Duminică,
05.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Canada va anunţa în toamnă decizia privind eliminarea vizelor pentru români

Canada va anunţa în toamnă decizia privind eliminarea vizelor pentru români

Canada urmează să anunţe în toamnă rezultatele evaluării situaţiei României şi Bulgariei în contextul posibilităţii eliminării vizelor de călătorie pentru cetăţenii din aceste ţări, afirmă surse citate de site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Comisarul UE pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, a găzduit luni, la Bruxelles, o întrevedere a reprezentanţilor României, Bulgariei şi Canadei.

În cadrul reuniunii, John McCallum, ministrul canadian al Imigraţiei, a transmis că rezultatele evaluărilor României şi Canadei vor fi anunţate în toamnă, când există posibilitatea stabilirii unui calendar pentru eventualitatea eliminării vizelor de călătorie în Canada pentru cetăţenii români şi bulgari.

România şi Bulgaria trebuie să îndeplinească o serie de criterii tehnice înainte de a putea obţine eliminarea vizelor de călătorie în Canada. O comisie canadiană de expertiză a vizitat România în luna iunie, iar evaluarea Bulgariei se va face la sfârşitul lunii iulie.

Dimitris Avramopoulos a semnalat că Uniunea Europeană are obiectivul obţinerii eliminării vizelor de călătorie în Canada pentru toţii cetăţenii europeni.

Discuţiile pe tema eliminării vizelor au început în contextul în care Uniunea Europeană şi Canada speră să semneze anul acesta Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA), iar procedura ar putea fi îngreunată de acţiuni ale României şi Bulgariei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Apa' sa viezi cum li arătam la "canadiezi" si însamna "munca" !
Raspunde

sighian antivenetici

Acum 6 ani

Munca la tine soldoveanco insemnand "clanta" si "datu' cu bazinu'" pe traseu?:))))))
Raspunde

dancp

Acum 6 ani

in toamna lui 2016,2017,2018?????????????????? sa vedeti dupa aia nu brexit ciori regale de sibiu,ci canadaexit- toti romanii!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus