Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Zoo Sibiu: WiFi gratuit pentru un ghid virtual al grădinii

Zoo Sibiu: WiFi gratuit pentru un ghid virtual al grădinii

Copiii sunt îndemnați să își folosească telefoanele ”inteligente” (smartphone) atunci când merg în Grădina Zoologică Sibiu.

Din această săptămână ei vor putea descărca o aplicație denumită ”Sibiu Zoo (virtual guide)”, cu ajutorul căreia telefonul le va descrie animalele pe care le poate vedea în jurul lor atunci când vizitează grădina. Iar pentru a fi siguri că toți cei care au smartphone pot folosi această aplicație, reprezentanții Grădinii Zoologice au creat și o rețea wireless, care poate fi folosită gratuit câte două ore pe zi.

Aplicația a fost creată atât pentru telefoanele care rulează cu ajutorul sistemului de operare Android, cât și pentru iOS, iar scopul ei principal este de a oferi informații despre cele 64 de specii , reprezentate prin cele 269 de animale din incinta Zoo Sibiu. Aplicația este disponibilă și în limbile engleză și germană, pe lângă română, informația fiind livrată atât scrisă, cât și în format audio.

“Rolul Grădinii Zoologice Sibiu este în egală măsură unul de agrement, dar și educativ. Ghidul virtual întărește componenta educativă pentru că în acest fel vizitatorii, mai ales copiii și tinerii, nu vor vedea doar animalele, ci vor și învăța despre ele”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Aplicația a fost dezvoltată de RFSoftware România.

aplicatie zoo sibiu 3 Cum se folosește aplicația? Sursa: comunicat Primăria Sibiu

”Vizitatorul va descărca această aplicație pe care o găsește sub denumirea “Ghid virtual – Sibiu Zoo”. Ca alternativă, se poate scana QR code-ul înscris pe panourile informative de la cele două intrări în Grădina Zoo. Pentru a facilita descărcarea și utilizarea aplicației, Zoo Sibiu pune la dispoziție o rețea WiFi gratuită (Zoo_Sibiu_Public), la care vizitatorii au acces timp de două ore pe zi.

Pentru că această aplicație utilizează tehnologia de tip “beacon”, atunci când vizitatorul care a instalat aplicația se va apropia de un spațiu care găzduiește animale, acesta va fi informat cu privire la locația în care se află și va primi informații despre animalele pe care le poate vedea în jurul său. Pentru a primi informații despre un animal, vizitatorul va selecta numele din lista care apare pe ecranul dispozitivului său mobil”.

 

aplicatie zoo sibiu 6 aplicatie zoo sibiu 5 aplicatie zoo sibiu 4 aplicatie zoo sibiu 2 aplicatie zoo sibiu 1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sorin

Acum 5 ani

Interesanta aplicatia si utila pentru cei care doresc informatii despre animale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus