Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Mâncare expirată și de două luni în bucătăria celui mai luxos hotel din Mediaș

Mâncare expirată și de două luni în bucătăria celui mai luxos hotel din Mediaș

În bucătăria hotelului BinderBubi, singurul hotel de patru stele din Mediaș, inspectorii OPC au descoperit în cursul zilei de joi mâncare al cărei termen de garanție era depășit cu aproape două luni. Descinderile OPC au avut loc după ce, joi dimineața, opt copii cazați la BinderBubi au ajuns la spital, fiind suspectați de toxiinfecție alimentară.

În depozitele bucătăriei hotelului, inspectorii OPC au găsit un kilogram de jambon crud-uscat cu data limită de consum 7 iunie 2016, trei kilograme de șuncă al cărei termen de garanție a expirat în 17 iulie 2016, dar și patru kilograme de brânză proaspătă de vaci, al cărei termen de garanție era expirat din 2 august. Nici cei care ar fi dorit să bea o bere la BinderBubi nu erau tocmai în siguranță, deoarece cei de la OPC au descoperit și patru sticle de bere, al cărei termen limită de consum a expirat încă din iarna acestui an (15 februarie 2016). În plus, potrivit unui comunicat al OPC, pentru patru kilograme de crenvurști și carne de porc și de vită porționată, reprezentanții hotelului nu au putut prezenta ”elemente de identificare”.

Hotelul ar putea fi închis

”S-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu data-limită de consum depășită, a produselor fără elemente de identificare și caracterizare, precum și a produselor care nu respectă condițiile de depozitare impuse de producător și s-a întocmit proces verbal de distrugere”, se arată într-un comunicat al OPC. Potrivit aceluiași comunicat, reprezentanții hotelului au fost invitați la sediul Centrului județean pentru protecția consumatorului pentru a prezenta mai multe documente. În urma acestei întâlniri, comisarii OPC vor stabili amenda contravențională corespunzătoare. ”În funcție de gravitatea faptelor constatate se are în vedere dispunerea opririi temporare a unității de cazare și alimentație publică”, se mai arată în comunicatul OPC.

Fără răspuns

Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu reprezentanții hotelului, dar la numerele afișate pe site nu mai răspunde nimeni. La fel, nu a putut fi contactat telefonic nici managerul hotelulului, iar la e-mailul trimis pe adresa afișată pe site nu a răspuns deocamdată nimeni. Neoficial, reprezentanții hotelului consideră că eventualele toxiinfecții alimentare ale celor opt copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani ar avea alte cauze decât mâncarea consumată în restaurantul BinderBubi. Cei opt copii fac parte dintr-un grup mai mare, de 46 de persoane. Hotelul este, de asemenea, aproape plin, iar reprezentanții unității de cazare spun că acest lucru ar reprezenta un indiciu că eventualele toxiinfecții au o altă sursă. Hotelul BinderBubi face parte din unitățile de cazare și alimentație publică deținute de omul de afaceri Gheorghe Călburean.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Jurnal Ist

Acum 6 ani

Cea mai tare gluma: hotel luxos la medias. Am ras un pic.
Raspunde

cristi

Acum 6 ani

nu este de mirare la ce debandada si haos este in bucatarie, daca masorul este acuma bucatar , vai de capul lor !!!!!!!!!!!!!
Raspunde

george

Acum 6 ani

50% din restaurantele din Medias sunt la fel mizerie si dezastru in bucatarie (Reya,Oasis,Roma,Traube,Hanul Greweln),asa se intampla cand nu au profesionisti in bucatarie ci doar amatori ,iti este si frica sa mai mananci in oras .
Raspunde

pofticiosul

Acum 6 ani

Nu numai din Mediaș. Nici cu sibienii nu mi-e rușine! Alimentația publică din județul Sibiu e sub orice critică. În altă ordine de idei, mergeți la REDAL în Mall să vedeți ce produse și ce servire, mai mare jena...
Raspunde

willy

Acum 6 ani

nu cumva ai lucrat la Reya si la Oasis ??????? si de bun ce esti te au dat afara ?????
Raspunde

Andrei Galdean

Acum 6 ani

Pe acolo ai lucrat tu și te-au dat toți afară !!!! Poate ca erai prea profesionist
Raspunde

X

Acum 6 ani

Problema e alta. Nimeni nu mai este dispus sa lucreze și sa și asume. Scoli profesionale nema, toți sunt cu 2 facultăți. Nimeni nu și asuma. Asa e și în sibiu
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Astia ar trebui inchisi pentru asa ceva. Cu siguranta nu ar fi prima oara si daca nu ar fi cazul asta cu copii mergeau bine merci in continuare ca doar se stie cine sunt proprietarii....
Raspunde

Virgil

Acum 6 ani

Bă Cristi învață sa scrii prima data si dupa aceea sa critici.vezi ca treaba cu maseurul in Bucătărie e istorie.si daca te interesează sa stii băiatul de care vb tu e meseriaș tare!!!!
Raspunde

cristi

Acum 6 ani

Si tu esti angajat LA binder bubi
Raspunde

Ionica

Acum 6 ani

Hotel de 4 stele in Medias??...buna gluma!
Raspunde

geogiana

Acum 6 ani

Baiatul acela din ducatarie,,meserias tare,, nu a vazut ca produsele din care gateste au termenul de valabilitate expirat?...asa se imbogatesc afaceristii ..pe sanatatea celor care le consuma preparatele.
Raspunde

Ovidiu

Acum 6 ani

De ce sunteți rai? Moda noua în România închideți tot dați în cap la toată lumea. Hai sa încercăm sa fim mai buni.Voi credeți ca oamenii aia au vrut sa se întâmple asa ceva ? Pe timp de vara este foarte periculos cine lucrează în domeniu știe ca asa e.Faptul ca au avut câteva produse expirate nu înseamnă că urmau sa fie puse în consum.Respect pt conducerea de acolo .În special pt Mariana
Raspunde

OCTAVIA

Acum 6 ani

SA-L INCHIDA FIINCA O SA DEA IN CONTINUARE MANCARE DIN ALIMENTE EXPIRATE SI IMBOLNAVESTE CONSUMATORI SI CLIENTI .ROMANUL TREBUIE SA SE PUNA LA PUNCT CU ANUMITE REGULI CEI TRECUT TERMENUL SE ARUNCA NU SE CONSUMA .
Raspunde

willy

Acum 6 ani

Asa ar fi correct ,dar ce sa vezi traim in Romania si o sa primeasca o amenda pe care o sa o conteste si treaba merge in continuare si asteapta alti fraieri care sa plateasca o gramanda de bani si sa manance alimente expirate !!!!!!!!!!!!! daca pana si Berea a fost expirata atunci normal nu mai au ce cauta in alimentatia publica !!!!!!!!Rusine patroniilor !!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Sibianca

Acum 6 ani

Dar OPC-ul unde a fost pina acum???
Raspunde

Titi

Acum 6 ani

Daca-l pridea pe un parlit de patron cu probleme de genul asta il faceau varza cu amenzi si suspendarea activitatii pe un anumit termen,mafia functioneaza la Medias si nu va ganditi ca or sa se ia masuri drastice impotriva cuiva.
Raspunde

Florin

Acum 6 ani

Nu mai laudati personalul. Acolo toti se cred sefi si nimeni nu munceste..., in frunte cu Mariana. Sa va fie rusine, tarife de lux stiti sa afisati.., dar serviciile sunt la pamant. Rusineee!!!! Dar exact asta va lipseste, asa-i dna Mariana? Mare manager e personajul asta de desene animate pe nume Mariana.
Raspunde

Mariana

Acum 6 ani

pestele de la cap se impute !!!!!!!! da criteriul cel mai important la angajare in Dafora turism este : sa fi prost ,sa nu cer bani ,sa accepti ce iti ofera ei si sa nu ai nici o pretentie , daca le indepliniti pe toate aceastea sa stiti ca se fac angajari in continuare la Binder-Bubi :)
Raspunde

gigi duru

Acum 6 ani

Ce-ai cu Mariane, șefu? !Așa se vorbește despre o doamnă?!
Raspunde

Maia

Acum 6 ani

Asa este. " Pestele de la cap se impute și se rade de la coada" Din păcate suferă cei mici " angajați " și așa numiți patroni întotdeauna ies basma curata.
Raspunde

un sas

Acum 6 ani

Calburian...Unul dintre cei mai mari escroci din Medias...Nu plateste omeneste angajatii.Nu ma-i necalificati prin localuri stapanite de asa zisul patron... Am servit la gradina TRAUBE trei sterle...berea in pahar de plastic.Dar pret de trei stele.
Raspunde

VAST

Acum 6 ani

Acum doi ani, dupa o cina la acest hotel am fost diagnosticat cu toxiinfectie alimentara si tratat doua saptamani in spital.
Raspunde

inspector

Acum 6 ani

si ai facut ceva scandal ???????? ai fost la OPC ??????
Raspunde

Doru

Acum 6 ani

Nu e de mirare ce sa întâmplat la binder cu saraci copii ,acum 3 săptămâni au dat la masa propriilor angajați sarmale expirate (han greweln)!!!
Raspunde

Lica

Acum 6 ani

Asta se întâmpla când nu sunt respectate regurile haccp privind igiena si depozitarea alimentelor in alimentația publica si când in bucătărie ai angajați doar amatori ,păcat pt acei copii care au avut ghinionul sa meargă in tabără la binder bubi .
Raspunde

mihaela

Acum 6 ani

esti cumva bucatareasa sefa de la binderbubi?? daca da sa iti fie rusine !!!
Raspunde

lingvistica romanică

Acum 6 ani

Binderbubi pare un nume de prost... Ce idei au unii „investitori”...
Raspunde

X

Acum 6 ani

Au închis bucătăria hotelului sau mai trebuie sa mai facă alti clienți toxiinfecție alimentara ???
Raspunde

Matian

Acum 6 ani

Nu sa închis bucătăria ,nu se știe încă nimica clar de la cei de la dsvsa sibiu
Raspunde

Laci

Acum 6 ani

Din cate cunosc eu majoritatea celor din bucătăria de la binder sau mutat la pizza roma :)
Raspunde

panaceu

Acum 5 ani

Poate se intampla si LA pizza Roma o mica toxiinfectie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus