Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

TSTV. Claudia Iordănescu, director executiv Adi Eco Sibiu. De când, cât costă și cum se face colectarea gunoiului

TSTV. Claudia Iordănescu, director executiv Adi Eco Sibiu. De când, cât costă și cum se face colectarea gunoiului

Din luna noiembrie, cel mai probabil, în municipiu, dar și în alte localități din județ se va schimba modul în care se vor colecta deșeurile. Cât va costa? ”Taxa maximă pe care noi, cetățenii, trebuie să o plătim și autoritățile au dreptul să ne-o ceară, este reglementată prin contractul de finanțare. Există în anexa acestui contract de finanțare a acestui sistem de management integrat un grafic de evoluție al tarifelor, tarife și prețuri care nu pot fi depășite. Pentru 2016, tariful maxim pe care îl vom plăti este de 9,23 de lei. Ulterior, în urma fundamentării de taxă pentru că vom vedea cum se colectează, cât se colectează și cât de conștienți suntem în a colectiv vom vedea o scădere a acestei taxe”, a explicat Claudia Iordănescu, directorul executiv al Adi Eco Sibiu, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară.

Cu cât sibienii vor fi mai responsabili și vor avea grijă să selecteze deșeurile menajere, cu atât prețul este mai mic. ”Din păcate, legiuitorul a preluat-o ca și taxă specială de salubrizare. Dacă ar fi fost considerată de la început ca o creanță ar fi fost mult mai ușor pentru UAT-uri să-i execute pe cei care nu sunt de bună credință. Oricum vor putea fi executați cei care nu sunt de bună credință și toți vom fi obligați să plătim. Va fi o taxă la primărie care va înlocui factura plătită până acum la societățile de salubrizare”, a mai spus Claudia Iordănescu.

Mai multe detalii despre noul sistem de colectare a deșeurilor puteți vedea în emisiune:

https://youtu.be/c5DJncUGScw

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

Misto buget: ''http://www.adiecosibiu.ro/files/downloads/buget---.pdf''!
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Conform Raportului Cenzorilor('http://www.adiecosibiu.ro/documente-sedinte.html''),ciudat prin faptul ca este intocmit de o persoana care nu este cenzor,ADI Eco a functionat cu 5(cinci) angajati.Conform bugetului,acesti angajati au ''executat'' 305000 lei cu salarii,s-au deplasat de 7000 lei si au fost instruiti de 18000 lei din care 1000 lei pe teme de protectia muncii.Macar sunt laconici,au vorbit la telefon doar de 11000 lei.
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Nu ma pot abtine: dupa toata activitatea din 2015,bietii de ei au inregistrat o pierdere de 9770,54 lei!Dl Bratu,nu organizati o subscriptie publica sa-i scoatem din rahat?
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

Conform biologilor corpul uman contine 70% apa. Din aceasta perspectiva aceasta doamna nu este grasa. Este inundata!
Raspunde

geo

Acum 7 ani

Ideea asta am mai auzit-o enunțată de un șofer de microbuz...Aici nu e locul poantelor de autobază...
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Este cumva ruda cu eminentul director al camerei de comert din Sibiu, absolventul de filozofie fara frecventa ?
Raspunde

Rucola

Acum 7 ani

Secu' peste tot! Uber alles!
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

INCREDIBIL! PRESEDINTELE ADIECO SIBIU ESTE CONFORM SITE-ULUI CONSTANTIN SOVAIALA! IATA UN FLAGRANT CONFLICT DE INTERESE! ALO, D.N.A.!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus