamnei turcan dupa intilnirea de acum o saptamina
Raspunde

co

Acum 5 ani

No, sibienii pleaca in vest, altii trebuie sa le ia locul! Ati inteles, voi care aveti ce aveti cu vl, ot, dj, puteti sa-i pupati undeva fiindca astia mentin ritmul de dezvoltare al sibiului, mentin demografic judetul, vin cu tinerete, forta, dorinta de afirmare! Asa ca voi, epavelor puturoase, mucles! faceti loc, faceti loc, oltenii pe primul loc! F bine, e timpul ca oltenii sa conduca sibiul, de regula, ca asa e in democratie, cei mai numerosi conteaza... restul, minoritati!
Raspunde

Ioana

Acum 5 ani

CO păcat că a trebuit să te naști cu PATA de oltean si ca în primi 20 de ani ai mâncat din gunoaie!Așa ca să zici mersi că Iohannis nu a făcut Valea Oltului cu sens unic!
Raspunde

Olingpia Gafozdea

Acum 5 ani

" Bosgor" cum placut spus la foi, nu putut feni muncit Nagyszeben, pentru ca platit tribut prostie, acordat credit politician UDe Mereu, care nu lasat la el "Bosgor" de rând infatat la limp ruman, si nu putut Comprende decât ce spus părinte si lider politic.
Raspunde

Brian Loman

Acum 5 ani

Da, corect este TR pentru Teleorman, dar asta nu schimbă gravitatea situației.:-( Mă tot gândesc cât de bună ar fi o federalizare a României, iar în cadrul acesteia o autonomie adminstrativ-financiară a fiecărei zone istorice.
Raspunde

sighian jet-bejet

Acum 5 ani

Atunci oltenasii ar cam muri de inanitie numa' cu praz si pepeni...hi hi hi:))))))))
Raspunde

Huidu

Acum 5 ani

Singura solutie ramane cresterea salariilor; a inceput si trebuie sa continue pana cand romanii nu vor mai fi tentati sa emigreze. Ce salar ar fi deajuns? Asta depinde de la o meserie la alta. Cert este ca daca nu va creste si productivitatea, preturile vor creste si ele.
Raspunde

Marian

Acum 3 ani

De ce vorbiți de olteni,cu ajutorul lor se ridică Sibiul,prazul îl mănâncă și SIBIENII dar sunt puturoși, altfel ar merge la munca,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus