Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Centrele comerciale din Sibiu intră în Mileniul III

Centrele comerciale din Sibiu intră în Mileniul III

Planul urbanistic pentru construcția unui nou mall a fost aprobat zilele trecute de Consiliul Local Sibiu, la doar o zi distanță după ce noii proprietari ai Sibiu Shopping City anunțau investiții de zece milioane de euro și reconfigurarea galeriilor comerciale existente.

Planul urbanistic zonal și regulamentul local de urbanism pentru noul centru comercial propus a fi ridicat pe terenul de pe strada Lector (zona Podului Gării) au fost adoptate în prima ședință a noului Consiliu Local Sibiu. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței de luna trecută, din cauza lipsei unui aviz (care expirase, iar cel nou întârzia să fie eliberat de Direcția pentru cultură), iar pentru ședința organizată joia aceasta a fost introdus pe ordinea suplimentară. Motiv pentru cei șase consilieri ai PSD să voteze ”împotrivă”. ”Am primit acest proiect cu cinci minute înainte de ședință. Nu se poate să îl votăm așa, fără să știm, poate afectează cetățenii”, a spus Ioan Stroie, consilier local din partea PSD. ”Eu am apucat să citesc proiectul, chiar dacă timpul a fost puțin. L-am citit și discutat în Comisia de urbanism, care a avizat acest proiect. Dar, pentru că a fost prezentat cu puțin timp și – poate – nu toți au apucat să îl citească, voi fi nevoit să mă raliez poziției colegilor mei”, a spus și Liviu Cotârlă, proaspăt ales în CL Sibiu, pe listele PSD.

Cu toată opoziția social-democraților, proiectul urbanistic al noului mall a fost adoptat de Consiliul Local, având în vedere votul pentru dat de majoritatea formată din FDGR și PNL. Odată adoptat PUZ-ul viitorului centru comercial, reprezentanții investitorilor spun că vor demara procedurile de obținere a autorizației de construire. Planurile lor prevăd ca lucrările să înceapă din acest an. Etapele obligatorii pentru realizarea primului mall din municipiul Sibiu – propus pe un teren de 32.560 de mp de pe str. Lector – includ realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Hermann Oberth cu Fabricii (pe lângă cele două girații prevăzute în proiect), amenajarea acceselor rutiere și pietonale pe cheltuiala proprie, dar și amenajarea de spații verzi în proporție de minim 11,43% din parcela în discuție.

Referitor la circulație, PUZ-ul elaborat la comanda SC Festival SRL (inițiatorii proiectului) prevede realizarea de două noi sensuri giratorii: unul înainte de Podul Gării (intersecția Corneliu Coposu – Lector) și unul la intersecția străzii Fabricii cu Socului.

Cu doar o zi înainte reprezentanții companiei de real-estate NEPI, noii proprietari ai Sibiu Shopping City, declarau că tot mall-ul de la marginea Sibiului va intra într-un proces de reamenajare și modernizare. Alex Morar, CEO-ul NEPI, a declarat pentru Ziarul Financiar că investițiile preconizate pentru anul acesta se ridică la 10 milioane de euro. “La Sibiu vom începe procesul de modernizare, vom aduce acolo un cinematograf sub un brand cunoscut, iar galeria va fi reconfigurată. Investiţia va fi cam de 10% din cât am plătit pentru proprietate, adică aproximativ 10 milioane de euro”, a declarat Alex Morar pentru sursa citată.

NEPI a cumpărat Sibiu Shopping City săptămâna trecută pentru suma de 100 de milioane de euro, conform unui raport publicat de Bursa de Valori București.

Foto www.sibiul.ro / Ovidiu Sopa

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

klau

Acum 6 ani

De unde Mileniul III,tara noastra e departe de Europa,mai iesiti si voi la plimbare,macar la vecinii nostri.
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Din ce punct de vedere suntem departe de mileniul III ? Calendaristic , este exclus. Din punctul de vedere al tentațiilor oferite pentru cheltuirea banilor idem. Poate din punctul de vedere al nivelului de salarizare? Dar oare aceste nu este determinat de nivelul productivității muncii noastre, iar aceasta la rândul ei de mentalitatea găunoasă pe care o cultivam cu obstinenta, si care ar fi demnă de o cauza mai nobila? Sau poate din punctul de vedere al educației precare perpetuata generație dupa generație de un sistem de învățământ lamentabil ?
Raspunde

Romulus

Acum 6 ani

Bravo e-manuela sunt multe de schimbat , in special mentalitatea asta comunista in care persoanele la varsta a 3 a se considera stapanii societatii , nu realizaza ca noi cei care muncim si contribuim la buget pentru pensiile lor, ar trebui sa conducem , sunt satul de asa zisii politicieni si de votantii care nu fac altceva decat sa ocupe autobuzele si sa se uite urat la cei care de fapt le platesc pensiile, sa comenteze si sa isi dea cu parerea ,sincer respect persoanele de varstra a 3 a dar ,niciodata omenirea nu a evoluat pe spatele lor. A fost nevoie de un Einstein, sau Newton ,vezi Platon si Copetnic nici unul nu a fost o persoana la 60 de ani cand au venit cu ideile careau revolutionat lumea .Lasati societatea sa progreseze cu bune cu rele ,fiti fericiti ca are cine munci pentru voi sa va plateasca pensia si tratamentele. Sfatul meu emigratii cu totii ., tineri si cei care va simtiti tineri , tara asta a a NOASTRA , e PIERDUTA , VANDUTA ,SI AMANETATA DE 3 ORI , nu merita sa ne sacrificam viata pentru pentru nimidc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus