Directorul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, a organizat în această dimineață o conferință de presă în care a luat atitudine în urma afirmațiilor făcute zilele trecute de psihologul Mihai Copăceanu.
Directorul teatrului a explicat faptul că spectacolul ”Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, a fost conceput ca un spectacol cu valori creștine, în care forțele răului luptă cu cele ale binelui.
https://youtu.be/_LA3wbxwD48
”Este foarte grav că se proliferează minciuni și ne-a deranjat că acest domn a spus minciuni și că în alte cazuri s-au folosit actrițe. Toate fetele au trecut printr-un casting serios, iar părinții au participat și-au dat acordul. Fetele ilustrează inocența și curățenia în spectacol, dacă am folosi fete de 18 ani nu ar mai fi vorba despre asta”, a declarat Constantin Chiriac.Conducerea teatrului sibian a mai arătat și că toate fetele implicate în spectacol au avut parte de consiliere la Clinica Polisano.
La conferința de presă au fost prezenți atât părinții cât și fetele care au jucat rolurile ”Margaretelor” în trecut și în spectacolele recente.
”Ne luptăm să aducem în oraș spectacole importante și avem parte de un atac infam, venit după nouă ani?! Merită să fim așa terfeliți?! Aș vrea ca acest om, așa cum a venit la mine să-mi ceară ajutorul pentru Școala 6, să vină și să spună că a greșit. Să vină să mai vadă o dată spectacolul și să spună că a înțeles totul gresit. După festival vom avea suficient timp să rezolvăm acest lucru și juridic”, a mai declarat Chiriac.Și actrița Ofelia Popii, care care o joacă pe Mefisto este de părere că au fost aruncate niște vorbe care nu au niciun sâmbure de adevăr.
"Acest domn a aruncat cu noroi în noi, a făcut publice niște impresii personale care nu sunt adevărate și care ar putea să constuitie un pericol pentru fete, pentru că nu cred că e plăcut să se discute atât de violent prestația lor pe scenă, iar lumea află astfel niște informații eronate. Cred că au nevoie de protecție și acest lucru trebuie făcut de noi, de societate, de public. Acesta a fost la spectacol în public, iar una e ce vezi din public și alta e ceea ce se întâmplă pe scenă. Acel act sexul de care a pomenit se petrece în felul următor, se stinge lumina nu se vede nimic, iar eu și domnul Ilie, actor profesionist scoatem niște sunete, nu facem niciun gest față de această fetiță. Ideea spectacolului duce în acea direcție, ți se creează această imagine în minte, dar nu se întâmplă așa ceva. Ceea ce se întâmplă pe scenă e safe pentru fetițe".
"Joc de la 18 ani în acest spectacol, iar acela a fost momentul în care mi-am dat seama că vreau să fiu actriță și nu am simțit niciodată că aș fi abuzată sau lucruri de genul acesta. Nu a fost niciodată vreun moment traumatizant", spune și Tania Anastasov, una dintre Margarete.https://youtu.be/2IFrB6HymLU
Ana Maria Telebuș a jucat în 151 de spectacole, iar acum la 22 de ani este studentă în anul trei la Medicină, dar spune că ceea ce s-a scris a fost o exagerare.
„Eu de atunci am trecut prin toate etapele și am învățat numai lucruri bune, m-am maturizat, am crescut în teatru și nici vorbă de vreo situație traumatizantă. Nu sunt de acord cu ceea ce s-a scris și pentru nici o altă fetiță care a jucat sau care va mai juca nu va fi vorba de o experiență traumatizantă. Am știut tot ce presupune acel text, încă dinainte cu un an, atunci când începuseră repetițiile, mereu ni s-a explicat ce trebuie să facem ca pe joc”, spune Ana Maria Telebuș.Nici părinții fetelor nu sunt de acord cu ceea ce psihologul Mihai Copăceanu a afirmat, iar Mirela, mama unei fetițe care joacă în Faust de trei ani spune că fetița nu s-a simțit niciodată afectată și că întodeauna a mers la repetiții cu plăcere.
"Ele se bucură că se întâlnesc cu asemenea actori și nicidecum nu sunt afectate psihic, mai ales dacă vor să devină actrițe. Ne-a afectat acest articol pentru că nu este adevărat ceea ce s-a spus, doamnul psiholog poate nu a înțeles că din interior, copiii și actorii altfel văd piesa decât un spectator la prima vedere. Pentru copii este o joacă, ei se bucură să fie lângă acești artiști, se mimează anumite lucruri, dar nici vorbă de ceea ce a spus domnul psiholog. Spectacolul lasă imaginația spectatorului să continue o idee care, de fapt, se oprește acolo unde trebuie", este de parere mama uneia dintre fetite".
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Clinica Polisano , Constantin Chiriac , Doctor Faustus , Radu Stanca , Mihai Copăceanu , Ofelia Popii , Silviu Purcărete , hartuire sexuala , Directorul Teatrului Național , abuzuri , Ziua Ştafetei , Ana Maria Telebuș , Promovare Spectacole , inocenta , emotie , minore , Margaretelor , Tania Anastasov , abuz emotional
Vizualizari: 8124
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Un sibian
Acum 2 ore
Noi noi
Acum 2 ore
Un sibian
Acum 3 ore
Sparrow
Acum 3 ore
Emil