Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Comuna Boița își modernizează toate străzile

Comuna Boița își modernizează toate străzile

În baza unui contract semnat pentru suma de șase milioane de lei, fără TVA (aprox. 1,5 milioane de euro), administrația comunei Boița plănuiește să scape de toate străzile de pământ, dar și să le modernizeze pe cele deja asfaltate.

Contractul a fost semnat la începutul lunii, dar lucrările așteaptă după alocarea banilor, finanțarea fiind guvernamentală. ”Toate străzile vor fi modernizate. Așteptăm să semnăm contractul de finanțare, care este prins pe Ordonanța 28 (Planul național de dezvoltare locală – n.r.). Termenul de finalizare a lucrărilor este de șase luni de la predarea amplasamentului. Deci dacă, luna aceasta Guvernul va face rectificarea bugetară și ne va chema la București să semnăm contractul de finanțare, în primăvara anului viitor, cel târziu la începutul verii, lucrările vor fi terminate”, spune Nicolae Mohor, primarul din Boița.

Lucrările vor fi executate de firma sibiană Dual Districon SRL, singura care a depus o ofertă în cadrul licitației organizată de Primăria Boița. Potrivit caietului de sarcini, Dual Districon va trebui să realizeze și proiectul tehnic, dar și execuția lucrărilor. Rețeaua stradală ce urmează a fi modernizată are o lungime de peste 5,1 km. Străzile care acum sunt pietruite sau de pământ vor fi acoperite cu pavele, cele asfaltate urmând a avea strat nou de asfalt. La Boița sunt în curs de finalizare lucrările la rețeaua de apă, cele pentru canal și gaz fiind încheiate.

Foto: Google Street View

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus