Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

 Concurs pentru funcția de inspector școlar general adjunct, la Sibiu

 Concurs pentru funcția de inspector școlar general adjunct, la Sibiu

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. Candidații își pot depune dosarul în perioada 22 august – 04 septembrie, iar probele de concurs se vor desfăşura în perioada 19 septembrie – 5 octombrie.

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii:

  1. este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional;
  2. este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă;
  3. este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor;
  4. are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani;
  5. a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent;
  6. are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs;
  7. nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;
  8. este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor articolului 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
  9. la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

Candidaţii depun dosar de înscriere constituit, obligatoriu, în conformitate cu prevederile art.4 din Metodologia aprobată prin OMECTS nr. 5557/2011, cu modificările şi completările ulterioare în perioada 22 august – 04 septembrie 2016, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct. Probele de concurs se vor desfăşura în perioada 19 septembrie – 5 octombrie 2016 la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelele de curriculum vitae, declaraţia pe propria răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa cadru a postului de inspector şcolar general adjunct şi de director la casa corpului didactic, precum şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afişează atât la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cât şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0269/210466, în perioada 22 august – 04 septembrie 2016, între orele 10 – 14.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

savin m.

Acum 6 ani

poate urmeaza "amanta" ...adjunct....ca directoare e ..deocamdata...cred ca "unii" stiu ce vb ....................
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

Nu ne mai tineti in tensiune:cine va cistiga concursul?
Raspunde

Simion

Acum 6 ani

Despre cine vorbesti Savin M.? Amanta cui ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus