Miercuri,
14.04.2021
Ploi Moderate
Acum
7°C

Ministrul Educației compară școala cu milităria

Ministrul Educației compară școala cu milităria

Şcoala românească ucide dorinţa de cunoaştere a copiilor. Declarația a fost făcută, la Digi24, de ministrul Educaţiei. Mai mult decât atât, Mircea Dumitru compară sistemul educaţional autohton cu cel militar.

„În România au fost făcute cercetări - peste 70% dintre elevi se simt singuri la şcoală, nefericiţi şi în stres continuu. Copilul stă 35 de ore la şcoală, nu 20, ca în Finlanda. Imaginaţi-vă că staţi 7 ore pe zi într-un loc şi sunteţi singur, neajutat şi nefericit. Şi sunteţi adult.

Dacă nu înţelegem că şcoala trebuie făcută pentru elev şi el să se simte bine când invaţă, el va fi obligat ca să ia o diplomă. Şcoala nu va însemna nimic. Un episod traumatic.

Cum se face că şcoala, nu numai la noi, sistemul care arată mai degrabă ca o comandă militară, noi asta ucidem în copil, dorinţa lui de a cunoaşte”, a spus Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, la Digi24, la emisiunea „Jurnalul de Seară”, a cărei înregistrare integrală o puteți urmări aici.

Comentarii

2 comentarii

Odin

Acum 4 ani

"Imaginaţi-vă că staţi 7 ore pe zi într-un loc şi sunteţi singur, neajutat şi nefericit. Şi sunteţi adult." se intampla zilnic pentru foarte multi adulti! Numai ca se numeste servici si stai 9-12 ore! :) Iar de ucis dorinta de a cunoaste la asta sunteti voi, clasa politica de rahat, minunati! Cine mai vrea sa invete cand ceea ce invata nu are valoare in societatea actuala manelizata si bazata pe pilaraie politice sau emigratie?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

Foarte interesant ce spune domnul ministru...Si adevarat pe deasupra! O intrebare, totusi nu-mi da pace: pana acum, Domnia Sa s-a ocupat cumva de piscicultura? Sau poate de horticultura? Caci altfel ceva-mi scapa...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus