În urmă cu două săptămâni, Primăria Sibiu a dat în funcțiune terenurile de baschet, volei, tenis și tenis cu piciorul din curtea interioară a stadionului Municipal, însă se pare că la terenurile de baschet existe o mulțime de probleme.
Marcajul greşit al terenurilor, calitatea slabă a panourilor şi lipsa unui gard despărțitor între terenuri sunt doar câteva dintre problemele observate de sibienii pasionaţi de baschet. Asociaţia “Al 6-lea jucător” doreşte chiar să facă o sesizare Primăriei, prin care să arate toate neregulile acestor terenuri.
Marcaje greşite şi inele care se mişcă
“Panourile de la stadion par a fi de proastă calitate sau nu au fost montate corespunzator, deoarece inelul se mișcă atunci când mingea intră în contact cu el, lucru care afectează calitatea jocului. Poate doar în curtea unor școli să mai poți găsi panouri la care să nu poți juca de fapt baschet, ci doar sa încerci. De asemenea, terenul de joc nu e regulamentar, căciulile terenurilor sunt făcute necorespunzător. Se cunoaște faptul că acea “căciulă” de pe teren nu mai e trapez de ani de zile, ci e dreptunghi (n.r. în anul 2010, FRB a decis schimbarea marcajulului terenurilor). Adică în anul 2016, într-un oraș care respiră baschet să faci un teren în acest mod, ni se pare cel putin neprofesionist sa marchezi astfel terenurile. Am mai văzut terenuri în Cluj, Oradea și Brașov care sunt mult mai bine realizate”, susţine Claudiu Hila, preşedintele Asociaţiei “Al 6-lea jucător”.
Tarife piperate pentru copii
“În ceea ce privește tarifele, putem spune că prețurile, pentru unii care lucrează, nu sunt un capăt de țară (n.r. 20 lei/oră pe terenul mare – 30 lei pe nocturnă – și 10 lei pe terenul mic), mai ales dacă se adună mai multă lume și vine la teren. Dar pentru copiii care în vacanță doresc să vină de mai multe ori pe săptămână, tarifele ni se par destul de mari. Înclinam să credem că Primăria Sibiu ar trebui să găsească o soluție și pentru cei care nu au venituri sau pentru categoria aceasta de copii sub o anumită vârstă”, mai spune Claudiu Hila.
Lipsa unui gard despărţitor între terenuri
“Totodată, este o problemă și faptul că terenurile nu sunt despărțite prin gard sau plasă, pentru ca astfel mingea o sa sară de la un teren la altul foarte des in timpul jocurilor. De asemenea, plasa nu e suficient de înaltă în spate (zona cu casele de bilete) și mingea poate să sară usor peste gard. Din ce am înțeles, la terenurile de fotbal vor pune plasă între ele, ceea ce ar fi trebuit facut și la terenurile de baschet. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că este o investiție bună făcută de Primărie, dar mai este nevoie de foarte multe alte terenuri de sport în Sibiu. Acestea sunt doar o picătură într-un ocean. Într-un un oraș civilizat precum este Sibiul, ar trebui să existe mai multe terenuri de sport. Ar trebui identificate repede, deoarece de ani de zile s-a bătut pasul pe loc, locații și construite terenuri: chiar si locatii mai mici, pentru jumătate de teren, deoarece acestea se pot găsi mai ușor. Totusi, sunt nevoit sa repet, e mare nevoie de mai multe terenuri de sport, deoarece posibilitatile sunt foarte limitate în acest moment. Sunt prea puține într-un oraș ca al nostru. E foarte bine că se vor face și acele terenuri de fotbal de langâ stadion, dar trebuie să fim conștienți că e foarte mult de lucru în domeniul acesta”, conchide președintele Asociației “Al 6-lea jucător”.
“Prefer să joc la Decathlon, decât aici”
Aceleaşi probleme le-a sesizat şi un tânăr pasionat de baschet care a fost prezent şi la concursul de baschet 3x3 Sibiu Challenger. “Din ce am văzut atunci, panourile mi s-au părut de proastă calitate, mai slabe chiar decât cele de la Decathlon, care nu sunt nici ele extraordinare, dar acestea de la stadion sunt chiar de proastă calitate. În sensul că se mișcă foarte tare inelul când dai la coș. Eu joc destul de des baschet la Decathlon și acolo e gratis. Suntem mai mulți care jucăm acolo și, când au auzit că e pe bani, am zis că mai bine să rămânem la Decathlon. Am jucat în ambele părți și am putut să-mi fac o părere. Nici cele de la Decathlon nu sunt chiar extraordinare, dar mi se par mult mai bune decât cele de la stadion. Și la Decathlon “căciula” aceea de la teren e tot un trapez, dar se explică asta pentru că e mai vechi, nu din anul 2016, ca cel de la stadion. Să știți că vin destui de mulți copii la terenul de la Decathlon. Noi mergem seara pe la 7-7 jumătate, pentru că e mai răcoare. Sunt două panouri acolo și se strânge lumea în fiecare seară. Se joacă la ambele coșuri. Dacă ar fi să aleg dintre Decathlon și terenurile de la stadion aș alege fără dubiu cel de la Decathlon. E păcat de modul în care s-au realizat terenurile de la stadion”, spune sibianul care a dorit să-şi păstreze confidenţialitatea.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Claudiu Hila , Primăria Sibiu , Ministrul Transporturilor , Primăriei Sibiu , Sibiu Challenger , terenuri , investitie
Vizualizari: 6762
Ultimele comentarii
Acum 36 minute
ID
Acum 3 ore
Joe Doe
Acum 4 ore
MergeTreaba
Acum 4 ore
Asdfasdf
Acum 4 ore
Georje