Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Sibianca înjunghiată pe aeroport devine subiect de cercetare. Bursă de 2.000 de euro pentru doi jurnaliști

Sibianca înjunghiată pe aeroport devine subiect de cercetare. Bursă de 2.000 de euro pentru doi jurnaliști

Doi jurnaliști primesc o bursă de 2.000 de euro ca să investigheze problema violenței domestice în România. Cercetarea va proni de la două cazuri celebre de agresiuni pasionale. Unul dintre acestea s-a petrecut chiar în fața Aeroportului Internațional din Sibiu. „În aprilie o femeie de 38 de ani a fost omorâtă de fostul iubit în centrul Bucureştiului, deşi sesizase de nenumărate ori poliţia. În mai, o altă femeie a fost înjunghiată de fostul soţ pe aeroportul din Sibiu. Ambele au devenit nişte cifre în statisticile referitoare la violenţa domestică. Statul român cheltuie milioane de euro pe proiecte de prevenire şi combatere a violenţei domestice şi a traficului de persoane, iar demersul nostru jurnalistic va arăta cum sunt cheltuiţi banii şi cine beneficiază în mod real de ei”, spune, potrivit Mediafax, Ana Poenariu, care va semna ancheta jurnalistică, împreună cu Sergiu Brega.

Bursa a fost acordată în urma unei selecții desfășurate de Fundația Friends for Friends. "În privinţa păcii din case, statistica e tragică: la fiecare 30 de secunde o femeie din România este bătută. Ştim astfel de cazuri cu toţii, sunt lângă noi - în familiile noastre, în cercurile noastre sociale, în blocurile în care locuim - şi încă mai încercăm să ne convingem că e treaba altcuiva să se ocupe de violenţa domestică", atrage atenția Beatrice Weber, director general al FFF.

Articolul realizat de cei doi jurnaliști va putea fi citit în această toamnă. Ei sunt a treia generaţie de bursieri desemnaţi în cadrul proiectului Bursele Superscrieri/Avon pe tema violenţei domestice în România.

Cazul de la Sibiu la care fac referire jurnaliștii s-a petrecut în luna mai. Un sibian a încercat atunci să-și ucidă prietena, în fața Aeroportului Internațional. Bărbatul a așteptat-o pe femeie când s-a întors de la Stuttgart, sperând că se vor împăca. Pentru că planurile i-au fost date peste cap, a recurs la un gest extrem, pe care, însă, îl planificase dinainte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus