Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Zilele Vecinătății se mută în Valea Aurie. Programul evenimentului

Zilele Vecinătății se mută în Valea Aurie. Programul evenimentului

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu organizează la sfârșitul acestei săptămâni a treia ediție a Festivalului Zilele Vecinătății, de această dată, în cartierul Valea Aurie. Invitați de onoare ai evenimentului vor fi: formaţia Maxim, vloggerul MikeyHas, sibiencele Mădălina & Teodora și Junii Sibiului. Nu vor lipsi nici concursurile speciale organizate cu această ocazie.

Trupa Maxim este deja de trei ani pe piață, fiind înființată inițial de trei concurenți ”X Factor”. De curând, componența trupei s-a schimbat, însă succesul în rândul adolescenților a rămas același. Mikey Haş este un foarte cunoscut videoblogger, făcându-se remarcat datorită filmelor pe care le-a publicat pe canalul personal de YouTube. MikeyHaş a fost de asemenea realizator, alături de Mihai Bendeac, în show-ul ”iCommedy” de la Antena 1. Mădălina (pian) și Teodora (voce) sunt două sibience foarte talentate, care vă vor aștepta sâmbătă, pe scena amplasată în cartierul Valea Aurie, cu un repertoriu vast de cover-uri românești și internaționale.

Duminică, scena va fi ocupată de Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului. Alături de perechile de dansatori, vor ajunge în fața sibienilor soliștii Alina Bîcă, Alina Pinca, Daniel Rosalim și Robert Târnăveanu.

În cartier va fi amenajată o zonă de terase şi una de ”fun-fair”, unde vor fi amplasate echipamente specifice parcurilor de distracţii.

Comunitate locală

Acest eveniment răspunde unei nevoi a comunității locale din diferite cartiere, aceea de a muta atracția orașului din piețele centrale spre zone unde nu au mai fost organizate evenimente de mare amploare. Astfel, evenimentele culturale vor avea ca loc de desfășurare zone din afara centrului istoric și se vor adresa locuitorilor din cartiere ale Sibiului. Prima ediție a Festivalului a avut loc pe Bulevardul Mihai Viteazu a cartierului Hipodrom, cea de-a doua pe Strada Semaforului a cartierului Vasile Aaron, iar cea de-a treia ediție promite să fie cel puțin la fel de atractivă pe strada Ludoș din cartierul Valea Aurie.

Spiritul de vecinătate

Zilele Vecinătății își propune să reînvie tradiția vecinătăților sibiene odinioară atât de bine ancorată în cadrul comunității și să transforme pentru câteva zile străzile cartierelor în spații de petrecere a timpului liber. „Dorim să aducem în atenția locuitorilor mediul în care trăiesc, îşi petrec timpul liber și învață” spune Tudor Şt. Popa, preşedintele Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.

 Eveniment anual

Festivalul Zilele Vecinătății se află la cea de-a treia ediție. În anul 2014 a fost organizat în cel mai mare cartier al orașului, cartierul Hipodrom cu o continuare a unui eveniment de mai mici dimensiuni in cartierul Terezian. În anul 2015 festivalul a avut un real succes în cartierul Vasile Aaron, un alt cartier important al orașului „Sibiu. Anul acesta, dorim să ridicăm nivelul festivalului prin numărul de participanți ai cartierului Valea Aurie, dar nu numai. Festivalul va continua anual și în alte cartiere ale orașului, pentru ca toți locuitorii Sibiului să benefcieze deopotrivă  de acest eveniment îndrăzneț” a spus Tudor Popa.

Festivalul Zilele Vecinătății în cartierul Valea Aurie

Timp de două zile, centrul evenimentelor culturale ale Sibiului se va muta în cartierul Valea Aurie. Pe un segment central al străzii Ludoș circulația auto va fi oprită, locuitorii putând să-și petreacă timpul liber împreună, într-un mod inedit. Acest weekend va reprezenta pentru vecinătate spațiul în care locuitorii cartierului se pot întâlni, cunoaște, distra, pot discuta și împărți idei, dar mai ales pot învăța despre cartierul lor.

CONCURSURI

Concursul de maşinuţe de lemn „Pasionat de automibile Faurecia”

Copiii şi tinerii au fost invitaţi să îşi construiască propriile maşinuţe de lemn cu care să se întreacă sâmbătă, începând cu ora 17:30. Concursul este susţinut de firma Faurecia şi va fi prezentat de vloggerul Mikey Haş.

Decathlon - Sport pentru toți

Asfaltul va deveni teren de sport, zona ”Sport pentru toți” amenajată de Decathlon putând să vă aducă în cele două zile de festival zeci de premii constând în vouchere de cumpărături. Aici vor fi amenajate terenuri de baschet, de fotbal, de badmington și tenis cu piciorul precum și alte sporturi individuale.

Concurs pentru backstage

Câștigă acces în backstage și cunoaște-ți idolii! Invită cât mai mulți prieteni pe pagina de Facebook a evenimentului – Zilele Vecinatatii 2016 și poți intra în backstage, împreună cu încă doi prieteni, să îi cunoști pe cei de la Maxim,.

Câștigătorul va fi anunțat în data de 24 iunie, la ora 20:00, iar alegerea se va face prin tragere la sorți.

 

 PROGRAMUL FESTIVALULUI

 Sâmbătă, 25 iunie

11:00 – 17:00 - Zona ”Sport pentru toți” Decathlon

11:00 – 18:00 – Ateliere pentru copii şi concurs de desene pe asfalt

11:00 – 13:00 – Controlin – Măsurarea glicemiei (Asociația React)

11:00 - 12.00 –Spectacol Baloane uriașe (Trupa Hocus Pocus)

13:00 – 14:00 - PAUZĂ

15.30 - 16.30 – Spectacol Statuia Levitatoare (Trupa Hocus Pocus)

16.30 - 17.30 – Spectacol Bombonica (Trupa Hocus Pocus)

17:30 – 19:30 – Concurs maşinuţe de lemn Faurecia ”Pasionat de automobile” și ”Perfecțiune Tehnică”

20:00 – Concert Mădălina & Teodora

20:45 – Tragere la sorţi câștigători concursuri ”Desene pe asfalt” și Decathlon ”Sport pentru toți”

21:00 – Concert MAXIM

Duminică, 26 iunie

11:00 – 17:00 - Zona ”Sportpentrutoți” Decathlon

11:00 – 18:00 – Ateliere pentru copii şi concurs de desene pe asfalt

11:00 – 13:00 – Controlin – Măsurarea glicemiei (Asociația React)

11.00 - 12.00 – Spectacol Modelare baloane (Trupa Hocus Pocus)

13:00 – 14:00 - PAUZĂ

17.00 - 18.00 – Statuia albă (Trupa Hocus Pocus)

18:00 – Demonstrație de Street Dance (Alegria Studio Sibiu)

18.00 - 19.00 – Spectacol pe Picioroange (Trupa Hocus Pocus)

18:30 – 19:00 – Spectacol de magie (Trupa Hocus Pocus)

19:00 - Concert de muzică populară: Alina Bîcă, Alina Pinca, Daniel Rosalin, Robert Târnăveanu

20:30 - Tragere la sorţi câștigători concursuri ”Desene pe asfalt” și Decathlon ”Sport pentru toți”

 

SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ ÎNTRE ORELE 11:00 -22:00

Târg comercial cu produse tradiționale, handmade și bunătățuri de casă

Fun Fair -Echipamente și jocuri specifice parcurilor de distracții

Terasă și gastronomie

 

SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ ÎNTRE ORELE 11:00 - 18:00

Ateliere pentru copii

Regii și reginele cartierului (Diana-Ribana)

Ateliere pentru copii în limba engleză (English 4 All)

Atelier creație Ioana Stoia

Concurs de desene pe asfalt

Jocurile copilăriei

 

Expo – ONG

Istoria cartierului Valea Aurie (AIOS)

11:00 – 13:00 – Controlin – Măsurarea glicemiei (Asociația React)

Măsurarea tensiunii – Crucea Roșie

Căsuța de lectură (Școala de arte Play)

 

Zona ”Sport pentru toți”

Biciclete oferite gratuit de către I’Velo pentru plimbări în cartier (Green Revolution)

Mini-fotbal, volei, tenis cu piciorul, ș.a. (Decathlon Sibiu)

Streetball (Asociația Al 6-lea jucător)

 

Cabina foto TakeaSmile.ro Photobooth!

Cea mai tare cabină foto din Sibiu va fi prezentă la Festivalul Zilele Vecinătății pentru a te distra cu cele mai amuzante fotografii. Fă-ți poze amuzante și dă-ți tag pe pagina de Facebook TakeaSmile.ro. Cele mai apreciate fotografii vor fi premiate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

amărâta redactie

Acum 6 ani

Propun onor organizației respective o ediție in broscarie unde sa fie invitați Guta de Maimuța , Piticu' Atomic, ADI da la Vlacea si alți asemeni lhor....Poate si niște curse de căruțe cu coviltir, ce ziceți ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus