Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Inspectorii Comisiei Europene au descins la Romgaz

Inspectorii Comisiei Europene au descins la Romgaz

Comisia Europeană anunță într-un comunicat de presă că inspectorii săi specializați în practici anticoncurențiale au efectuat în cursul zilei de marți, 7 iunie, ”inspecții neanunțate la sediul mai multor companii al căror obiect de activitate este furnizarea și transportul gazelor naturale în România”. Descinderile au loc într-un dosar care vizează practici neconcurențiale, care ar împiedica exportul de gaze naturale din țara noastră.

Reprezentanții Romgaz au recunoscut oficial aceste descinderi la care participă și autoritățile românești, iar surse citate de Hotnews susțin că inspectorii CE verifică și societățile Transgaz și Petrom. ”Comisia Europeană este preocupată de faptul că societățile implicate ar fi putut încălca regulile UE antitrust, norme care interzic cartelurile și practicile care restricționează comerțul și/sau abuzul de poziție dominantă pe piață (articolele 101 și, respectiv, 102 din Tratatul de funcționare al UE). Comisia investighează eventualele practici anticoncurențiale în transmiterea și furnizarea de gaze naturale în România, în special cu privire la un posibil comportament anticoncurențial suspectat ca având drept scop împiedicarea exportului de gaze naturale din România către alte state membre”, se arată în comunicatul remis de reprezentanții CE în România ziarului Turnul Sfatului.

Comunicatul mai precizează că descinderile beneficiază de sprijinul inspectorilor Consiliului Concurenței din România și că aceste inspecții neanunțate reprezintă o etapă preliminară a procedurilor de verificare a practicilor anticoncurențiale. ”Faptul că CE efectuează astfel de inspecții nu înseamnă că acele companii sunt vinovate de comportament anticoncurențial”, se mai arată în informarea emisă de CE. Investigația Comisiei Europene nu are un termen limită, mai informează sursa citată.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus