Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Administrația Tursib, luată la rost pentru o primă de 10.000 de euro aprobată directorului

Administrația Tursib, luată la rost pentru o primă de 10.000 de euro aprobată directorului

Adunarea Generală a Acționarilor societății Tursib a încins ușor spiritele, după ce primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, s-a arătat nemulțumită de faptul că membrii Consiliului de administrație al societății au aprobat acordarea unei prime de 45.000 de lei directorului general al societății.

În cadrul AGA ce a avut loc săptămâna trecută, consilierii locali ai Sibiului (membrii ai AGA Tursib) au scos de pe ordinea de zi punctele referitoare la desemnarea noilor membri ai Consiliului de administrație al societății. ”Noi” doar în sensul că li se reconfirmă mandatul pe o perioadă de patru ani (până în 2020), deoarece numele celor propuși sunt aceleași cu cele din mandatul care se va încheia în iulie 2016.

”Nu aveți doar rol decorativ”

Discuțiile despre CA al Tursib au fost deschise de Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, după prezentarea ordinii de zi. ”Dacă nimeni nu are nimic de spus, am eu. Am văzut că ați luat primă de performanță 10.000 de euro”, s-a adresat mai întâi lui Adrian Popa (foto), directorul general al Tursib. ”Pentru activitatea din 2014 s-a luat în 2015 această sumă”, a confirmat Popa. ”Da. Anul acesta știu că nu v-ați dat primă și știm și de ce. Mi se pare o sumă foarte mare. Extraordinar. M-aș fi așteptat ca membrii Consiliului de administrație să fie mai atenți. Căci Consiliul de administrație nu are doar un rol decorativ. Dumneavoastră aveți o flotă de autobuze învechite, nu aveți bani de autobuze noi, dar vă dați astfel de prime”, a spus Astrid Fodor. Propunerea ei ca de pe ordinea de zi să fie scoase punctele care fac referire la aprobarea noului consiliu de administrație a fost votată în unanimitate de consilieri. ”Mai avem timp până expiră mandatele actuale, nu trebuie să ne grăbim, mai ales că Tursib are în derulare proiecte importante”, a adăugat Fodor. Proiectele la care face referire sunt construirea noii autobaze în Zona industrială vest (cu termen de finalizare luna august a acestui an) și valorificarea actualei autobaze de pe Calea Dumbrăvii.

Cei ”re-propuși”

Viitorul Consiliu de administrație al Tursib a fost propus de actualul consiliu de administrație în urma unei proceduri de selecție a candidaților care s-a încheiat pe 18 mai și a fost realizată de Herman Binder și Helga Dahinten (cei care formează Comitetul de nominalizare și remunerare ai Tursib). Cei care s-au înscris pentru procedura de selecție (în urma publicării a câte două anunțuri în Ziarul Financiar și Bursa și pe site-ul Tursib) au fost doar actualii membri. Pentru funcția de președinte al CA a fost propus Mircea Ovidiu. Acesta este membru al CA Tursib din 2012, dar și al CA Urbana (societate deținută tot de Consiliul local Sibiu) din același an. Angajat în cadrul BCR din 1990, Mircea Ovidiu este directorul agenției Aurel Vlaicu Sibiu. Ceilalți membrii propuși din nou pentru CA al Tursib sunt Daniela Chialda (membru al CA Tursib din 2012, director economic al SC Urbana SA), Herman Binder (inginer restaurator, administrator al propriei firme, actualul președinte al CA Tursib), Nicolae Cornel Jucan (conferențiar universitar al Facultății de Științe Economice din cadrul ULBS, fost director al mai multor sucursale bancare) și Adrian Popa (directorul general al Tursib din 2005).

Pentru fiecare membru al Consiliului de administrație s-a propus ca indemnizația lunară să fie una fixă, egală cu 20% din indemnizația fixă lunară a directorului general al Tursib. Cum salariul brut al directorului este de 7.500 de lei, rezultă că pentru fiecare membru al CA este propusă o indemnizație de 1.500 de lei.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Jiji

Acum 5 ani

Hoti, bani luati de poamna.
Raspunde

Vadim

Acum 5 ani

La vremuri noi, tot noi. Rusine ! Consiliul local este unicul actionar ,asa ca aceleasi persoane impuse de FDGR se regasesc in CA la mai multe firme ale C L, isi fac salariile si indemnizatiile dupa bunul plac. Dna Fodor doar acum afla cum merg lucrurile ? Ha, ha ! Povesti ! Domnul director la 70 de ani ar putea sa-si vada de afacerile private.
Raspunde

tudor

Acum 5 ani

Nesimtitii. 7500 lei lunar si isi mai dau si prime nesimtite. Pentru ce?
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

iau prime pentru neperformanta si obraz gros dar mai ales pentru burtile mari pe care le fac la birou. CE mai conteaza ca autobuzele sunt vechi si poluante, ca timpii de asteptare sunt mari si ca din prima respectiva (10.000 euro) se putea da un avans pentru un autobuz nou sau se puteau linistit dota birouri si spatii in noul sediu care se contruieste. Din 2-3 prime din astea isi cumpara o garsoniera pe care o inchiriaza si face apoi bani toata viata. Astia sunt adevaratele capuse ale sistemului...
Raspunde

Alzara

Acum 5 ani

Aceasta-i clica de parveniti si sifonari ordinari cu care a "convietuit" ani de zile si pamatuful sasalau 5 case-iohannus,deci gargara de 2 bani a casnicei fodor e penibila!
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

Rusine sa le fie. Flota de autobuze este invechita. In autobuze nu este wi-fi si aer conditionat. Trebuie accesate fonduri europene sa fie dezvoltata flota de autobuze.
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

scapati de milogul de Popa!
Raspunde

Gilu

Acum 5 ani

Oare acest babalac de director este de neinlocuit? De ce oare si Niculescu de la Apa Canal, pensionar de cativa ani, este tinut pe functie? Ce interese a avut Johannis de la tinut la conducerea Centrale Termice pe miliardarul care a lucrat doar la stat, Ilie Gradinar? Dar ce sa mai vorbim de Dragoman? Toti acesti hoti sunt oamenii MARELUI HOT JOHANNIS!!!
Raspunde

karl

Acum 5 ani

Pe Chiriac de la Teatru l-ai uitat? prietenul intim al HOTULUI JOHANNIS...alt jeg
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

Chiriac e alt penal notoriu de pus in rama din gasca tradatorului de neam,masonul neamt -iohannis -sluga Bruxelles-ului si a retardatei kuh-merkel.
Raspunde

lucian

Acum 5 ani

Niculescu a cumparat pe numele **** utilaje de sapat, apoi, le-a inchiriat la Apa-Canal. Cam asa a facut si agramatul Tant la DPC, bagandu-l pe mutalaul de fiu-so.
Raspunde

Ardelean

Acum 5 ani

Ca Gradinar Ilie nu-i niciunul. Fostul Trezorier al PSD era suspectat de cei din Partid ca fura din sponsorizari. Johannis i-a dat verde la vanzarea Centralelor Termice. Asa ca doritorii s-au inteles si-au masluit licitatiile..
Raspunde

anonim

Acum 5 ani

Pe Jucan l-am avut profesor.Trebuia sa-i cumperi cartea ca sa treci clasa.Altfel nu aveai nici o sansa!
Raspunde

Cetatean

Acum 5 ani

10.000 de euro prima si soferii lucreaza de la 4 noaptea pana la 2 cei care au norocu sa fie cate 2 pe masina iar cei care sunt singuri pana seara la 19...e bine totusi ca si itm-ul nu se autosesiseaza in prisma orelor de lucru, dar poate ca o sesizare ar fi bine venita totusi. Nu mai vorbim de jegurile de autobuze care de abia se inchid usile si vara lesini in ele ca nu li se deschid nici trapele. Ce sa stie Fodor ea nu a mers cu autobuzu in viata ei. Da si autobuzu eco pe curent care e treaba cu el, venit probat plecat. Ala nu era bun nu se putea fura motorina cu el daca le inlocuia toata cu dinalea pe curent cine mai lua spaga pe motorina !!!!!!
Raspunde

Dura

Acum 5 ani

Intradeva problemele sunt multiple in firma,dar oameni din oras ar trebui sa cunoasca adevarul nu ce arunca in presa Doamna Primar.Trebuie stiut ca nu directorul e de vina sau vina parțială,trebuie stiut ca acționari tursibului sunt consiliul local,deci Tursibul este societate cu acționar unic consiliul local.iar mizeria in care se zbat in primul rand muncitorii ai acestei societati cu salari sub limita asteptărilor, sunt vinovați consilieri sau consiliul local.Nu mai dati cu noroi fiindcă nu stie nimeni dintre cei ce acuză sacrificiul pe care angajați îl fac pentru a transporta cetățeni orasului.Iar Doamna Primar sa facă bine si sa dea ce trebuie cetățenilor nu doar anumitor categorii,mai sunt si copii in acest oras care ar trebui subvenționați,pentru bilete si abonamente.pensionari oricum au prea multe facilitati.poate ar trebui sa se vorbească si cu personalul de bord soferi mecanici si alti in vederea salarizari,fiindcă altfel intr-o zi va trebui sa urce la volan chiar Primaria si consilieri. Iar directorul trebuie lăsat sa a si facă treaba nu trebuie miscat politic după poftă altora.
Raspunde

GORON PETRU

Acum 5 ani

Buna ziua Numele meu este Goron Petru , cetatean al orasului Sibiu , nascut, crescut, trait in Sibiu , platitor de taxe si impozite LOCALE , la zi ......... . Vreau sa va sesizez si sa va intreb , sa ma informez daca este corect , uman sau cum s-o mai zice ca un angajat al Tursib Sibiu cu functia de controlor bilete sa dea jos din autobuz o fetita de 12 ani care s-a urcat in mijocul de transport cu 2-3 minute inainte in zona Coposu , maternitate in directia Compa ,Gusterita la ora 13.20 pe motivul ca nu si-a compostat biletul ca il tinea in mana sa fraudeze societatea Tursib. . Mentionez ca la acea ora autobuzul era destul de aglomerat ora de varf cu foarte multi angajati din zona Compa. Copilul avea bilet la el dar datorita aglomeratie nu a ajuns la taxatorul de bilete sau cum i-o zice datorita aglomeratiei , se circula in picioare in ghesuiala , sunt sigur ca nu intentiona sa circule fara bilet asta ..... ca si parinte i-am recomandat sa nu se inghesuie in autobuz sa stea mai retrasa .... in conditiile in care din autobuzul 10 anul trecut i-a fost furat telefonul.... . Mentionez de asemeneqa ca , ca si parinte in fiecae dimineata ii inmanam un bilet de autobuz , autobuz pe care il foloseste de 3-4 ori pe saptamana pe traseul de la scoala spre casa .Dimineata o ducem noi parintii la scoala ... . FETITA MEA DE 12 ANI A FOST AMENINTATA STRESATA BRUTALIZATA PSIHIC DATA JOS DIN AUTOBUZ IN STRADA PE MOTIV CA NU SI-A COMPOSTAT BILETUL IN TIMP UTIL ASTA INSEMNAND 2-3 MINUTE DE LA PLECAREA AUTOBUZULUI DIN STATIE , INFRACTIUNE CONSTATATA LA ORA 13.22 CONFORM NOTITEI DIN CARNETUL CONTROLORULUI. I -AU FOST CERUTE DATELE PERSONALE ADRESA ... A FOST LEGITIMATA I SA CERUT CARNETUL DE ELEV, AMENINTATA, TRECUTE DATELE PE UN CARNETEL GEN NOTES DE OSPATAR CU PIXUL . DE ASEMENEA I S-A COMUNICAT CA A FOST AMENDATA CU 50 LEI AMENDA CARE TREBUIE ACHITATA IN TERMEN DE 24 ORE LA CHIOSCUL DE BILETE TURSIB DE LA TEATRU. IN DUPA AMIAZA ACELEIASI ZILE SOTIA MEA A INCERCAT SA ACHITE ACEA AMENDA DE 2 ORI DAR NU A REUSIT A INCERCAT DE ASEMENEA SA AFLE CE S-A INTAMPLAT DE LA REGIA TURSIB DAR DE ASEMENEA FIIND DUPA ORA 16 .... MAI EXACT ORA 16 .10 . IN ACEASTA DIMINEATA DE ASEMENEA EU AM FOST LA ACEL CHIOSC DE BILETE DE 2 ORI INCERCAND SA ACHIT AMENDA UNDE NU AM GASIT NICI UN PROCES VERBAL NIMIC ..., DISTINSA VANZATOARE DE BILETE LUIND LEGATURA CU VESTITII CONTROLORI TELEFONIC, CONTROLORI PE CARE I-AM SOLICITA PRIN INTERMEDIUL DISTINSEI VANZATOARE DE BILETE SA IMI COMUNICE DATELE, CHITANTA SAU CE-O FI PENTRU A ACHITA ACEASTA AMENDA CA SI CETATEAN ONEST. AU VENIT EI IN STATIE DUPA APROXIMATIV 10 MINUTE DE ASTEPTARE DAR SURPRIZA ... NU AVEAU DECAT DATELE PERSONALE ALE COPILULUI MEU PE ACEL CARNET .....LA INTREBAREA MEA NEPUTAND SA RASPUNDE DE CE A FOST TRIMISA FETITA SA ACHITE 50 LEI LA CHIOSCUL DE BILETE...... SI DE CE A FOST DATA JOS DIN AUTOBUZUL PRIMARIEI , MUNICIPALITATII SIBIU CU BILETUL IN MANA (INCA NECOMPOSTAT SAU CUM I-O ZICE ). NEREUSIND SA COMUNICAM NORMAL , NIVELUL DANSILOR FIIND MULT SUPERIOR NOUA PLATITORILOR DE BILETE AM PLECAT LA SEDIUL TURSIB INCERCAND DE ASEMENA SA PLATESC ACEA AMENDA SOLICITATA FETITEI MELE SI SA MA LAMURESC SI EU DACA ESTE NORMALA ACEASTA ATITUDINE A ACESTOR SUPEREROI CONTROLORI DE BILETE .AM CERUT SA VORBESC CU DIRECTORUL COMPANIEI ACESTA M-A ASCULTAT DAR DE ASEMENEA NU AM GASIT RASPUNS LA INTREBARILE MELE LA SOLICITAREA MEA DE A FI INFORMAT , PUSE,, MAI MULT SAU MAI PUTIN ORTODOX ,, CA DOAR E COPILUL MEU NU E AL LOR . SINCER DUPA CE AM AUZIT SI AM VAZUT CU CINE A AVUT ONOAREA DE A FI SUPUSA CONTROLULUI .....INDIFERENT CE S-AR SPUNE EU IL CRED PE COPILUL MEU. I-AM INTREBAT DE ASEMENEA PE DISTINSII DOMNI REUNITI IN BIROUL TURSIB IMPREUNA CU SEFII LOR DACA ACEEA ESTE MOSIA LU TAICASU SAU DACA E EL PATRON SA DECIDA CINE CIRCULA CU ACEL AUTOBUS SAU NU STIU EU BINE ... SA IMI PREZINTE O SITUATIE O JUSTIFICARE A CELOR INTAMPLATE ,A SOLICITARII ACHITARII ACELEI AMENZI .... . NU AM REUSIT DE ASEMENEA SA ACHIT ACEA AMENDA DE 50 LEI NICI LA SEDIUL REGIEI . CONDUCEREA TURSIB MI-A SOLICITAT DE ASEMENEA SA DAU O DECLARATIE IN ACEST SENS IN CALITATE DE PARINTE PROBABIL AU VRUT SA SPUNA O RECLAMATIE . SE CIRCULA CU AUTOBUZE VECHI AGLOMERATE SI CHIAR FOARTE AGLOMERATE LA ORA DE VARF MURDARE CU CETATENI MAI MULT SAU MAI PUTIN ... CARE SE COMPORTA MAI MULT SAU MAI PUTIN CIVILIZAT SI VOI DISTINSI DOMNI DE LA TURSIB CE FACETI .... DATI JOS DIN AUTOBUZ IN STRADA O FETITA DE 12 ANI UN COPIL CU PARINTI .......ASTA VA ESTE DE FAPT NIVELUL CARE VA REPREZINTA. TIN SA VA COMUNIC DE ASEMENEA CA IMI REZERV DREPTUL DE A FACE PUBLICA ACEASTA SITUATIE SI DE A ACTIONA ASA CUM CONSIDER EU IN CALITATE DE PARINTE. DE ASEMENEA IMI REZERV DREPTUL DE A INFORMA SOCIETATEA CIVILA MEDIA SI ALTE INSTITUTII ABILITATE ALE STATULUI PENTRU A PRIMI CLARIFICARILE SOLICITATE , PENTRU A FI INFORMAT CE ESTE BINE SI CE ESTE RAU IN ACESTA SUPER ACTIUNE A REPREZENTANTILOR TURSIB. INCA INCERCAM SA PLATIM ACEA AMENDA .... NU STIM UNDE NU STIM LA CINE TOTUL E CONFUZ , COPILUL MEU A GRESIT NU SI-A COMPOSTAT BILETUL IN TIMP UTIL BILET PE CARE IL AVEA LA EA INCERCAM SA INTRAM IN LEGALITATE..... . GORON PETRU CETATEAN AL ORASULUI SIBIU.
Raspunde

...

Acum 5 ani

deja se ingroasa gluma...la politia locala - nesimtiti, la tursib - nesimtiti, cand erau ridicarile - nesimtiti....ce poola mea pazeste consiliul local ca are in subordine, mai mult sau mai putin direct, astfel de specimene?
Raspunde

Dura

Acum 5 ani

Toți care faceti comentarii,nefondate,inainte de toate cand urcati intr-un mijloc de transport cumpărați bilete de călătorie,pentru a răsplăti munca acelor oameni pe care îi blamați si dati cu noroi in ei,probabil credeti ca munca lor se rezuma la camasa si cravata pe care o poartă,trebuie sa veniti cu ei la munca la ora 3.30,dimineata,sa lucreze cu masini cu norma de casare demult facuta in conditi de munca ingrate frig,iarna,căldură vara,scuipati si injurati,si toate acestea sa va duca in siguranta la destinațiile dvs.intrați o zi în pielea lor si după aceea sa va vad comentariile.si apropo salariale sunt de mizerie la soferi .in privinta cetateanului cu fata si eu regret ce sa intamplat dar oricum multe sunt neadevaruri din ce zice.
Raspunde

Dura

Acum 5 ani

Gabriel ,,am drepul la replica.. Daca tu susti ca se fac invarteli si se fura in Tursib,iesi in fata si spune ai dreptul sa o faci,dar se stie ca sunteți o grămadă de pupincuristi ,trădători si vânzători,in Tursib.lupta pentru colegi tăi,asta daca ai cojones.Daca nu ai taci ..
Raspunde

GABRIEL

Acum 5 ani

Dura, tu ori esti naiv rau, ori te faci ca nu pricepi! Citeste comentariul meu mai bine!Nu am pomenit cuvantul "furt" si nici nu am sustinut ca sunt angajat al Tursibului! ...deci.....nu mai trage concluzii pripite ! Si aici se comenteaza in limba romana , nu in alte limbi! Dar o las balta, ca oricum nu am cu cine schimba opinii! Ochii sunt facuti sa vezi, nu sa-i inchizi ca nedreptatea sa dispara, ca prin farmec ! si apropo...spui ca ai dreptul la replica....se aplica si viceversa !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus