Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Studenții ULBS au obținut o performanță istorică pentru România, în Franța

Studenții ULBS au obținut o performanță istorică pentru România, în Franța

România a obținut cea mai bună clasare în istoria participării la Campionatul European de Robotică – EUROBOT 2016, mulțumită prestației foarte bune a studenților Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

La competiția desfășurată în perioada 10-12 iunie, în localitatea Le Kremlin-Bicetre, Franța, cele două echipe ale Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au încheiat competiția pe locurile cinci și șase, depășind cea mai bună performanță, locul zece, din 2015.

Echipele CyberTech și PowerBot, conduse de prof. dr. ing. Gabriel Racz și asist. dr. ing. Mihai Crenganiș, au disputat, în prima fază a competiției câte cinci partide, iar în urma punctajelor obținute, primele 16 s-au calificat în faza eliminatorie. În această fază a concursului, echipa CyberTech a ocupat locul 2, obținând astfel, pentru al treilea an consecutiv, calificarea în optimile de finală. Echipa PowerBot s-a clasat pe locul 9 calificându-se, în premieră, în optimile de finală.

eurobot 2016 - 3

În urma fazei eliminatorii, CyberTech si PowerBot, s-au oprit în sferturile de finală, terminând competiția pe locul 5, respectiv 6,  depășind cea mai bună performanță a României, obținută de echipa CyberTech la ediția precedentă, locul 10.

”Trebuie menționat că CyberTech e singura echipă din competiție, care a reușit să învingă, în meci direct, campioana en-titre, echipa RCVA din Franța”, a precizat prof. dr. ing. Gabriel Racz.
A treia echipa care a reprezentat România, echipa Team007 de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a terminat competiția pe locul 20.

În clasamentul pe națiuni, în urma cumulării punctajelor celor 3 echipe românești, România a ocupat locul 4, în urma Serbiei, Elveției și Franței.

eurobot 2016 - 2

La concurs au participat echipe din Franța, Germania, Elveția, Serbia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Rusia, Taiwan, Canada, Polonia, Tunisia, Maroc, Ungaria, iar în urma fazei de omologare a roboților au intrat în concurs 32 de echipe.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

e-manuele

Acum 5 ani

Buna ! "Performanta istorică" obținută se chiama ca se încadrează in aceeași categorie cu "performanța" echipei FCM ASA Tg. Mureș in competiția tocmai încheiata ?
Raspunde

AURELIA

Acum 5 ani

BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!! SI PE VIITOR TOT ASA SA FITI CEI MAI BUNI
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna ! Oare " performanța istorică" se chiama ca rivalizează cu "performanța" echipei târgmureșene din competiția recent încheiate?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

Fata, mie mi se pare ca tu iei in ras realizările menționate, ceea ce ma supăra. Singura problema ce ma frământa, este cea legată de omologare, mai precis comunitatea sibiana neaose poate revendica cu adevărat aceasta realizare in condițiile in care cel puțin jumătate din componenții echipei sunt din Praszburg ?
Raspunde

Ilie

Acum 5 ani

Bravo! Felicitari! Realizarea acestor roboti este intradevar un task foarte complex si daca ati reusit sa ajungeti asa departe inseamna ca ati lucrat f mult. BRAVO!
Raspunde

TEX

Acum 5 ani

e-manulea: nu se scrie "se chiama"...chiar daca se aude sunetul i...se scrie "se cheama"! cu E!! f-..ui, mama ei de ortografie!!!
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Bravo! Felicitari studentilor si coordonatorilor lor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus