Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
19°C

După o viață petrecută în lanț, un cățel a plecat să vadă lumea. Sibiului i-a dat nota zece. Foto-video

După o viață petrecută în lanț, un cățel a plecat să vadă lumea. Sibiului i-a dat nota zece. Foto-video

Sprocket, că așa îl cheamă, este bulgar. S-a născut și a trăit toată viața lui într-o cușcă, legat în lanț, într-un sat mărunt din sudul Bulgariei. Salvat de o asociație care luptă pentru drepturile animalelor, Sprocket a primit cadou o excursie de peste două mii de kilometri, care l-a purtat și pe la Sibiu. Cu scopul de a-i arăta cât de mare și frumoasă este lumea și de a atrage atenția proprietarilor de animale din Europa de Est că locul lor nu este în lanț.

”Imaginează-ți cum ar fi viața ta dacă ai sta tot timpul legat cu un lanț de o cutie veche din lemn, fără căldură, cu puțină mâncare și nimeni căruia să-i pese de tine. Imaginează-ți cum ar fi viața ta dacă ai fi o sonerie vie. Nu ai alt scop decât să latri la cine se apropie. În Bulgaria, precum și multe alte țări din Europa de Est, câini crescuți și ținuți în lanț toată viața sunt o realitate comună. Primesc mâncare doar cât să nu moară, nu știu ce este un medic veterinar și nimeni nu-i tunde sau îi îngrijește vreodată”. Așa începe povestea lui Sprocket, spusă chiar de el pe un blog de călătorii. Din fericire, povestea are o turnură frumoasă. Sprocket a fost salvat de o femeie cu suflet mare, care face parte din asociația ”Little Angels Rescue Bulgaria”, care se ocupă de drepturile animalelor. După ce l-au spălat, deparazitat și iubit, Sprocket a primit cadou, în urmă cu aproape două săptămâni, o excursie prin Europa de Est. În România el a văzut Sibiul, unde a stat trei zile, apoi Brașovul, Castelul Bran, iar în această perioadă este la mare, după ce a trecut prin Delta Dunării.

”În cele trei zile cât a stat la Sibiu, Sprocket a explorat străduțele și piețele orașului, cu un interes crescut pentru magazinele de haine la mâna a doua. A făcut niște cumpărături și acum are o pelerină de ploaie albastră foarte șic. S-a mai distrat de minune la terasele din centrul istoric și ar fi vrut să urce în Turnul Sfatului, dar nu a avut voie. A văzut panorama, în schimb, din turnul Bisericii Evanghelice. Ca un câine cinstit ce e, a fugit repede pe Podul Minciunilor. I-au plăcut la nebunie străzile vechi, piatra cubică, ușile ornate ale porților și pasajele pietonale. Sibiul a primit nota zece din zece”, au povestit pentru Turnul Sfatului, Mark Williams și Kate O’Malley, administratorii unui blog de călătorii, cei care au organizat excursia.

Dupa o viata petrecuta in lant, un catel a plecat sa vada lumea foto Vagrants Of The World Travel (2)

Cât privește celălalt scop al călătoriei, Mark și Kate spun că nu își doresc altceva decât ca oamenii să trateze mai uman animalele. ”Mesajul nostru este că nici un câine nu ar trebui ținut legat în lanț. Au nevoie de mișcare, mâncare adevărată și atenție medicală. Un proprietar trebuie să-și asume responsabilitățile. Sperăm ca toți oamenii care-și țin câinii în lanț să vadă povestea lui Sprocket și apoi să se uite la propriul cățel cu alți ochi”, mai spune Mark Williams. Povestea lui Sproket este urmărită online de iubitori de animale și călătorii din toată Europa și Statele Unite ale Americii.

Dupa o viata petrecuta in lant, un catel a plecat sa vada lumea foto Vagrants Of The World Travel (1) Dupa o viata petrecuta in lant, un catel a plecat sa vada lumea foto Vagrants Of The World Travel (3)

Aventura lui Sprocket o puteți urmări aici.

Sursa foto video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

CrisV

Acum 8 ani

Frumos!
Raspunde

David Werner

Acum 8 ani

asa este bine,caci e o vietate
Raspunde

jane

Acum 8 ani

Such a wonderful way to tell Sprockets from rag to rich's story and raise awareness that all animals have the right to live just as us humans.
Raspunde

Aida

Acum 7 ani

Romania, 2016, am un vecin sub blocul in care locuiesc care su tine cainele in lant de o vista, si nu e singurul... De unu SG, in spatele casei, legat mereu, se zbate mereu sa rupa lantului...ii vad de la etaj zbaterea, oboseste, se potoleste apoi reia stradania de la cap...avem nevoie de legi care sa pedepseaca asemenea barbarie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus