Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
-1°C

#minor-Spectacolul care deschide festivalul Ideo Ideis 2016

#minor-Spectacolul care deschide festivalul Ideo Ideis 2016

Spectacolul #minor, semnat de Bogdan Georgescu, este invitat în această seară la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Ideo Ideis care are loc la Alexandria în perioada 8-14 august. Coproducția Teatrului Național „Radu Stanca” și a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu deshide seria spectacolelor invitate la festivalul care, în acest an, are tema „Empatia”.#minor (foto Radu Nechit) (5)

Proiect de artă activă

După deja celebrul Antisocial, #minor este partea a doua a trilogiei #CâtDeDeparteSuntemDePeșterileDinCareAmIeșit?, gândită de Bogdan Georgescu, în care joacă studenții Vladimir Petre, Gabriela Pîrlițeanu, Maria Soilică, Alexandru Udrea și Claudiu Urse. Regizorul și realizatorul definește #minor ca un proiect observațional de artă activă care combină tehnici de devising, teatru documentar și observațional, explorând noi tipuri de teatralitate și structuri dramatice. La realizarea proiectului au mai participat: Vlad Bacalu (asistență regie), Luminița Bîrsan (manager proiect), Dorin Părău (light design) și Andrei Ionescu (sound design). La ediția din acest an, actrița scenei sibiene Ofelia Popii se numără printre cei 9 mentori care lucrează cu câte o trupă de liceeni participanți la festival.

Ideo Ideis este un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus