Un pui de căprioară de doar câteva săptămâni a fost salvat din colții unor câini, de un sibian. Acesta l-a îngrijit și l-a repus pe picioare, iar acum, puiul este pe deplin refăcut. A fost preluat astăzi de reprezentanții Zoo Sibiu și are deja mica lui familie.
Puiul de căprioară a fost la un pas de moarte. În urmă cu două săptămâni, o haită de câini l-a încolțit, la liziera pădurii din apropiere de Săcel. Un bărbat care se afla la pescuit, la lacurile din zonă, a auzit hărmălaia și s-a apropiat. Când a văzut puiul, mușcat și mai mult mort decât viu, a alungat imediat câinii, cu o bâtă. A luat animalul și l-a îngrijit acasă. Cu ajutorul unui medic veterinar, sibianul a cusut rănile provocate de mușcăturile câinilor. A hrănit puiul în fiecare zi cu biberonul, cu lapte proaspăt de vacă. După două săptămâni, căpriorul s-a pus pe picioare.
Animalul sălbatic din curtea casei
Sibianul știa, însă, că deținerea unui animal sălbatic este o faptă ilegală, așa că a sunat la Garda de Mediu. procedural, căpriorul ar fi trebuit dat înapoi deținătorului de drept, adică Ocolului Silvic Săliște. Responsabilii de aici și-au dat seama, însă, că acesta nu are nicio șansă de supraviețuire în sălbăticie, rănit, fără mamă și încă sugar. "Au fost de acord să-l cedeze, au întocmit și documente, în urma investigațiilor pe care le-au făcut asupra puiului și cea mai bună soluție a fost predarea către un centru sau către un amplasament autorizat", spune Bogdan Lazăr, inspector la Garda de Mediu Sibiu.
https://youtu.be/9HAWzWDlybwAstăzi, puiul a fost preluat și adus la Grădina Zoologică. Poate fi văzut de toți vizitatorii, iar cei mici deja îl aseamănă cu Bambi. Căpriorul nu a fost însă, deocamdată, "botezat". Un sondaj va fi publicat pe site-ul Grădinii Zoologice din Sibiu, în care vizitatorii vor fi întrebați ce nume să poarte noul locatar de la Zoo. Puiul va purta numele care va primi cel mai mare număr de voturi.
Refăcut aproape complet
Veterinarii de la Zoo l-au evaluat și au decis că poate fi preluat, fără riscuri pentru el sau pentru celelalte animale găzduite aici. A fost examinat clinic, clinic este sănătos. Urmează să facem diferite analize, examene de laborator, să vedem care este starea de sănătate a puiului și, în funcție de asta, vom face tratamentele ulterioare", spune dr. Liviu Todescu.
Puiul a fost cazat într-un spațiu de 400 de metri pătrați, în care se află o altă căprioară și câțiva iepuri de Patagonia. Vecini de țarc le sunt câțiva reni. "În prezent, Grădina Zoologică mai deține un exemplar din aceeași specie și vom spera să reușim să facem o familie", susține directorul de la Zoo Sibiu, Marius Lunca.
Puiul de căprioară poate fi văzut în ultimul țarc de pe aleea din capătul lacului, dincolo de zona în care se află primatele.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Liviu Todescu , Grădina Zoologică , Grădinii Zoologice , Liderul Uniunii Salvați Români , Mediu Sibiu , Zoo Sibiu , Cristian Căpriorean , pui caprioara , animal salvat , caprioara , Bogdan Lazăr , Ocolului Silvic Săliște , Marius Lunca
Vizualizari: 3332
Ultimele comentarii
Acum 39 minute
Sibian
Acum 41 minute
Muresan
Acum 1 oră
Rob
Acum 1 oră
Asdfasdf
Acum 1 oră
Pixelul albastru