Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Copiii din Sibiu au curățat parcul de gunoaie

Copiii din Sibiu au curățat parcul de gunoaie

Circa 50 de adulți și copii au adunat miercuri seară peste 30 de saci de gunoi în Parcul Sub Arini, în cadrul unei acțiuni ecologice menite să îi învețe pe cei mici să respecte natura și să încurajeze folosirea coșurilor de gunoi de către sibieni. În plus, copiii s-au bucurat de surprizele pregătite: cretă colorată și atelier de creație ramă foto din materiale reciclate, susținut de Magic Hands Studio. Inițiativa a avut parte și de un cântec dedicat, compus de chitaristul Vlad Pârău, care i-a încurajat pe cei mici „să mute munții din loc” pentru „a face parcul lună”.

„Mi s-a părut o ideea foarte faină, un prilej bun de a arăta copiilor că e în regulă să faci curat, chiar și după alții, iar pentru mine și băiatul meu a fost un mod tare mișto de a sta în natură și de a face ceva folositor împreună”, spune Laura Cândea-Burnete.

O altă mamă participantă la acțiune, Sabina Baciu, a spus ca „Am venit ca să învețe copilul meu să nu arunce pe jos. Față de anul trecut, mi s-a părut mult mai murdar. Imnul dedicat evenimentul mi-a plăcut foarte mult.”

„Am ales să venim, toți trei, deoarece în acest fel vrem să îl învățăm pe băiețelul nostru de 4 ani să iubească natura și mai ales să o păstreze curată. Am fost și la ediția precedentă și, când i-am spus că vom veni iarăși pentru a strânge gunoaiele din Sub Arini, a fost foarte încântat că <<vom face bine parcului>>”, a pus Teodora.

Cu o săptămână înainte de eveniment, organizatorii au legat de copaci, în parc, afișe cu mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi. Afișele au fost prinse cu sfoară, pentru a proteja natura. Acțiunea "Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini" a fost lansată anul trecut. Este finanțată din fonduri proprii și face parte din inițiativa în curs de dezvoltare “Joaca de-a ecologia”, care are drept scop educarea copiilor în spirit ecologic, prin evenimente variate.

DSC_0070

DSC_0040

DSC_0055

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus