Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Dîncu: În toamnă sper să putem trece reglementarea legată de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Dîncu: În toamnă sper să putem trece reglementarea legată de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Reglementarea privind ridicarea mașinilor care blochează circulația ar putea fi gata în această toamnă, iar varianta agreată de Guvern cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR) este aceea ca procedura de aplicare să rămână la latitudinea autorităților locale.

"În acest moment, este în transparență acest proiect de lege, îl introducem în Parlament. Dacă nu, putem să facem și ordonanță de urgență, vom vedea acest lucru. Problema este că acum se află în transparență și când se va termina perioada legală de transparență vom stabili exact. În această toamnă, sper foarte repede, să putem trece această reglementare care este importantă, face ca orașele să fie spații mai ușor de circulat", a precizat vice-premierul Dîncu, după reuniunea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, informează Agerpres.

La rândul său, Robert Negoiță, președintele AMR și primarul sectorului 3, a declarat că sunt două abordări de soluționare a acestei probleme, dar cea agreată la reuniune a fost ca fiecare autoritate locală să își facă propria procedură.

"Concret, sunt două abordări. Să facă reglementările, procedura să o facă Guvernul, sau ca Guvernul să introducă în ordonanță varianta ca fiecare autoritate locală să-și facă propria procedură. Domnul viceprim-ministru a încurajat a doua variantă, pe care noi o susținem cu prioritate", a precizat acesta.

Actele normative în discuție se referă la proiectul de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și proiectul de HG pentru completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Cititescu

Acum 7 ani

Daca legea se va referi la ridicarea masinilor care blocheaza accesul in proprietati, institutii, cai de acces sau traseele transportului in comun, este OK. Dar daca prevederea se va aplica si altor situatii, va fi un abuz grosolan! Pentru celelalte situatii, vehicolele stationate nereglementar pot fi fotografiate, instiintarea de plata lipita pe parbriz, valoarea amenzii fiind stabilita de primariile locale. A fost vreo desbatere publica in acest sens? Eu n-am citit.
Raspunde

Cititescu

Acum 7 ani

Complectare: ar trebui reglementat si timpul de supraveghere dupa care un vehicol din categoria celor care nu se ridica pot fi amendate. Uneori poate fi vorba de opriri mai putin de 5 minute si nu trebuie lasat loc pentru excese de zel sau abuzuri. Doua poze pot inlatura orice neintelegeri!
Raspunde

J.C.

Acum 7 ani

De parca da o oprit marlanu 5 minute nu incurca circulatia..... iar daca prevederea nu se aplica si altor situatii vei gasi o portita prin care sa arati cu degetu ca lui dece nu io rodacat si mio riciat mie. Amenda in parbriz este un vis frumos, la cum e sitatia in ultima vreme, daca idiotul ti-o blocat accesu chiar daca chemi politia nu ii face nimic, din tot felul de motive "birocratice" (de LENE). Civilizatia nu se poate face cu frumosu, daca nu ai de suferit substantial nu o sa inveti nimik si o sa ti se rupa in continuare de ceilalti pentru ca tu ai oprit doar minute.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus