Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Dragnea: Provocăm alegeri anticipate dacă Iohannis nu numește premier PSD-ALDE

Dragnea: Provocăm alegeri anticipate dacă Iohannis nu numește premier PSD-ALDE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că s-ar putea ajunge la alegeri anticipate în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu va desemna premierul PSD-ALDE după alegerile parlamentare, informează Mediafax. ''Încredere 100% nu am (că va desemna premierul PSD-ALDE, n.r.), sunt foarte sincer. Foarte mulţi spun că nu va respecta nici cutuma, nici spiritul Constituţiei, nici votul popular şi va încerca să forţeze o majoritate prin tot felul de mijloace. (…) Îmi doresc ca preşedintele României, acum domnul Iohannis, să respecte votul popular pentru a fi linişte şi stabilitate în ţară, pentru a nu ajunge la alegeri anticipate'', a afirmat Dragnea la Antena 3, citat de Mediafax.

Liviu Dragnea a afirmat că PSD va avea o majoritate ''serioasă'' cu ALDE şi că îşi doreşte să nu se ajungă în situaţia în care preşedintele să nu ţină cont de votul popular şi să încerce să îşi impună un premier. ”Eu cred că influenţa preşedintelui Iohannis în PNL este uriaşă (…) până la o limită este o situaţie firescă. Am auzit şi eu poteci făcute ziua, noaptea spre Cotroceni. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu. Ştiu că cert nu are o astfel de relaţie cu PSD. Ştiu că şi-ar dori un guvern al lui, adică un guvern format de PNL. Este firesc. Sper să nu depăşească o limită la alegeri”, a adăugat el.

Singura situaţie prevăzută de Constituţie pentru organizarea alegerilor anticipate este dizolvarea Parlamentului. Acest lucru se poate realiza potrivit articolului 89 din Constituţie. ''După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată'', se arată în legea fundamentală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

politrucul

Acum 7 ani

Livule, Liviule, nici ochii în cap nu-ți stau bine!
Raspunde

Augnik

Acum 7 ani

Hotii (PSD) vor sä mai räminä la putere . Nu mai e loc la änchisori ?
Raspunde

Bogdan

Acum 7 ani

Provoci pe p. matii mai penalule. Mars la puscarie infractorule! Din toamna esti pe faras...
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Care "vot popular" ca nu-mi aduc aminte sa fi existat nici-o "alianța" ALDE înregistrată si care sa fi întrunit sufragiile alegătorilor la scrutinul din 2012 ? ...In alta ordine de idei "băieții veseli" nu doresc decât sa taie "sursele" de finanțare ale PNL-ului....
Raspunde

Liviu

Acum 7 ani

Jigodii ordinare, la cosul de gunoi al istoriei cu voi, trebuia inca de 26 de ani sa abrogam aceasta constitutie repubicana cu taree comuniste si sa ne reluam cursul firesc al Romaniei monarhice constitutionale si nu mizeria morala in care ne zbatem de 70 de ani.
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

PSD = PARTID TOXIC!
Raspunde

Solomon

Acum 7 ani

Infractorului(dovedit!) Dragnea ii este teama ca lucrurile ar lua-o spre normalitate si infractorii PSD-isti vor fi spulberati!Spre disperarea noastra si bucuria lui,insa,nici o sansa!Intr-o tara unde pentru o buna parte din electorat cititul e o mare provocare iar gandirea este o misiune imposibila, te poti astepta la orice!In marea lor"inteligenta"nu m-ar surprinde ca alegatorii sa opteze pentru un partid ce sustine un infractor de drept comun sau un violator in serie sau poate un pedofil!La originalitate nu ne intrece nimeni!
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Se pare ca nici rahatul nu mai e ce-a fost!Se urca la cap!O fi Erdogan de vina,or fi comerciantii,o fi prea dospit,o fi contrafacut,cine stie?Ba,daca nici rahat nu mai poti minca in siguranta in tara asta fara s-o iei pe aratura,e clar:ne ducem de ripa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus