Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ultimele reprezentații din acest an ale spectacolului „Metamorfoze”

Ultimele reprezentații din acest an ale spectacolului „Metamorfoze”

„Metamorfoze”, mega-producția Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, regizată de Silviu Purcărete, va fi prezentată publicului de patru ori în această vară. Producția este rezultatul unei colaborări între instituții din România, Luxemburg și Franța și a fost prima dată montat în curtea interioară a Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster - o punere în scenă spectaculoasă, care a făcut publicul să aprecieze acustica și vizibilitatea unice ale acestui sit turistic. 

„Metamorfozele” sunt o operă vastă, compusă din cincisprezece cărți scrise în hexametri. Acestea totalizează peste 12.000 de versuri, cuprinzând 250 de legende (un om ori o zeitate se transformă într-un animal, într-o plantă sau o constelație, în urma unor întâmplări deosebite) desfășurate cronologic, de la formarea universului până la apoteoza lui Cezar, divinizat ca o constelație. Metamorfozele sunt provocate prin voie divină constituind, în general, fie o pedeapsă, fie o recompensă din partea zeilor pentru muritori.

„Ne bucurăm că putem susține, pe durata verii, o serie limitată de reprezentații pentru ca spectatorii locali și străini să-l poată vedea în spațiul lui de acasă, spațiul ideal”, spune Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Reprezentațiile acestui spectacol, programate în această vară, vor avea loc în aer liber, la Fabrica de cultură (str. Triajului, nr.1-3), în următoarele zile:

- vineri, 8 iulie 2016, ora 21:30; - sâmbătă, 9 iulie 2016, ora 21:30; - duminica, 31 iulie 2016, ora 21:30; - duminică, 21 august 2016, ora 21:30.

Anul viitor spectacolul împlinește 10 ani de existență și cu acest prilej TNRS va prezenta din nou producția la Luxemburg. De asemenea, mai sunt două invitații pentru a fi prezentat și în Grecia și Rusia. Spectacolul a avut premiera la deschiderea Capitalei Culturale Europene Luxemburg 2007, iar la Sibiu spectacolul a fost prezentat pentru prima dată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2009.

Bilete pentru acest spectacol se pot achiziționa de la Agenția Teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, care funcționează după următorul program: Luni-Vineri - 11:00 – 18:00, iar în zilele 9, 30, 31 iulie și 20, 21 august, în intervalul orar 11:00 - 15:00. De asemenea, se pot procura și online, prin portalul eventim.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Caragiale

Acum 7 ani

O mare porcarie marca "Radu Stanca"...Cand talentul nu te ajuta dar tu insisti sa crezi ca poti, recurgi la abstract. Jenant de slab acest spectacol.
Raspunde

Horsia Ciprian

Acum 7 ani

Articol de Daniela Solomon sau este CRTL+C de pe site-ul TNRS ? Mai joc aveti linkul : http://www.tnrs.ro/focus/ultimele-reprezentatii-din-acest-an-ale-spectacolului-metamorfoze
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus