Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
0°C

FOTO - Romfilatelia lansează o emisiune specială dedicată Sibiului

13 Iulie 2016 18:22

FOTO - Romfilatelia lansează o emisiune specială dedicată Sibiului

Romfilatelia marchează 158 de ani de existență cu o emisiune dedicată orașului Sibiu, ce poate fi găsită în magazinele de specialitate, de la finalul săptămânii, informează un comunicat de presă.

Emisiunea este intitulată "Sibiu, 825 de ani de atestare documentară" și poate fi achiziționată, începând de vineri, din magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Având o tematică istorică, proiectul de timbre celebrează 825 de ani de atestare documentară a Sibiului. În această etapă timpurie a așezării, coloniștii sași au adus cu ei obiceiurile și cunoștințele lor despre meșteșuguri mult avansate față de ce se întâlnea în acel moment în Transilvania.

Cu timpul, orașul a trecut prin numeroase schimbări, cauzate de marea invazie tătară, precum și de numeroasele încercări de cucerire a orașului, ce au determinat o atenție sporită pentru fortificații, cetatea devenind una din cele mai puternice din zonă. La începutul secolului al XVI-lea, Sibiul se prezenta ca o cetate prosperă, în plină dezvoltare, numărul de bresle crescând, iar armurierii, artificierii, tipografii și orfevrierii ducând faima orașului departe peste hotare.

Cele două timbre aniversare reproduc imaginea unui tablou avându-l ca autor pe Franz Neuhauser cel Tânăr, "Vedere generală a orașului Sibiu la 1808", aflat în patrimoniul Muzeului Național "Brukenthal". În grafica celor două mărci poștale este inclusă stema actuală a orașului.

Emisiunea este completată de un plic prima zi și un set de două cărți maxime, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și blocul de 2 timbre (în album filatelic).

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 245 exemplare și echipat cu blocul de două timbre al emisiunii și plicul prima zi cu ștampila "prima zi" aplicată în clar în folio. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 245.

Pe manșeta blocului prezentat în albumul filatelic sunt reproduse detalii dintr-un document de la Direcția Județeană Sibiu a Arhivelor Naționale, un certificat eliberat de breasla tâmplarilor din Sibiu, datat 1798, pe care figurează o panoramă a orașului din acea perioadă.

Ștampila "prima zi" a emisiunii se găsește în incinta Oficiului Poștal Sibiu 1, aflat în Strada Mitropoliei 14, Sibiu, județul Sibiu.

timbru sibiu

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus