Luni,
20.09.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekend-ul acesta se anunță unul plin de evenimente și de distracție. Obor Fest, Turul Ciclist, festivaluri de muzică, sunt doar câteva dintre evenimentele care conturează sfârșitul de săptămână în Sibiu.

Vineri, 8 iulie De la ora 10.00 are loc cea de-a doua ediție a Sibiu Bike Show Asociația Transilvania Tattoo Club organizată la Curmătura Ştezii, situată la 9 km de Sibiu în direcția Păltiniş. Va avea loc o întâlnire a motocicliştilor care va cuprinde şi o expoziție de motociclete custom şi clasice, concerte rock, concursuri cu premii, tombolă şi tururi moto organizate. Și cel mai mare parc de distracții din Transilvania, după cum anunță organizatorii, Obor Fest continuă distracția începută joi, iar seara, de la 21.00 va avea loc un concert susținut de Ruby.

Tot de la ora 10.00, Turul Ciclist continuă pe traseul Sibiu - Sebeş - Păltiniş, 231 km.

La Cinema Arta vor rula următoarele filme: de la ora 12.00 Ice Age: Collision Course (Epoca de gheață. Ploaie de Meteoriți, de la ora 14.00 va rula filmul Finding Dory (În căutarea lui Dory). De la ora 16.00 va rula thrillerul The Purge: Election year (Noaptea judecății. Alegerile), iar de la ora 18.15 va fi proiectată comedia Mike and Dave Need Wedding Dates (Partenere pentru Mike și Dave). Seara, de la 20.30 va rula filmul The Legend of Trazan (Legenda lui Tarzan). De la ora 12.00, în Muzeul Astra se desfășoară Simpozionul European de Sculptură organizat de Asociația Calfelor din Sibiu. Evenimentul se va desfășura până pe 17 iulie, iar intrarea este liberă.

De la 12.45, va avea loc la Păltiniș „King of the Mountain 2016”, un eveniment adiacent Turului Ciclist al Sibiului 2016, primul concurs UCI 2.1 din România. Un singur om este KING OF THE MOUNTAIN, iar cel mai bun cățărător va urca pe podiumul de la Păltiniș.

Festivalul Internațional de Muzică pentru Copii și Adolescenți HermannstadtFest, ajuns la cea de a patra ediție va începe vineri, de la ora 14.00 și se va încheia, duminică, 10 iulie. Prin acest festival, organizatorii sprijină și încurajează participarea la festival a copiilor talentati cu dizabilități și din centre de plasament. Festivalul de o înaltă ținută artistică, reunește mici artiști din țară și străinătate – soliști de muzică ușoară, populară și muzică clasică. Secțiunea „Remember” va fi dedicată maestrului Marcel Dragomir, iar cea de „Portret de artist” compozitorului Mihai Alexandru.

Concursul-Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție Carl Filtsch continuă vineri cu un recital susținut de Matthew Baker – bas-bariton și Johann Markel – pian. Recitalul va începe la ora 19.00, la Sala Thalia.

Seara, de la 21.30, la Fabrica de Cultură se va juca spectacolul „Metamorfoze”. Unul dintre cei mai cunoscuţi regizori europeni, Silviu Purcărete, şi-a propus să prezinte versurile poemului, să redea esenţa lor poetică şi să extragă sunete şi imagini extraordinare din ele. În adaptarea sa a capodoperei lui Ovidiu, la care a lucrat cu Alain Garlan, Purcărete a căutat să evidenţieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor. Lucrând cu o mare varietate de artişti, el reuşeşte să surprindă esenţa poemelor şi să le transpună într-un spectacol tulburător şi memorabil.

De la ora 22.00, în Muzeul Astra va avea loc evenimentul „Night Cross Challenge”, o competiţie inedită pentru Sibiu, prin care organizatorii le propun tuturor sibienilor un mod plăcut şi antrenant de a face mişcare, în cadrul unui cros nocturn desfăşurat într-o locaţie mirifică, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Crosul de noapte va debuta cu preluarea kitului de inscriere începând cu ora 20.00 în zona scenei de pe lac, iar în jurul orei 22.00 vom da startul competiţiei.

Sâmbătă, 9 iulie De la ora 10.00, continuă Turul Ciclist al Sibiului, etapa a 3-a Contratimp individual la Bâlea Lac.

De la aceeași oră, distracția vă așteaptă la Obor Fest, iar seara Alina Eremia va susține un concert.

De la orele 10.00 și 12.00, la Teatrul Gong va avea loc „Atelierul de creat povești”, coordonat de Diana Ribana. Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.

De la ora 13.00, la club Ecvestru din Șelimbăr va avea loc o petrecere pentru toți iubitorii de distracție. Backyard Party propune pentru această zi DJ proaspeti și multe activități în aer liber. Acestea sunt rețetele perfecte pentru un weekend de vară de neuitat, urmând ca de la ora 16.00 să vă răcoriți cu 1.500 de baloane cu apă.

De la ora 20.00, pe scena amplasată în Piața Mare, vor urca Smiley, Lora şi Mihail și vor susține concerte în cadrul Festivalului Tribuna Music & More.

Spectacolul Metamorfoze se joacă din nou la Fabrica de Cultură, de la ora 21.30. Prețul unui bilet este de 30 de lei, respective 20 de lei.

Dumincă, 10 iulie Turul Ciclist continuă cu etapa a 4- a ce are ca traseu Sibiu – Poplaca –Sibiu ( x 5) - Orlat - Slimnic - Sibiu, 144.1 km, cu sosire in Piata MARE, dinspre Str. Ocnei si Piata Mica. Ceremonia finala de premiere va avea loc la ora 20.30.

De la ora 16.00 va avea loc evenimentul conex Turului Ciclist, „Biciclete Cochete”, iar locul de întâlnire este Piața Mare, urmând ca plecare să fie programată pentru ora 18:00. Traseu: Piața Mare, Str. Gheorghe Lazăr, B-dul C. Coposu, Piața Unirii (sensul giratoriu), B-dul V. Milea, Calea Dumbrăvii, Str. Lomonosov, Str. Școala de Înot, Parcul Sub Arini (pista de biciclete), Str. Avrig, Parcul Sub Arini (până la Olimpia), Str. Victoriei, Piața Unirii (sensul giratoriu), Str. Nicolae Bălcescu, Piața Mare.

Ediția a XXI-a a Concursului-Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție Carl Filtsch se încheie duminică, la ora 19.00, la Sala Thalia, cu festivitatea de premiere și concertul de gală al laureaților.

La Obor Fest va avea loc un concert de muzică populară cu Ionuț Fulea, Mariana Deac, Traian Stoiță, Camelia Stoiță și Ina Todoran.

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

No ase da ! Îs bucuroasa die numa' ca su-o dieschis Hobor Fiestu aista , ca zău ca ia, da' hirea marie plictisala pi ulit. Acusa puthiem a miere sa nuooi fetilii sa ni-e rielacsam colo-sa la o " partida" die bambilici....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus