Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Evaluare nouă de la București pentru Spitalul Clinic Județean din Sibiu

Evaluare nouă de la București pentru Spitalul Clinic Județean din Sibiu

Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit în perioada 22 iunie – 26 iunie, anul trecut, o vizită de evaluare din partea Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), unitatea fiind informată la începutul lunii iunie 2016 că a primit încadrarea în categoria „Nivel Acreditat”.

Acreditarea este modalitatea prin care se demonstrează că o unitate medicală face eforturi să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și din punct de vedere al condițiilor în care se acordă.

Președintele comisiei de acreditare a fost Dr. Cristian Toma, Directorul general al CONAS iar echipa din teren a fost coordonată de Dr. Ticu Relu Chițac, din aceasta făcând parte Dr. Izabela Drăgușin, Asist. Mariana Andriescu, Ec. Nicoleta Silvia Bîrsan, Ec. Aurora Caloinescu și Ec. Gabriel Ceacalopol.

Începând de la data intrării în vigoare a ordinului menționat, SCJU Sibiu se încadrează la categoria “Nivel Acreditat” pentru o perioadă de 5 ani.

“Acreditarea pentru o perioadă de cinci ani este o realizare extrem de importantă, reprezentând o încununare a eforturilor și proiectelor noastre din ultimii ani și aș vrea să mulțumesc tuturor, de la medicii șefi de secție, medici, asistentele medicale, personalului administrativ și celui auxiliar pentru munca în echipă depusă în vederea realizării acestui deziderat. Practic, această acreditare confirmă că dispunem de resursele și competențele necesare în vederea acordării serviciilor medicale conform specialităților din structura noastră și suntem convinși că va aduce atât plus valoare cât și un aport suplimentar de încredere din partea pacienților”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.
Acreditarea se realizează de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) care verifică modul în care se acordă serviciile medicale și evaluează în ce măsură acesta corespunde standardelor de acreditare.

Acreditarea este un proces necesar atât pentru unitățile de stat, cât și pentru cele private, care vor să intre în relații contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate.

”Pacientul care se adresează unei unități sanitare acreditate va avea siguranța că va fi corect informat asupra problemelor lui de sănătate, asupra posibilităților respectivei unități de a i le trata și asupra asigurării continuității îngrijirii medicale până la rezolvare. Într-o unitate acreditată există condiţii pentru aplicarea cele mai bune practici în domeniu și pentru luarea tuturor măsurilor pentru a evita riscurile ca pacientul să sufere prejudicii de orice fel pe durata tratamentului aplicat în respectivul spital”, mai spun reprezentanții Spitalului Județean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Vadim

Acum 6 ani

Pe cand noul spital domnilor si doamnelor de la FDGR si PNL ?
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna ! Acum ca are ''Nivel Acreditat'' spaga trebuie sa creasca sau trebuie sa dispara S.C.J.Sibiu ?
Raspunde

-

Acum 6 ani

frumoaso din padurea adormita ,cu asa ministru de raed, tot asa fel de concluzii,ca si-au gresit donatia 32 de bilioane de dolari si aveau acum nevoie si de caracteristici la noua matca din bucuresti... nu-i nimic ,dupa ce se termina si donatia de timbru de mediu la orfelinatele din romania daca mai ramane ceva o sa se scoata si timbru ,,valurile dunarii'',numai Mai intai trebuie sa-l intrebe pe domnul raed , ca problema asta,asa, cand o vede mai bine, in ce-i sticleste ochii mai frumos ,in euro sau in roni , nu-i nimic daca si-a cumparat pamant in romania, se poate rascumpara si se poate face tocmai acolo spitalul acesta si din ce ramane castig se face donatie pentru uzina de desalinizare a apei de mare a sefului de personalitati raed, numai sa le spuna la cetatenii romani ca erau niste persoane care nici macar nu aveau ce sa mance in romania si sa arate inca odata ca stie sa injure frumos in limba romana
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Eu crezusem ca scroafa{pardon am vrut sa spun hidra} securista a fost rapusa, dar ea traieste si se afla printre noi !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus