Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Percheziții la o firmă sibiană de comerț on line

Percheziții la o firmă sibiană de comerț on line

În această dimineață, au avut loc 12 percheziții, în Sibiu, alte trei județe și în Municipiul București, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului on-line. Prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.

Polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat 12 percheziții domiciliare în județele Sibiu, Mureș, Cluj și în municipiul București într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscal, transmite Agerpres.

Acțiunea desfășurată a vizat documentarea legalității înregistrării cheltuielilor unei societăți comerciale, din județul Sibiu, specializată în comerțul on-line.

Din cercetările efectuate în cauză au rezultat indicii că impozitul pe profit și TVA au fost diminuate cu ajutorul unei societăți, din Târgu Mureș, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, de aproximativ 1.800.000 lei.

Ulterior, firma din Târgu Mureș ar declarat livrări către societatea specializată în comerțul on-line, suma livrărilor fiind egală cu suma achizițiilor declarate.

Totodată, sume importante de bani ar fi fost transferate succesiv către trei societăți comerciale din țară și alte patru societăți din străinătate, existând indicii că sumele aferente acestor tranzacții ar fi fost retrase în numerar, întregul mecanism fiind creat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a reieșit că prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.

La acțiune participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție Mureș, Sibiu, Cluj și de la Direcția Generală a Poliției Municipiului București, precum și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Mureș.

Conform Agerpres, în cauză au fost emise 4 mandate de aducere, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Vasile V. Vasile

Acum 7 ani

Păi da, că fără mascați nu se putea! dacă făceau ăia vreuna nefăcută online?
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Asta înseamnă ca nu toți ardelenii sunt corecți ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus