Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
8°C

Turcia în legătură cu NATO: căutăm alte alternative

Turcia în legătură cu NATO: căutăm alte alternative

 

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a afirmat miercuri la Ankara că Turcia și Rusia au convenit înființarea unui mecanism privind Siria din care să facă parte oficiali din serviciile de informații, ministerele de externe și forțele armate, relatează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Într-un interviu pentru agenția turcă de presă Anadolu, Cavusoglu a afirmat că prima reuniune bilaterală a acestui mecanism va avea loc joi, la Sankt Petersburg, în Rusia. Crearea acestui mecanism, care este la nivel ministerial, a fost convenită în cadrul întâlnirii președinților rus și turc, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, la Sankt Petersburg.

Referitor la mult-așteptatul sistem de apărare antirachetă, Cavusoglu a afirmat că Turcia dorește mai întâi să coopereze cu țările NATO, dar că, până în prezent, rezultatele au fost nesatisfăcătoare. ''Prin urmare, este ceva normal pentru noi să căutăm alte alternative'', a adăugat Cavusoglu, referindu-se la faptul că președinții rus și turc au decis o dezvoltare a cooperării în materie de apărare. ''Nu percepem aceasta ca fiind un pas împotriva NATO. Trebuie să ne înființăm propriul nostru sistem de apărare și să ne dezvoltăm tehnologia în cooperare cu alte țări'', a mai spus ministrul turc de externe.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus