Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

,,Saving Hearts”: Școala de vară pentru viitori chirurgi de top, la final

,,Saving Hearts”: Școala de vară pentru viitori chirurgi de top, la final

Peste 30 de operații transmise live, intervenții chirurgicale la care studenții au fost invitați să asiste în persoană, cursuri aplicate, profesori de renume din întreaga lume, studenți din Suedia, Irlanda, Republica Moldova și România. Acestea sunt o parte din elementele ce descriu a doua ediție a școlii de vară ”SavingHearts”, proiect ce a ajuns, astăzi, la final.

Aproximativ 40 de studenți la medicină și tineri medici rezidenți și specialiști, au învățat, timp de două săptămâni, în cadrul Școlii Internaționale de Vară Saving Hearts, cele mai noi tehnici și protocoale terapeutice aplicate la nivel internațional. Cursurile au fost susținute de unii dintre cei mai mari specialiști în chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională, din Europa și Statele Unite.

,,O manifestare științifică de mare ținută, au fost două săptămâni încărcate în care mai mulți reputați specialiști au venit și au prezentat tehnici noi, protocoale noi în zona de chirurgie cardiovasculară și chirurgie intervențională. Cred că toată lumea a avut de învățat, au fost foarte multe transmisii live la foarte multe universități din Europa. Din punctul nostru de vedere această manifestare a fost un succes” spune avocatul Remus Borza, preşedintele grupului Polisano.

Sală hibrid de aproximativ  1 milion de euro

Școala de vară a reprezentat primul pas în cadrul unui parteneriat de cercetare și educație, în urma căruia va fi creată o sală hibridă, în care vor putea fi realizate intervenții multidisciplinare, dotată cu tehnologie medicală de ultimă generație la nivel mondial. Deschiderea noii săli este anunțată la sfârșitul acestui an.

,,Împreună cu partenerii noștri, ne implicăm activ în dezvoltarea unui program academic performant, care implică, pe de o parte, educarea și formarea viitoarei generații de medici, iar pe de altă parte, investiții în cercetare. În acest sens, în cadrul Spitalului European Polisano va fi realizată o sală hibridă în care vor putea fi realizate operații mixte și foarte complexe. Intenția noastră este de a continua parteneriatul pentru educație pe care l-am început în timpul școlii de vară, în special în cadrul atelierelor de simulare a procedurilor de chirurgie cardiacă minim invazivă (TAVI EVAR TEVAR) cu sprijinul companiei Medtronic”, a declarat conf.univ.dr. Victor Costache, directorul medical și șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică a Spitalului European Polisano.

Simpozion internațional

Președinții celor mai importante societăți cardiovasculare și endovasculare din întreaga lume se vor reuni la Sibiu, în iulie 2017, în cadrul unui simpozion. Anunțul despre acest eveniment a fost făcut de prof. univ. dr. Sherif A.H Sultan, președintele Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculară, prezent la eveniment.

,,Este o onoare și o plăcere  să anunț o întâlnire atât de importantă în Sibiu. Avem oportunitatea să facem un simpozion vascular și cardiovascular, foarte actual, în Sibiu. Este o oportunitate uriașă pentru oraș să fie prezente 600-700 de persoane din Europa și din Statele Unite. O să aibă loc multe traininguri în cadrul simpozionului. Acest eveniment o să pună Sibiul pe harta internațională. O să crească standard-ul și calitatea serviciilor cardiovasculare și endovasculare pentru pacienții români și în același timp pentru cei europeni" a declarat prof. univ. dr. Sherif A.H Sultan.

Proiectul “Saving Hearts: Innovative Methods in Cardiovascular Disease Treatment”, finanțat prin programul Erasmus+, este prima școală de vară internațională în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologie intervențională din România și se va derula până în anul 2017.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus