Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe procurorul sibian Nicolae Ihora

Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe procurorul sibian Nicolae Ihora

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi decretul privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a lui Nicolae Ihora. Acesta a ieșit la pensie.

Nicolae Ihora este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 1978. După absolvire și până în anul 1991 a lucrat la Procuratura Locală Sibiu, după care a fost numit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, până în 1996.

După ce a lucrat o perioadă și ca avocat, între 2006 și 2008 a activat la Parchetul de pe lângă judecătoria Mediaș

În 2008 CSM i-a aprobat cererea de transfer înapoi la Sibiu.

Conform celei mai recente declarații de avere, semnată în 2015, Nicolae Ihora are trei terenuri în județul Sibiu, care însumează o suprafață de peste 6000 de metri pătrați. De asemenea, are două imobile, unul de 46 metri pătrați și unul de 195 metri pătrați, deținut în cotă-parte. Conduce au autoturism Dacia Logan, achiziționat în 2007. În conturi are peste 46.000 de euro, la CEC Bank și BCR, precum și acțiuni în valoare de 4290 de lei la SC Cometex SA.

Nicolae Ihora este și președintele Asociației Fii Satului Rășinari.

În luna februarie a acestui an Nicolae Ihora a preluat dosarele rămase nesoluționate de la procurorul Ioan Boțoc, de asemenea pensionat. “Domnul procuror s-a mai ocupat de domeniul criminalist. Nu înseamnă, însă că, dacă avem un procuror desemnat, ceilalți procurori nu se pot ocupa de acest aspect. Dacă, Doamne ferește, avem într-o zi 3-4 cazuri de omor, trimitem 4 procurori la cercetări. oricare procuror este, din punct de vedere legal, competent în acest domeniu”, spunea la momentul respectiv prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Olivian Oană.

Printre cele mai cunoscute cazuri de care s-a ocupat recent Nicolae Ihora se numără cel al polițistului din Micăsasa care în 2013 a împușcat mortal un bărbat de 39 de ani din Țapu. În 2014 Nicolae Ihora a mai avut un dosar de hărțuire sexuală și violență domestică care viza un doctor cunoscut din Spitalul Municipal Mediaș.

Foto: captură youtube

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

-

Acum 6 ani

[cimpeanu]-[cimpean]=u= 21=3=c [campeanu] [31475153] 3,14= pi [75][1][53] 57-53=4=2.2=.22=v cv curinculum vitae cazier [caz][ier] ier-[i] yesterday yeast bread pne paine painea cea de toate zilele lele pui de lele rele sa se spele spalare agent activ de suprafata agent gent geanta geana genii veronica ,fata dulce din poveste dulciuri ciocolata expirata hrana hrana sufleteasca suflet case de sticla experiente ex expire pire pireu floare alba din piureu de cartofi cartofi tofi petofi' poet procuror poet... cultura ministru de cultura barba lungimea barbe si hauter statul palma barba cot si-a prins barba in buturuga 3 u +a consoana 3x21+1=63+1=64 the rest : btrg bgtr to begin [t][r] to finish 14 iulie 2016, ora12:48
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus