Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Primele zece străzi de pământ care se închid pentru asfaltare

Primele zece străzi de pământ care se închid pentru asfaltare

La mai bine de o lună de la semnarea primelor contracte pentru modernizarea străzilor de pământ din Sibiu din banii împrumutați de la BERD, administrația locală anunță începerea primelor lucrări în cadrul acestor contracte.

Din cele 32 străzi de pământ contractate pentru modernizare în iunie și iulie 2016, zece vor intra în lucru urmând a fi închise traficului de marți, 17 august, anunță Primăria Sibiu într-un comunicat de presă. Cele zece străzi sunt situate în cartierele Lupeni, Marmeladă, Obor-Viitorului, Piața Cluj și Lazaret: Oltului, Smighelschi, Porumbeilor, Rândunelelor, Părului, Vișinilor, general Bălan, Narciselor, Balanței (parțial) și Turgheniev.

Străzile vor avea un strat de asfalt până în iarnă

Cele zece lucrări care au intrat în reabilitare vor fi modernizate de SC Geiger Transilvania SRL, firmă care a câștigat contractele pentru modernizarea a 27 din cele 32 de străzi licitate până acum. Cei de la Geiger au prezentat în Comisia de circulație planul de gestionare a traficului, având în vedere că traficul auto va fi restricționat total pe străzile aflate în lucru. Conducerea Primăriei Sibiu anunță că a solicitat firmei de construcții să aștearnă primul strat de asfalt pe cele zece străzi în discuție înainte de venirea iernii. “Pentru fiecare stradă care intră în lucru și va fi închisă circulației constructorul a prezentat și rutele ocolitoare. Conform contractului, termenul de execuție a lucrărilor pentru întreg pachetul este de un an. Totuși, pentru a nu intra în sezonul rece cu străzile în șantier, am discutat cu constructorul și am stabilit că pe aceste străzi care intră în lucru anul acesta se va așterne cel puțin primul strat asfaltic până începe iarna”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ce lucrări vor fi executate pe fiecare stradă Sursa: comunicat Primăria municipiului Sibiu

Zona Obor – Viitorului: - Pe strada Oltului este prevăzută modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane (adică tubulatura în care se vor coborî cablurile aeriene), modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și trotuarelor și crearea de locuri de parcare. - Pe strada Smigelschi este prevăzută modernizarea rețelei de apă, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și trotuarelor și crearea de locuri de parcare.

Strazile Oltului si O. Smigelschi

Zona Lupeni: - Pe strada Porumbeilor se va moderniza rețeaua de apă și canalizare, rețeaua de canalizare pluvială, se va amenaja canalizația metropolitană, se va extinde iluminatul public, carosabilului și trotuarele, se vor crea locuri de parcare și alveole înierbate pentru arbori - Pe strada Rândunelelor este prevăzută modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor

Strazile Porumbeilor si Randunelelor

Zona Marmeladă: - Pe străzile Părului și Vișinilor se vor moderniza rețelele de apă, canalizare și canal pluvial, carosabilului și trotuarelor și se vor amenaja zone verzi

Strazile Parului si Visinilor (1)

Zona Piața Cluj: - Pe strada General Bălan este prevăzută modernizarea rețelei de canalizare și a celei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, amenajarea unei zone verzi și plantarea de pomi - Pe strada Narciselor se vor moderniza rețelele de apă, canalizare și canalizare pluvială, se va amenaja canalizația metropolitană, carosabilul și trotuarelor și se va moderniza iluminatul public

Strazile Gen. Balan si Narciselor

Zona Lazaret: - Pentru strada Balanței (pe tronsonul dintre strada Nicovalei și strada Laminorului) contractul prevede modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor

Str. Balantei (1)

- Pe strada Turgheniev se vor moderniza rețelele de apă, canalizare și canalizare pluvială, va fi amenajată canalizația metropolitană, vor fi modernizate carosabilului, trotuarele și iluminatul public, se va amenaja o zonă verde și se vor planta arbori

Str. Turgheniev

Foto principală: arhiva TS

Sursa hărților: Primăria Sibiu

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/07/07/marea-asfaltare-primaria-semnat-primele-contracte-pentru-modernizarea-strazilor-de-pamant-17-la-numar/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/07/21/inca-15-strazi-de-pamant-vor-intra-modernizare-un-termen-de-finalizare/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Micul Muci

Acum 6 ani

Deci,anul asta se asterne binder.O informez pe stratega Primariei ca binderul este poros prin urmare expus inghetului.Firesc ar fi fost ca informatia sa-i fie oferita de constructor avind in vedere ca ofera garantie pentru lucrari.Gresesc?
Raspunde

Xxk

Acum 6 ani

Dar str Tractorului si toata zona de case de acolo care pltesc impozite si ei la primarie nu se asfalteaza?
Raspunde

Mister

Acum 6 ani

Ana Ipatescu????????
Raspunde

Cornelius

Acum 6 ani

@Micul muci Tare asta u expus inghetului. Eu zic sa nu puna nici uzură, pentru ca si aia este expusa inghetului. Pentru cultura ta generala binder-ul este o mixtura de baza, cu continut mai mic de bitum si cu un sort mai mare in componenta. Nu are nici o treaba cu porozitatea, are cu rezistenta. O strada lasata cu binder peste iarna nu are probleme (daca are atunci e o problema de infrastructura si mai bine o repara contructorul in primavara decat sa repare o strada cu uzura)
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

Stratul de baza(binder) se realizeaza din BAD(beton asfaltic deschis),material poros si rugos.Normele tehnice intezic explicit traficul pe binder datorita distrugerii rugozitatii.Vasile Milea a fost lasata in trafic pe binder iar rezultatul se simte cel mai bine la apropierea de sensul giratoriu cu Calea Dumnbravii.Iar bazaconia asta cu ''o repara constructorul primavara'' e monumentala!Multumesc,mi-ai inseninat ziua!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus