Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Desenul care a emoţionat o lume întreagă: atentatul terorist din Nisa, văzut prin ochii unei fetiţe de 9 ani

Desenul care a emoţionat o lume întreagă: atentatul terorist din Nisa, văzut prin ochii unei fetiţe de 9 ani

O fetiţă de nouă ani, prezentă pe faleza din Nisa la momentul atacului de joi seară, a realizat un desen cutremurător în care arată lumii întregi masacrul din perspectiva unui copil.

O fetiţă de nouă ani, care a asistat la masacrul de Ziua Naţională a Franţei din Nisa, a reuşit să capteze atrocităţile pe care a fost nevoită să le vadă într-un desen sfâşietor, notează Mediafax.

Tânăra se afla alături de unchiul ei pe Promenade des Anglais, atunci când atacatorul ISIS Mohamed Lahouaiej Bouhlel a intrat cu un camion de 19 tone prin mulţime.

În centrul desenului se află camionul care, condus de atacatorul în vârstă de 31 de ani, şi-a făcut loc pe faleză şi a nimicit tot ce i-a stat în cale. Pe desen micuţa a adăugat şi informaţii despre atacatorul furios. De asemenea, se mai poate vedea o mamă care împinge un cărucior, în încercarea de a-şi salva copilul, însă apar şi ofiţerii de poliţie înarmaţi care trăgeau în camion, în speranţa că vor putea să îl oprească.

36551B8200000578-3693334-image-m-92_1468671781720 - Copy

Fetiţa a tras o săgeată îndreptată spre cuvintele " subsolul restaurantului " , pentru a indica modul în care unii oameni au reuşit să se ascundă de atacator . Ea spune că desenul realizat a ajutat-o ​​să se simtă mai bine după atrocităţile pe care le-a văzut .

578929392400002600b31677

foto FLOREN PFEIFFER

Zece copii s-au numărat printre cele 84 de persoane omorâte în timpul festivităţilor de Ziua Bastiliei de joi seara.

Și un copil de cetățenie română a fost rănit în atentatul de la Nisa. El a fost identificat şi este în stare stabilă, iar verificările cu privire la situaţia părinţilor săi continuă, informează Ministerul Afacerilor Externe.

hommage-nice-samedi-m

foto france24.com

''În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi. De asemenea, la faţa locului se află şi ambasadorul României în Franţa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluţia fiind unul pozitiv. Reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa menţin legătura cu personalul medical şi vor monitoriza evoluţia stării de sănătate'', informează MAE prin intermediul unui comunicat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

SB10NUT

Acum 6 ani

Desenele besite nu schimba cu nimic situatia. Problema musulmanilor trebuie rezolvata ferm si urgent. Este inimaginabil unde sa ajuns multumita tolerantei marilor puteri europene. Sa musti mana care te hraneste este revoltator.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus