Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Șeful Gărzii Forestiere Sibiu, demis cu doi ani mai târziu decât prevede legea

Șeful Gărzii Forestiere Sibiu, demis cu doi ani mai târziu decât prevede legea

Dorel Ioan Vulcu, șef serviciu Garda Forestieră Sibiu, a fost demis din funcție de șeful Gărzii Forestiere Brașov, în urma unei sesizări depuse la Ministerul Mediului de către Asociația sibiană ”Cu verdele’n sus!” Dorel Vulcu avea o condamnare definitivă la trei ani închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată, după ce s-a sustras plății impozitelor și taxelor la o firmă pe care o deținea și care avea ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului. Totodată, lui Dorel Ioan Vulcu i s-a impus plata sumei de 224.826 lei reprezentând impozit pe profit, impozit pe dividende, TVA și accesorii.

Procesul început în anul 2011, s-a încheiat în 2014 cu sentința definitivă, însă de atunci Garda Forestieră Brașov, care are în subordine județele Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș și Harghita nu a reziliat contractul de muncă cu inspectorul Vulcu, deși legea prevedea acest lucru ”în termen de cinci zile” de la emiterea sentinței. ”Considerăm că în cazul domnului Vulcu ar putea să existe o incompatibilitate între integritatea necesară angajaților Gărzii Forestiere și condamnarea dată de Tribunalul Sibiu. Avem mare speranță în restabilirea încrederii în instituțiile care administrează pădurile din România și dorim să susținem acest efort”, a scris Ministerului Mediului, Andrei Șoroagă, președintele Asociației ”Cu verdele’n SUS”. Iar șeful Biroului de Integritate și Anticorupție din cadrul Ministerul Mediului, Marian Pîrvu i-a dat dreptate sibianului.

mediu vulcu

Drept urmare, Ministerul Mediului a transmis Gărzii Forestiere Brașov informarea cu privire la încetarea contractului de muncă încă din luna aprilie. O lună mai târziu, în 24 mai 2016, Dorel Vulcu a depus declarația de avere la Garda Forestieră Brașov, în care figura în continuare cu funcția de șef serviciu. La încă o sesizare, de această dată de la Turnul Sfatului, șeful instituției ne-a declarat că s-a aplicat legea. ”Eu sunt director doar de câteva luni și vă pot spune că din 16 iulie i-am reziliat contractul de muncă. Am dat dispoziție colegilor mei să vă trimită un răspuns la solicitarea dumneavoastră. Eu nu pot răspunde față de acțiunile altora, vă spun doar că am impus întreruperea contractului după ce am văzut sesizarea”, a declarat inspectorul șef al Gărzii Forestiere Brașov, Ion Muntean.  Totuși, o confirmare oficială, în scris, a demiterii inspectorului condamnat la închisoare nu am primit nici până astăzi.

Problemele fostului funcționar încep însă de acum, pentru că în baza titlului executoriu al sentinței s-au scos la licitație mai multe obiecte din imobilul acestuia, pentru a se recupera sumele datorate. Dorel Vulcu nu a putut fi contactat.

Foto: Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

oli

Acum 7 ani

umflatii dracului si ne miram ca se rad toate padurile
Raspunde

Dumitru

Acum 7 ani

E plin de ticalosi peste tot. Iar "profilul " de salcie bombata a lui nea vulcu e doar un alt exemplu din pacate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus