Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Patru ofiţeri de poliţie au fost ucişi de lunetişti în timpul unui protest, la Dallas. Alţi şapte poliţişti sunt răniţi

Patru ofiţeri de poliţie au fost ucişi de lunetişti în timpul unui protest, la Dallas. Alţi şapte poliţişti sunt răniţi

Un al patrulea ofiţer de poliţie a murit la Dallas, după ce doi lunetişti au deschis focul asupra forţelor de ordine, în timpul unui protest faţă de uciderea a doi bărbaţi de culoare de către ofiţeri din Louisiana şi Minnesota, relateaza Associated Press, citată de News.ro

Alţi şapte ofiţeri au fost răniţi. Doi dintre ofiţerii răniţi sunt în operaţie, iar trei sunt stare critică, a declarat comandantul poliţiei din Dallas, citat de CNN.

Potrivit poliţiei, “doi lunetişti” au deschis focul asupra ofiţerilor, dintr-o “poziţie aflată la înălţime”. Niciunul nu a fost prins deocamdată.

Mai mult, suspecţii au ameninţat că vor amplasa o bombă în mijlocul oraşului. Anterior, presa a scris că unul dintre suspecţi a fost prins, ia al doilea este căutat în continuare.

https://youtu.be/_D3sxrOYgAo

Un martor a declarat pentru ziarul local Dallas Morning News că a auzit între şase şi opt focuri de armă. Mii de oameni au protestat în mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat recent doi bărbaţi de culoare.

Sute de manifestanţi s-au strâns în faţa şcolii din Minnesota unde lucra una dintre victime, Philando Castile, pentru a-i aduce un omagiu.

Circa 500 de oameni au luat parte la un protest şi la o slujbă religioasă şi la Baton Rouge, Louisiana, unde a fost ucisă de poliţişti a doua victimă.

https://youtu.be/3osZCHLTvY4

Centrul Manhattanului (New York) a fost blocat joi de manifestanţi. Ei s-au strâns în Union Square Park, unde au scandat : “Oamenii uniţi, niciodată divizaţi!” şi “Ce vrem? Dreptate. Când vrem? Acum”.

Protestatarii au plecat apoi din parc şi au defilat pe bulevardul Fifth Avenue, în timp ce poliţia s-a străduit să asigure ordinea.

Mitinguri au avut loc şi la Chicago şi Washington.

Michael Houston, un student în vârstă de 20 de ani din Brooklyn, a declarat că furia şi lipsa de acţiune a autorităţilor l-au adus la protest.

“Este definiţia nebuniei. Cum putem să ne aşteptăm să fie ceva diferit când nu se schimbă nimic?”, a spus el.

Lawrence Amsterdam, în vârstă de 35 de ani, un alt student din Brooklyn, a criticat nedreptatea poliţiei. “Ar trebuie (ca un suspect – n.r.) să fie considerat nevinovat până când este dovedit dovedit. Dar, din câte văd eu, este ucide mai întâi şi pune întrebări mai târziu”, a subliniat el.

Miercuri, un ofiţer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofiţerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze şi să transmită imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împuşcat la Baton Rouge, în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofiţeri albi. Şi acest incident a fost filmat.

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Oare de ce la Sighi nu se organizează mitinguri împotriva "emigrantilor prazkistanezi" ?
Raspunde

J.C.

Acum 6 ani

Pentru ca trebe sa mature cineva strazile si in Sibiu....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Sa falusurilor le cad....rangurile, sau ei săracii , cred ca matura-i pix si stau cu pixu-n gura c-așa fac "gânditorii" ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus