Vineri,
17.09.2021
Parțial Noros
Acum
23°C

Constructorii de la care s-a confiscat milionul de euro, sub control judiciar

Constructorii de la care s-a confiscat milionul de euro, sub control judiciar

Inculpații din dosarul instrumentat de procurorii DIICOT, privind evaziunea fiscală în construcții, au primit doar măsura controlului judiciar din partea jduecătorilor sibieni.

Cei reținuți în acest dosar de către procurori au plecat din arest după doar o zi, pentru că mandatul le expirase. Judecătorii Tribunalului Sibiu nu s-au pronunțat în timp util cu privire la ce măsură preventivă poate fi dispusă împotriva acestora. Abia astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți a decis că ei pot fi lăsați în continuare în afara arestului, împotriva lor fiind dispuse doar măsuri care privesc controlul judiciar.

Procurorii DIICOT îi reținuseră săptămâna trecută pe Sorin Rucărean, Adrian Ștefan Fleșer (acesta este deja în penitenciarul Aiud, pentru alte fapte), Mihai Miuță, Paul Laurențiu Ghițescu, Constantin Ungureanu, Ioan Vulcu, Vasile Bădițescu, Niki Laurențiu Turca Dăscălescu, Marius Dădăcuș și Alex Muscă. De la ei a fost confiscată o sumă impresionantă de bani, susceptibilă de a proveni din evaziune fiscală - nu mai puțin de un milion de euro, cash.

În total, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Sibiu au efectuat, săptămâna trecută, 25 de percheziții în patru județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de euro, prin înșelăciune și evaziune fiscală. Descinderile au avut loc în județele Sibiu, Brașov, Mureș și Argeș.

Constructorii sunt bănuiți că au creat un circuit fiscal fals, astfel încât să evite plata impozitelor. Potrivit polițiștilor și procurorilor sibieni, după ce firmele incluse în circuitul infracțional acumulau datorii mari erau transferate pe numele unor ”persoane nesolvabile”. De obicei cu domiciliul în alt județ (pentru a îngreuna un eventual control fiscal), aceste persoane nesolvabile primeau prin cesiune părțile sociale ale firmelor cu datorii.

ARTICOLUL INIȚIAL: DIICOT Sibiu a coordonat 25 de percheziții. 50 de persoane aduse cu mandat

CE AU GĂSIT PROCURORII LA PERCHEZIȚII: Video. Un milion de euro cash, pastile de ecstasy și ceva ”mărunțiș”

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus