Marţi,
02.03.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

ASF: Carpatica Asig avea 1,3 milioane de contracte de asigurare. Ele rămân în vigoare

ASF: Carpatica Asig avea 1,3 milioane de contracte de asigurare. Ele rămân în vigoare

Cele 1.310.852 de contracte de asigurare, dintre care 936.089 de poliţe RCA emise de Carpatica Asig rămân în vigoare până la data expirării, informează un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Numărul dosarelor de daună deschise până la data de 31 mai 2016 se ridica la 26.520.

Conform legislaţiei în vigoare, protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător revine Fondului de Garantare a Asiguraţilor, în limita plafonului de 450.000 de lei pentru un asigurat. Pe baza calculelor experţilor ASF, FGA va suporta, în urma pronunţării falimentului Carpatica Asig, un impact net de până la 624 milioane de lei.

Conform Deciziei ASF, societatea are obligaţia ca în termen de 30 de zile de la publicarea documentului în Monitorul Oficial să predea Fondului de Garantare a Asiguraţilor evidenţele complete ale dosarelor de daună, în vederea publicării listei potenţialilor creditori în asigurări. Totodată, mandatul FGA de administrator temporar al Carpatica Asig va fi prelungit în vederea îndeplinirii acestei obligaţii de către societate.

De asemenea, asigurătorul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru notificarea asiguraţilor atât cu privire la posibilitatea acestora de a denunţa contractele de asigurare cu societatea Carpatica Asig, cât şi cu privire la dreptul acestora de a recupera primele de asigurare aferente, proporţional cu perioada cuprinsă între momentul denunţării şi cel al expirării duratei de valabilitate a acestora.

Consiliul ASF a hotărât în şedinţa din data de 27 iulie 2016 retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig, pe baza unui set de rapoarte care au evidenţiat starea de insolvenţă a acesteia, şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/07/27/asf-retras-autorizatia-de-functionare-pentru-carpatica-asig/

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

mihai

Acum 4 ani

Foarte tarziu se intampla lucrurile astea... de multa vreme trebuia sa se sparga mizeria asta. Si la Carpatica si la ASTRA si ar trebui la fel si la Euroins
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

Faci cumva parte dintre cei ce au asigurare la una din firmele mentionate, nu te supara ca intreb?
Raspunde

Brian Loman

Acum 4 ani

Absolut corect.
Raspunde

x

Acum 4 ani

Lasa ca o sa platiti RCA-uri numai peste 1000 lei, sa va saturati atunci! Tot ce este romanesc moare, o sa vina strainii sa ia tot, piata asigurarilor fiind luata deja,. Vor mai urma!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus