Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

FOTO - Hornbach a renovat o casă pentru copiii din Daia

FOTO - Hornbach a renovat o casă pentru copiii din Daia

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, a renovat, în prima parte a acestui an, o clădire din cadrul centrului rezidenţial de tip familial ”Steps of Hope” din Daia.

Compania a oferit atât materialele de construcții, cât și serviciile de montaj necesare reabilitării unuia dintre corpurile de clădire a centrului rezidențial de tip familial din satul Daia, în cadrul căruia, copii și tineri provenind din familii defavorizate, cu vârste cuprinse între 3 si 20 ani, și-au găsit un adăpost și șansa de a primi îngrijire și educație în vederea reintegrării familiale și socio-profesionale.

„Suntem foarte fericiți că am reușit să oferim sprijin copiilor şi tinerilor aflați în grija Asociației Steps of Hope și sperăm că, prin această acțiune, le putem da șansa de a-și construi cât mai multe amintiri fericite legate de experiența lor în acest centru de tip familial, făcându-i să uite, pentru o perioadă, de grijile abătute asupra lor”, a afirmat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.
Clădirea din cadrul centrului Asociației Steps of Home renovată de Hornbach este formată din parter şi etaj şi cuprinde 6 dormitoare, 2 băi, un cabinet psihologic, o sală de festivităţi şi una de întreţinere, cât şi o spălătorie.

HB_Daia_1

Materialele oferite de Hornbach România au fost folosite la reabilitarea exteriorului pentru acest corp de clădire, fiind realizată o termoizolaţie cu polistiren şi apoi fiind aplicată o tencuială decorativă. De asemenea, au fost înlocuite glafurile exterioare ale ferestrelor, clădirea beneficiind acum de un nou aspect.

”Mă bucur să vă simt aproape, să simt că vă pasă, că vă aplecați cu inima și cu mintea înspre cei mai puțin norocoși și că nu abandonați dorința de a construi o lume mai bună și mai frumoasă. Mulțumesc!”, a declarat, Iris Moser, Preşedintele Asociației Steps of Hope.
Hornbach nu se află la prima acțiune de acest tip, sponsorizarea către Asociația Steps of Home fiind al doilea proiect de anvergură desfășurat în ultimul an în Sibiu, după colaborarea din octombrie 2015 cu Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, prin intermediul căreia, compania s-a implicat în continuarea proiectului „Bicicleta Zilnică”.

HB_Daia_2

Astfel, în colaborare cu Hornbach, trei școli gimnaziale din Sibiu beneficiează de parcări de biciclete acoperite a câte 10 locuri fiecare, încurajând peste 3.400 de elevi și 200 de cadre didactice să vină la școală folosind bicicleta.

Centrul rezidențial de tip familial Steps of Hope, pentru copii şi tineri, este o instituție de asistență socială care asigură accesul beneficiarilor, aflați în dificultate, pe o perioada determinată, la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării familiale și a integrării socio-profesionale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

mihai

Acum 7 ani

Jos Palaria!Intradevar Hornbachul arata ca ii pasa, nu numai de angajati, nu numai de clienti carora le ofera de departe ce-a mai buna consiliere in vanzare....acum arata ca ii pasa si de societate.Va doresc la cat mai multe proiecte in Sibiu si nu numai.Va asteptam la Cluj.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus