Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Cartierul Dioda va fi reabilitat de trei firme sibiene

Cartierul Dioda va fi reabilitat de trei firme sibiene

Asocierea de firme formată din Terra Building, Drumuri și Prestări Construcții și Electro-Con Impex a fost desemnată câștigătoare a contractului de reabilitare a infrastructurii cartierului Dioda. Valoarea lucrărilor ofertate de firmele sibiene este de 3,9 milioane de lei (față de 5,04 milioane de lei, fără TVA, estimare înainte de atribuire).

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că acest contract va fi semnat în cursul zilei de astăzi (3 iunie), termenul de finalizare a lucrărilor fiind de opt luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (în condițiile în care perioada cuprinsă între 15 noiembrie și 15 martie este considerată timp friguros și poate fi invocată de constructor pentru întreruperea lucrărilor). Perioada de garanție solicitată este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Procedură contestată

Contractul pentru modernizarea cartierului Dioda a fost ”scos la licitație” încă din noiembrie anul trecut. Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru 18 decembrie 2015, dată la care pe masa celor din Primăria Sibiu au fost înscrise șase oferte. În afara celor asocierii condusă de Terra Building, au mai depus oferte SC Construcții SA (Sibiu), BMT Trans Construct, Hidroconstrucția SA, Comtram SA (Sibiu) și Lupetto Construzioni SRL. Cei de la Hidrocontrucția SA au contestat procedura de atribuire, solicitând Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor să oblige Primăria Sibiu la reevaluarea ofertei sale, declarată neconformă. Pe 25 mai 2016, CNSC a respins ca nefondată contestația celor de la Hidroconstrucția.

13 km de cablaj metropolitan

”Firma câștigătoare va efectua în următoarele luni lucrări de modernizare a carosabilului și trotuarelor, a aleilor dintre blocuri, va amenaja parcări înierbate, guri de scurgere a apei pluviale, va moderniza rețeaua de iluminat stradal și va amenaja și tubulatura în care pot fi coborâte ulterior cablurile suspendate de către firmele deținătoare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. Potrivit informațiilor din caietul de sarcini, străzile incluse în proiectul de reabilitare măsoară 1,6 kilometri. Sunt planificate pentru a fi modernizate parcări de peste 14.000 de mp, plus trotuarele aferente străzilor (mai bine de 4.500 de mp). Tubulatura pentru cablajul metropolitan (”coborârea firelor sub asfalt”) este proiectată pe o lungime de aproximativ 13 km.

“Lucrările vor schimba în bine această zonă de blocuri, de la carosabil și trotuare până la iluminat public și parcări. Cartierele au nevoie de un suflu nou pentru a fi mai funcționale și pentru a crește confortul locuitorilor. De aceea vom continua acest proiect. Suntem foarte aproape de atribuirea contractului de modernizare a cartierului Hipodrom II, lucrările urmând să înceapă de pe strada Mirăslău, unde s-a finalizat lucrările la rețele”, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului
Foto: Bing Maps

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

jonyjon

Acum 5 ani

Imaginea din Bing Maps o folositi cu acordul Microsoft, asa-i? Pentru ca sunt sigur ca ati citit termenii si conditiile de utilizare ale serviciului: "COPYRIGHT AND TRADEMARK NOTICES All contents that is made available or generated to view and/or download in connection with Bing Maps and MapPoint Web Service, including, without limitation, maps and directions ("Content") is owned by and is: Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation and/or its suppliers, One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052-6399 U.S.A. and is protected by copyright laws and international treaty provisions. All rights reserved. Reproduction of any content is strictly prohibited. Permission to use Bing Maps and MapPoint Web Service content and related graphics and other material is subject to these Terms of Use." De aici: https://www.microsoft.com/maps/assets/docs/terms.aspx
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

Ca sa fie mai clar, imaginea e de aici: http://binged.it/1r4PdFY
Raspunde

Brian Loman

Acum 5 ani

Plina lumea de isteti.
Raspunde

...

Acum 5 ani

Reabilitare e cam mult spus ...ar fi bine daca ar putea sa reabiliteze cineva cartierele noastre disfunctionale si calamitate urbanistic. Un pas spre mai bine ar fi sa se faca si la noi lucrurile cu cap, asa cum se laudau unii in campania electorala "...lucrului bine facut". Are cineva grija sa organizeze santierul in asa fel incat sa nu mai vina firma Y sa sparga ceva dupa ce firma X tocmai a terminat? Vince cineva periodic sa faca inspectii de calitate? Face cineva o receptie dura a lucrarilor?
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Cartier?!?!? Cel mult zona, e parte din zona centrala. Oare pe cand va imparti primaria orasul pe cartiere oficiale, cum am mai avut, pana prin '48 ?! Clujul, Brasovul au de ex. asa ceva, in Cj si primarii de cartier, cu asta ar putea rezolva frau Fodor si treaba cu intalnirile: daca ai o problema la tine in cartier, raportezi acolo, ei mai departe la Primarie(centrala/generala)
Raspunde

Ema

Acum 5 ani

Aleea Biruintei pe cand ? Gunoaiele de langa liceu care dau afara se mai ridica sau se lasa sa se vada pe Google Maps? Strada Goraslau pe cand? Parcarile asfaltate pe cand ? Cu excedent financiar si nu ati facut nimic .Contractele le tot dati la acoliti .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus