Sâmbătă,
31.07.2021
Partial Noros
Acum
18°C

Ministrul Agriculturii, la Sibiu: Avem o mulțime de solicitări din țările arabe pentru a importa din România

Ministrul Agriculturii, la Sibiu: Avem o mulțime de solicitări din țările arabe pentru a importa din România

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, joi, la Sibiu, după o întâlnire cu fermierii, că există multe solicitări din partea ţărilor arabe să importe din România produse agro-alimentare, transmite corespondentul Mediafax.

Irimescu a spus că va avea întâlniri cu miniştri ai Agriculturii, dar şi cu oameni de afaceri din Golf, care vor să importe din România.

"Urmează să vină mininistrul iordanian al Agriculturii, ministrul Kuweitului, mai vine un om de afaceri din Qatar. Sunt interesaţi să cumpere din sectorul agro-alimentar. Vine ministrul din Arabia Saudită în 16 septembrie. Avem o mulţime de solicitări din partea ţărilor arabe pentru a importa din România. Trebuie, însă, să ieşim şi pe piaţa din Europa, cu carnea de ovine, unde există un deficit”, a afirmat Achim Irimescu.
Şi premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că va creşte potenţialul de export al produselor animaliere româneşti, mai ales cu ajutorul ataşaţilor agricoli, Ministerul Agriculturii fiind în faza de recrutare a acestora.
"Am discutat cu fermierii şi despre potenţialul de export pe care îl au produsele animaliere româneşti, mai ales producţia de carne, cu precădere în sectorul creşterii ovinelor, dar nu numai. Aici, există ideea pe care am promovat-o, aceea de a recruta şi de a instala ataşaţi agricoli în câteva ţări cu potenţial de import de produse agricole din România. E într-o fază avansată. Ministerul Agriculturii e în faza de recrutare a acestor ataşaţi care vor merge în ţări din zona Golfului, ţări arabe, ţări cu potenţial de export pentru România”, a spus Dacian Cioloş.
Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, au participat, joi, la o întâlnire cu fermierii, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie, din comuna Cristian, judeţul Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

Exact asa gandeam si eu... Notorie fiind penuria de''berbeci'' in vestul Europei, inca de pe vremea cand premierul nostru era comisar european, cunoscand si occidentalii ''apetenta'' noastra, masurile de liberalizare a pietei muncii pentru cetatenii est-europeni au venit de la sine. Ramane ca Ministerul Agriculturii impreuna cu cel al Invatamantului sa puna la cale un ''program'' bine articulat, pentru cucerirea acestei ''piete'' ca o contributie a tarii noastre la bunastarea ''intregii Europe''...
Raspunde

Micul Muci

Acum 4 ani

Sper ca Ministerul Agriculturii va negocia ''la singe'' si insotitorii canini ai turmelor de ovine in lunga transumanta araba!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

Sa nu ai nici un dubiu !
Raspunde

@@@

Acum 4 ani

A importa ce? Muieri?
Raspunde

Magda

Acum 4 ani

Nu muieri, tr intori !
Raspunde

Magda

Acum 4 ani

Nu, trintori !
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 4 ani

Protestez vehement! De ce nu exista o lege pentru protectia magarilor din Ministerul Agriculturii?!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

De ce faci discriminări ? Eu propun o lege pentru protecția tuturor magarilor . Sau de ce nu, a tuturor speciilor din regnul animal?
Raspunde

alzara

Acum 4 ani

A GOOD ONE:)))))))
Raspunde

!

Acum 4 ani

N-o fost romania care a vindut carne de cal si de magar la olandezi in loc de carne de vita sa faca aia "lasagne" ? Buni oameni de afaceri. Poate mai mai faceti afaceri cu chinezii cu toate javrele de pe strazi rominiei .-)
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

Exclus! Totu-i pan' la "javre" ! Ar însemna sa depopulam întregul teritoriul național.... Bine-nțeles ca de obicei, personajele "de fata" se exclud....
Raspunde

Magda

Acum 4 ani

Nu muieri, trintori 1
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus