Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

„Nu mai sunt eu”, spectacol de balet inspirat de operele lui Constantin Brâncuși

„Nu mai sunt eu”, spectacol de balet inspirat de operele lui Constantin Brâncuși

Teatrul de Balet Sibiu va pune în scenă spectacolele „The Briefcase” – coregrafie de balet comic realizată de Keston Meyer (SUA) și „Nu mai sunt eu” – spectacol de dans contemporan inspirat de operele lui Constantin Brâncuși, realizat de tânărul coregraf Daniel Alexandru Dragomir. Cele două producții vor avea loc la Cercul Militar din Sibiu, miercuri, 13 iulie 2016, de la ora 19:00.

„The Briefcase”, un balet comic realizat de Keston Meyer Inspirat de Quentin Tarantino și stilul de dans americanswing al anilor 1940, Keston Meyer a imaginat pentru coregrafia „The Briefcase” o situație care dă cu totul alte sensuri proverbului „omul potrivit la locul potrivit”. Părăsit de iubită și proaspăt șomer, un tânăr intră din pură întâmplare în posesia unei serviete pline cu bani. Keston Meyer conturează cu umor toate situațiile prin care personajul principal trece din momentul în care intră în posesia servietei cu bani și până în momentul în care gangsterii sunt pe urmele lui, în încercarea de a-și recupera banii. Vor reuși gangsterii care au pierdut servieta să îi dea de urmă? Va restitui tânărul din proprie inițiativă banii care nu îi aparțin? Coregrafia „The Briefcase” îi are în distribuție pe Andreea Simionaș, Ellena Nou, Shahnee Page, Megan Reid, Elliot Bourke, Jonathan Milton, Răzvan Iacob, Claudiu Buldan, Ștefan Meșter, Russell Hewey și Samuel Rosek.

„Am încercat prin acest spectacol să creez ceva complet diferit de coregrafiile mele precedente. M-am inspirat din stilul de dans American Swing al anilor 1940, am adăugat coregrafiei elemente de teatru – dans, am păstrat romantismul din baletul clasic și sper că am reușit împreună cu colegii mei, cu care am lucrat foarte bine pentru această producție, să creăm o poveste care să placă tuturor spectatorilor noștri, indiferent de vârsta lor”, spune Keston Meyer dansator și coregraf al Teatrului de Balet Sibiu.

„Nu mai sunt eu” – premieră de dans contemporan, inspirată de operele lui Constantin Brâncuși. „Nu mai sunt eu” este cea de-a doua coregrafie prezentată în premieră absolută miercuri, 13 iulie, la Cercul Militar. Coregrafia este realizată de tânărul coregraf, în vârstă de doar 22 de ani, Daniel Alexandru Dragomir și este inspirată de operele lui Constantin Brâncuși și îi are în distribuție pe Elliot Bourke, Shahnee Page, Ellena Nou, Stefano Nappo, Marco Palamone, Elena Canali, Myrna Squire, Lorena Negrea, Tamara Grimmer, Florette Jager, Megan Reid și Agnes Kiehl. Colajul muzical și light-designul spectacolului sunt realizate de Daniel Alexandru Dragomir. Andreea Vălean, elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” București ani este asistentul de coregrafie.

„Am creat acest spectacol pornind de la operele lui Brâncuși. L-am ales pe Brâncuși pentru că este un artist vizual exponent al culturii române, pentru că suntem în anul Brâncuși și am încercat să reinterpretez în dans ideile din spatele operelor lui: masa tăcerii, coloana infinitului, măiastra, pasăre în zbor și poarta sărutului,pentru ca, în final, să îl regăsim din nou pe Brâncuși. Cred că mesajul lui Brâncuși ajunge foarte ușor la public. Mi-ar plăcea totodată ca prin această coregrafie spectatorul să înțeleagă mai bine artistul, indiferent cine ar fi acesta, să înțeleagă mai bine efortul din spatele operei sale”, spune Daniel Alexandru Dragomir, dansator și coregraf.

Stagiunea se va încheia vineri, 22 iulie 2016, de la ora 21:00, în Piața Mare,atunci când va avea loc ediția outdoor a spectacolului „Geneza”, în cadrul căreia TBS prezintă alte trei premiere absolute, realizate de Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), Ovidiu Matei Iancu (România) și Joshua Legge (Australia). Programul „Geneza” a fost creat de către Teatrul de Balet Sibiu în anul 2014 și are ca principal obiectiv, încă de la prima ediție, încurajarea tinerilor dansatori către cariera coregrafică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus