Joi,
23.09.2021
Innorat
Acum
10°C

ANI: Țichindelean, fostul director al DSVSA Sibiu, acuzat de conflict de interese penal. ”Total eronat”

ANI: Țichindelean, fostul director al DSVSA Sibiu, acuzat de conflict de interese penal. ”Total eronat”

Trimis în judecată de DNA care îl acuză de diferite fapte de corupție, fostul director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Sibiu, Șerban Țichindelean, va face subiectul unui nou dosar penal.

Acesta urmează a fi deschis pe baza sesizării depuse de inspectorii Agenției Naționale de Integritate, care au descoperit că, în mandatul lui Țichindelean, DSVSA a încheiat patru contracte de prestări servicii cu SC Cherry SRL. Firma a fost deținută și administrată de Țichindelean înainte ca acesta să devină director executiv al DSVSA Sibiu, după care firma a fost trecută pe numele soției și fiului acestuia, mai arată ANI. ”În baza acestui contract, S.C. Cherry S.R.L. a obținut venituri în cuantum de 1.073.493,34 Lei (aproximativ 255.594 Euro). Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare”, se arată într-un comunicat al ANI.

Conflict de interese

Potrivit celor de la ANI, prin semnarea celor patru contracte, Șerban Țichindelean a intrat în conflict de interese, faptă prevăzută și de codul penal. ”Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”, citează cei de la ANI din art. 301 al Codului Penal al României. Prin urmare, cei de la ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, ai cărui procurori să verifice indiciile referitoare la posibila infracțiune.

Actualizare 15:10. ”Nu am semnat nimic”

Contactat de Turnul Sfatului, Șerban Țichindelean arată că cei de la ANI sunt pe o pistă greșită, iar interpretarea lor este cel puțin eronată. Potrivit lui Țichindelean, contractul la care fac referire a fost semnat înainte ca el să ajungă la conducerea DSVSA Sibiu. Iar, pe de altă parte, acuzația de conflict de interese a fost preluată deja de DNA în dosarul trimis în instanță anul trecut.

”În acest dosar-fantomă aflat acum pe rolul Tribunalului Sibiu este prins și acest aspect, al presupusului conflict de interese din cauza contractului cu SC Cherry SRL. Iar ca să lămurim din start, nu există niciun contract semnat de mine, în calitate de director executiv al DSVSA cu SC Cherry SRL. Ei fac referire la un contract încheiat încă din 1999. Contractul a fost prelungit prin act adițional în toamna lui 2014, când eu nu mai eram la conducerea Direcției. Iar faptul că această speță este cuprinsă și în dosarul deschis de ANI, arată că în țara aceasta, uneori, nu știe stânga ce face dreapta”, declară Șerban Țichindelean.

Proces pe rol

Șerban Țichindelean a fost trimis în judecată și de către procurorii DNA Alba Iulia, în martie anul trecut. Alături de fostul consilier juridic Mirela Olteanu, Țichindelean este acuzat în acest dosar în principal pentru că ar fi înscenat o pierdere de 1,8 milioane de lei, pe care a pus-o pe seama medicului veterinar din Jina, Aurel Sterp. Acesta a fost anchetat de Țichidelean pentru că ar fi decontat vaccinuri care în realitate nu ar fi fost efectuate. În cadrul procesului, Țichindelean arată că a acționat conform procedurilor DSVSA. Turnul Sfatului a încercat să verifice dosarul aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, dar accesul la dosar nu a fost permis.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Zorro

Acum 5 ani

Bai Serbane, cind te-am cunoscut erai mic. Prost nu te-am considerat niciodata, insa avar...Cind ti-am spus sa stai in banca ta, sa-ti vezi de treaba, mai devreme sau mai tirziu se va intoarce roata ai ris de noi. Sa stii ca este greu sa te ridici prin munca cinstita. Cu smecherii se ajunge sus repede, insa asa de repede cum ai ajuns sus, o poti lua la vale. Asta o faci tu acuma. Acum trei nu-ti ajungea nimeni nici macar cu prajina pina la nas. Tu si cu Chiva ta, v-ati plimbat dintr-un partid in altul. Ea a terminat o facultate la Bucuresti in vreo sase luni. Tu si familia ta sunteti exemplul perfect a parvenitului, si a smecherului societatii romanesti.
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

Si Radu cind va fi pus linga acest hot?
Raspunde

Vizante

Acum 5 ani

In DSVSA Sibiu s-au adunat ciobanii din Rasinari. Acolo e o cloaca de indivizi slab pregatiti profesional care au un numitor comun: RASINARI. Numai cand casca gura iti dai seama cu cine ai de-a face.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

Fai dio nghini , pre Vizant drhag! Așa forpeste tu the mandret D-intelectualt de la Poiana Puțul Kase? Dacha eram prazilian înțelegeam, dar ase-i mare rusin, drhag !
Raspunde

Amalia

Acum 5 ani

Asta e intruchiparea paduchelui care ajunge in frunte, un lucru slab de om cu caracter 0 (zero)
Raspunde

Simona

Acum 5 ani

O mare rușine această instituție. Probabil că sunt slab plătiți iar ei nu sunt capabili să meargă în privat. Sunt vânzătoare într-un mag din Sibiu și mi-e rușine mie de rușinea unuia ca Ștefănuță (tot rășinărean) care cere produse alimentare ca să închidă ochii la unele nereguli.
Raspunde

TRAIAN

Acum 5 ani

adevarul va iesi la iveala si atunci toti va veti inghesui sa-l pupati in spate pe tichindelean, asa cum ati facut si altadata Serban e un OM puternic, a razbit intotdeauna, nu se impiedica el de niste paduchi si lichele
Raspunde

UN ROMAN

Acum 5 ani

Domnule Tichindelean, te iubim și te respectăm, ești cel mai tare! Această mârșăvie nu a fost făcută de câțiva oameni, ci un întreg sistem este complice. Sunt prea multe nelegiuiri în care sunt implicați oameni din sistemul judiciar, servicii și politicieni. Dacă stai prea drept și îți închipui că poți să faci ordine în mod corect și până la capăt, în țara asta nu ai, până la urmă, nicio șansă. I s-a propus multe ilegalitati lui TICHINDELEAN . Nu a acceptat acele propuneri parșive și iată urmările. Nu e singurul căruia i se întâmplă asta. Dacă nu ar fi fost atât de cunoscut și respectat am fi crezut foarte ușor în acuzațiile aduse. Este încă o lecție care ne învață că trebuie să privim cu mare suspiciune acuzațiile care se fac și să ne uităm foarte atenți la probe nu la poveștile care ni se servesc. Deja au ajuns oameni băgați la pușcărie pentru fabricarea de dosare. Când vrei să faci bine, primeşti rău. În toate instituţiile statului sunt tot felul de personaje (nu îi pot numi oameni) care sunt doar marionete, manipulaţi pentru interesele obscure a politicienilor corupţi şi parveniţi. TICHINDELEAN s-a tinut tare nu a dat mana cu MAFIA. Respect, SERBAN TICHINDELEAN! Respect, tutuor celor care sunt ca el şi vor să facă dreptate în România!
Raspunde

Tot un roman

Acum 5 ani

Un mare Gunoi ,pe cind si sotia penala.Aceeiasi incompatibilitate si pentru Chiva- tirgu jiu.A plecat tichi de la dsv si au ramas rasinarenii in frunte cu dr Albu seful identificarilor din centrele de colectare si nu numai .
Raspunde

IVAN

Acum 5 ani

SERBANE ESTI UN MARE OM, UN ADEVARAT CATANI RUSINE PLEBELOR CARE TI-AU INVENTAT ACEASTA POVESTE LE-AI DERANJAT AFACERILE MURDARE SI AU INCERCAT SA TE DISTRUGA NU MOR CAI CAND VOR CAINI
Raspunde

nicolae

Acum 5 ani

Rog traducerea titlului (conflict de interese penal)
Raspunde

Ioana

Acum 5 ani

Voi cei care il vorbiti de rau pe acest Om, uitati-va in oglinda si va intrebati: "Oare noi ce fel de oameni suntem? Suntem perfecti, fara de greseli, agreati de toata lumea?". Sa arunce cu piatra cel care nu a gresit! Nu va mai dati cu parerea despre un om pe care se vede ca nu il cunoasteti cu adevarat. Nu mai lasati invidia si frustrarea sa vorbeasca in locul vostru si haideti sa incercam sa ne vedem fiecare de treaba noastra!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus