Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Ce spun directorii liceelor cu promovabilitate zero la BAC: ,,Nu a fost greu, nu s-au pregătit, şi-au asumat asta”

Ce spun directorii liceelor cu promovabilitate zero la BAC: ,,Nu a fost greu, nu s-au pregătit, şi-au asumat asta”

Două licee din judeţul Sibiu nu au niciun candidat care să fi promovat examenul de Bacalaureat, iar la un alt liceu din 12 absolvenţi doar unul a reuşit să obţină notă de trecere. Este vorba despre Colegiul Tehnologic Iacobeni, unde un singur candidat s-a înscris, de Liceul Tehnologic “Transcom” Sibiu, unde au participat la examen doi absolvenţi şi de Liceul Tehnologic Mârşa. Reprezentanţii unităţilor de învăţământ spun că elevii sunt dezinteresanţi şi că, din păcate, acesta este nivelul.

La această sesiunea de Bacalaureat de la Colegiul Tehnologic Iacobeni s-ar fi putut înscrie nouă absolvenți, dar doar unul s-a hotărât în cele din urme să participe. Reprezentanții liceului spun că este un dezinteres total, dar speră că elevul care a susținut acum examenul să  promoveze după contestații.

,,Noi suntem în lichidare în ce privește învățământul liceal, vom merge doar pe învățământ profesional. Un singur candidat a susținut probele, dar așteptăm rezultatele contestației. La cele două probe a obținut notă de trecere, la matematică luase 4.60. Sunt dezinteresați total, cel care a dat în sesiunea aceasta în luna mai s-a gândit şi el că vrea să participe. Ceilalți  efectiv nu au vrut.  În România nu se mai învață, din păcate. Noi venim în sprijinul elevilor care vor să dea examenul în cea de-a doua sesiune și vom organiza sesiuni de consultații la disciplinele la care susțin examene”, spune Vasile Zamacau, directorul Colegiului  Tehnologic Iacobeni.

,,Am fost şocată când am văzut rezultatele”

La Liceul Tehnologic Mârşa rezultatele atât de slabe au fost o surpriză pentru reprezentanţii liceului care spun că se aşteptau ca măcar cinci să promoveze. Pe viitor vor ca lucrurile să meargă mai bine şi au gândit şi o strategie.

,,Dezamăgirea mea este foarte mare, cu atât mai mult cu cât i-am pregătit și suplimentar în școală, condițiile au fost create. Nu avem ce face, efectiv am fost șocată ieri când am văzut rezultatul, mă așteptam să ia vreo cinci din cei 12 înscriși. Mai sunt câțiva care au cinci și ceva, nu le-a ieșit media, dar vom vedea după contestații. Elevii au venit ieri în școală după ce s-au afișat rezultatele și am putut să schimb câteva vorbe cu ei cu toată dezamăgirea. Nu a fost greu, nu s-au pregătit suficient, și-au asumat asta. Acum șapte sau opt ani am fost pe zero, niciun elev nu a reușit să obțină notă de trecere. O să trec mai des pe la orele de biologie că acolo au fost probleme şi o să stau mai mult  de vorbă cu părinţii, nu doar de două ori pe an”, spune Maria Şinca, directorul Liceului Tehnologic  Mârşa.

De la Liceul Tehnologic ,,Transcom” s-au înscris doar doi absolvenți, dar niciunul nu a reușit să obțină note de trecere.  ,,Nu comentăm. Toată lumea știe care e cauza. Copiii merg în sesiunea a doua . După sesiunea a doua mai discutăm, au șanse și atunci”,  spun reprezentanții  Liceului Tehnologic ,,Transcom”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

gigi contra

Acum 7 ani

Strategia ar fi să fie lăsați repetenți, să nu mai promoveze toți de milă! Așa ar fi un exemplu și ar înțelege că nu e de joacă! Profesori, treziți=vă și dați notele pe are le merită ca să nu mai fiți surprinși la bac!
Raspunde

Florin

Acum 7 ani

**Aceste "licee" sunt locuri de munca pt profesoare, contabile, secretare.... la care putin le pasa de ce iese din mainile lor. Trebuie sai treaca clasa . Cum? Prin metode exersata de cel putin vreo 60 de ani, de pe vremurile cand tovarasii activisti trebuiau sa-si conpleteze studiile de la 4 la 7 clase. Aceste scoli trbuiesc, daca nu inchise, transformate in altceva. Nu, in puscarii nu se poate, chiar daca acolo sunt mai putine locuri dect candidati.
Raspunde

misu

Acum 7 ani

Subscriu ! Sunt clase, scoli, care artificial/ireal /mincinos raporteaza nr de elevi ( cand ei micutii nu vin cu lunile la scoala ) pentru a pastra numarul de clase/ elevi de la inceputul anului scolar , incat sa nu se piarda norme didactice, posturi auxiliare. Nici la marele liceu Lazar absentele nu se noteaza in cataloage; aici meditatiile sunt de baza, iar elevii invata numai la materiile care ii intereseaza.
Raspunde

O persoana care se si informeaza

Acum 7 ani

Pe directorul de la Iacobeni il cheama Vasile Zamacau si nu Ovidiu Ilea (fost director)!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Cred ca va permiteti cam mult cand scrieti "Maria Şinca, directorul Liceului Tehnologic Mârşa." Vad ca atunci cand doamna Daniela Campean a spus "PRESEDINTA" v-ati executat rapid. Doamna asta nu merita sa-i spuneti "DIRECTOARE"? Sau raspundeti "decat" :D la comenzi politice?
Raspunde

Un cititor fidel

Acum 7 ani

Dl FLORIN, sunteti durere, se pare ca ati lipsit de limba si literatura românã, nu prea le aveți cu scrisul ! Bãnuiesc cã aveți ceva ani, ca urmare vã sugerez sã particpați la cursurile A DOUA ŞANSÃ, poate învãțați sa scrieți şi dumneavoastrã ! Daca ati fi participat la Bacalaureat , cred cã sigur erați sub linie !
Raspunde

pt. cititorul fidel

Acum 7 ani

Ar fi mai bine sa credeti ca sunt dintre cei care au dat examene pt. diferenta de la 4 la 7 clase. Nu, nu participat la Bacalaureat, aici aveti dreptate, dar cred ca mai mult v-a deranjat mesajul decat scrisul. Cred ca de mesaj v-ati simtit atins.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus