Examenul maturității s-a încheiat cu zece pe linie pentru două eleve din Sibiu. Este vorba de Cristina Maria Făgețan și Alexandra Maria Simion de la Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr” , absolvente de profil real și singurele din județ care au obținut această performanță.
În spatele acestor note se află multe ore de muncă, muncă constantă și multă seriozitate, după cum ne-au mărturisit si cele două eleve:
,,În fiecare zi ori la matematică, ori la informatică, ori la română făceam ceva. În principal la română pentru că nu mi-a plăcut niciodată și nu am putut să o înțeleg mai bine și atunci a trebuit să mă pregătesc mai mult. Matematica și informatica reprezintă ceea ce îmi place să fac și am învățat cu plăcere. M-am apucat de la începutul anului de învățat și mai intens după ce s-a terminat școala, pe la finalul lunii mai. Am învățat singură, cu mute cărți și m-am mai ajutat cu colegii”, a spus Cristina Făgețan.
„Se aplică acel clișeu că m-am pregătit pe parcursul anilor de liceu. Am fost serioasă pe parcursul timpului, nu pot spune exact cât timp am învațat pentru că am lucrat constant. Trebuie să depui un efort, cel puțin așa a fost în cazul meu. În ultimele șase luni m-am ocupat mai mult de subiectele pentru Bacalaureat. Cel mai mult m-am pregătit singură, acasă, din culegeri. Ne-au pregătit și profesorii de la școală, au mai făcut suplimentar cu noi și după ce am terminat orele de curs”, a povestit Alexandra Simion.
Fiind absolvente de real, acestea au povestit că mai greu le-a fost să învețe la română, dar că au depus un efort mai mare și până la urmă a meritat.
,,Pe profil real mie mi s-a părut puțin mai dificil la română, la subiectul al III-lea unde a trebuit totuși să învăț destul de multe comentarii, dar nu le-am învățat pe de rost, am încercat să înțeleg ceea ce citeam. A fost un efort mai intens și uneori frustrant, dar cred ca a meritat”, a spus Alexandra Simion.
,,Voiam să vină ceva mai interesant, mai dificil, măcar un subpunct, dar nu mi s-a părut nimic complicat, am stat să mă gândesc puțin mai mult decât de obicei, dar asta pentru că nu voiam să greșesc din neatenție, cum fac de obicei”, a povestit Cristina Făgețan.
Atât Alexandra cât și Cristina s-au gândit că vor să schimbe orașul și să meargă să studieze la Cluj, dar pe același profil și pe ceea ce le place, și anume, informatică.
,,Vreau să merg la facultate la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai sau la București, la Politehnică. O să aplic și la Sibiu, dar pe primul loc rămâne Clujul. Vreau să mai schimb orașul, am auzit că e facultatea mai bună și toate lumea zice că e mai interesantă viața de student dacă nu stai cu părinții. Vreau să încerc să fiu un pic mai independentă “, a spus Cristina.
„Pe mai departe m-am gândit la Facultatea de Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Mi-ar plăcea să lucrez după ce termin pe proiecte sau la firme care să aibă și un impact social, care să ajute societatea în care trăim să progreseze”, a povestit Alexandra .
Pentru cei care se pregătesc să susțină examenul de Bacalaureat anul viitor, elevele îi sfătuiesc să se sacrifice puțin, să lase petrecerile și, cel mai important, să încerce să își aducă aminte ceea ce au învățat pe parcursul anilor de liceu.
Sursa foto: facebook personal
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Colegiul Național Pedagogic , Universitatea Babeș , Gheorghe Lazăr , Maria Alexandra Simion , Atât Alexandra , Cristina Făgețan , Universităţii Babeş , Cristina Maria Făgețan , Alexandra Maria Simion , Universitatea Babeş Bolyai
Vizualizari: 8319
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Kokos
Acum 3 ore
Unsibian
Acum 3 ore
Florin alexandru
Acum 3 ore
Tata
Acum 3 ore
Nobody