Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Ou cu ou se face ziuă

Ou cu ou se face ziuă

Vineri dimineață, ora 9. Îmi era o foame de puteam să ronțăi și lingurița cu care amestecam în cafea. Eram în Piața Mică, nu zic că n-aveam variante, dar parcă eram sătul tot de aceleași și aceleași chestii. Și am zis să plec în căutare de un mic dejun ceva mai copios. Am pornit din centru cu gândul la ouăle Benedict de la New York, mic dejun pe care îl recomand oricui, e delicios. Pe drum, mă uitam pe Facebook și am văzut niște poze cu terasa de la Cotton și cu noua Omletărie deschisă acolo. Zis și făcut, hai să testăm noua omletărie.

În primul rând, mi se pare o chestie foarte deșteaptă să deschizi așa ceva. Un local cu un meniu spcializat pe micul dejun, de unde să poți alege și altceva decât clasicele trei omlete sau crenvurști sau pita cu gem pe care le găsești în centru. Până la urmă, toată lumea zice că micul dejun e cea mai importantă masă a zilei. Păi să îi acordăm importanța cerută.

La 10 și un pic pe terasă nu era mai nimeni. M-am așezat la o masă mai retrasă și am cerut meniul Omletăriei. Mi l-a adus cea mai drăguță chelneriță pe care am întâlnit-o în Sibiu, o domnișoară teribil de amabilă și de zâmbitoare, perfectă ca să îți începi ziua bine. Deși eram singur am zis să încerc măcar două preparate, ca să pot să îmi fac o idee cât mai amplă despre ce se poate mânca dimineața la Cotton. Meniul Omletăriei conține șase feluri de omlete - simplă, italiană, spaniolă, germană, grecească și românească și două feluri de mic dejun, englezesc și franțuzesc. M-ar fi tentat omleta românească, dar slănină la 10 dimineața mi se părea un pic cam prea mult. Așa că am ales o omletă spaniolă și un mic dejun englezesc. Foarte drăguță, ospătăreasa a venit din start cu două rânduri de tacâmuri, intuind că trebuie să mai vină și a doua persoană, ce om întreg la cap ar comanda două porții. Pentru că porțiile sunt extrem de generoase. Omleta, care a dispărut înainte să fie pozată, e împăturată și ocupă o jumătate de farfurie mare. Iar mic dejunul englezesc te ține fără nicio problemă până după-amiază târziu.

restaurant omletarie 2

Am început cu omleta, ciugulind și din fasolea și castraveții murați din farfuria de alături. Omleta geme de-a dreptul de ingrediente. Plină de felii de cârnați chorizo, felii mari de ciuperci, brânză frumos topită, delicios. Și mi s-a părut foarte mișto că nu s-a pus sare în combinație tocmai ca să simți mai bine gustul fiecărui ingredient. Mic dejunul englezesc era compus dintr-un castravete murat imens, un mic bol cu fasole, doi cârnăciori prăjiți, două ochiuri și două felii de bacon crocante. Exceptând cârnații, din comerț, fără nimic spectaculos, totul a fost delicios. Fasolea a fost ușor dulceagă, combinată perfect cu gustul acru al castravetelui iar baconul... slăvit fie porcul pentru că ne dă această perfectă delicatesă a micului dejun.

Cu un fresh de portocale și o cafea scurtă, ca să sprijine digestia, am plătit puțin peste 40 de lei. Nu e de stele Michelin dar cred că în momentul ăsta este cel mai bun mic dejun din Sibiu. Din păcate e disponibil doar până la ora 11, așa că trebuie să vă grăbiți.

Oul sau găina?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

5 comentarii

cineva

Acum 9 ani

Sarea are rolul de a potenta gustul mancarii. Faptul ca nu au pus sare...nu e de lauda, dar in general in Romania bucatarii sunt repetenti la asezonat ...
Raspunde

jonyjon

Acum 9 ani

Domnule autor, cumpara-ti lingurite comestibile si rezolvi problema din primul paragaf: http://www.bakeys.com/product-category/products/
Raspunde

Taxi5

Acum 9 ani

articol de neam prost
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Cineva iesti din grupul de turisti ....
Raspunde

@

Acum 3 ani

mai bine pun-ai o poza cu cea mai drăguță chelneriță ca omlete stiu sa fac acasa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus