Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Academia de vară „Samuel von Brukenthal”. Învață totul despre viitor

Academia de vară „Samuel von Brukenthal”. Învață totul despre viitor

Asociația „Proiect Transilvania”, revista Știință&Tehnică și  echipa Atlantykron  organizează,  în perioada 17-23 iulie, Academia de vară „Samuel von Brukenthal” – Avrig 2016 pe domeniul Palatului Brukenthal. Academia  este o tabără neconvențională, destinată tinerilor și adolescenților unde se va vorbi despre știintă, artă, cultură și sport într-un mod interactiv.

Academia de vară „Samuel von Brukenthal” – Avrig 2016 este o tabără neconvențională, de o săptămână, destinată adolescenților și tinerilor cu vârste cuprinse între 16 -29 de ani dar nu numai. Cele mai atractive activități care vor fi prezentate în cadrul atelierelor, workshop-urilor și conferințelor care se vor susține în cadrul Academiei sunt: programare și robotică pe înțelesul tuturor, aeromodelism și drone, inteligență artificială, neuroștiințe și genetică, explorare spațială și astronomie, fizică, istorie și paleoantropologie, ecologie și încălzire globală, previziuni tehnologice și futurologie, smart living și gadgeturi inteligente etc.

palatul brukenthal avrig

Workshop-uri și invitați speciali

În fiecare zi a Academiei, participanții vor putea participa la două programe de ateliere, workshop-uri sau seminarii, plus o conferință cu un invitat special, de prestigiu, profesori sau cercetători. Printre invitații speciali se numără: cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, scriitorul Alexandru Mironov, profesorii Dan Tudose, dr. ing. Dan Milici, prof. dr. Leon Zăgrean, dr.ing Marius Leordean, Sabin Luca, sau prof. dr. Pierre de Hillerin. De asemenea, întreaga echipă a revistei Știință&Tehnică va fi prezentă cu seminarii tematice de popularizare a științelor, Science Hub va asigura workshopuri de imprimante 3D, Codette de programare și robotică, iar Asociația „Ia cu Stele” se va ocupa de serile de astronomie.

O zi obișnuită în cadrul Academia de vară „Samuel von Brukenthal” – Avrig 2016 se va desfășura după următorul program: 08.00-10.00 mic dejun / 10.00 – 12.00 Ateliere, workshopuri, seminarii / 12.00 – 14.00 Conferința de prânz / 14.00 – 16.00 prânz / 16.00 – 18.00 Ateliere, workshopuri, seminarii / 18.00 – 20.00 Conferința de seară / 20.00 – 21.00 Cină / 21.00 – 24.00 Filme, concerte, program artistic.

Înscrierile la “Academia de vară „Samuel von Brukenthal” – Avrig 2016 se fac la adresa de e-mail [email protected] și [email protected], iar taxa de participare este de 450 de lei. Taxa se achită pe 17 iulie (sumă în care participanților li se asigură trei mese pe zi și acces la toate programele taberei. Cei care doresc să vină cu cortul vor beneficia de spațiu pentru amplasarea acestuia. Mai multe detalii despre Academia de vară gasiți aici.

Acest proiect este susținut și realizat cu sprijinul Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Palatul Brukenthal din Avrig, firme private, societăți comeriale locale și naționale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus