Luni,
06.12.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Directorul general al CNADNR, inspecție pe șantierul Oraștie - Sibiu, lot 3

Directorul general al CNADNR, inspecție pe șantierul Oraștie - Sibiu, lot 3

Directorul general al C.N.A.D.N.R, Cătălin Homor, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul companiei au efectuat, joi și vineri, o inspecție la șantierul Autostrăzii Orăștie -Sibiu, lot 3, pentru a urmări ritmul lucrărilor atât pe timp de noapte cât și pe zi și a organizării șantierului, precum și a mobilizării generale și calității lucrărilor, anunță Agerpres.

"Am vrut să constat la fața locului care este ritmul lucrărilor. Vizitele pe șantiere vor fi din ce în ce mai dese pentru că prefer să discut cu cei responsabili la fața locului. Ritmul și monitorizarea proiectelor rămân principalele direcții. Odată cu refacerea corpului autostrăzii le-am cerut constructorilor să demareze lucrările și la celelalte puncte cu deficiențe astfel încât atunci când vom da în folosință lotul 3 să o putem face în condiții de maximă siguranță a traficului. Voi monitoriza în continuare cu mare atenție întreaga activitate pe șantier astfel încât să reușim să respectăm graficul de lucrări", a declarat Cătălin Homor.

La mijlocul lunii iulie, noul ministru al Transporturilor, Sorin Bușe, a dat asigurări că termenul stabilit pentru reluarea circulației pe acest tronson se va menține, data avansată fiind luna septembrie 2016.

"Termenul pentru reconstrucția celor 200 de metri de pe Orăștie — Sibiu se menține. Se va face expertiza pe întreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez că ați avut curajul să preluați voi (CNADNR — n.r.) lucrarea. Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alții, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat și pentru cea mai mică întârziere vă rog să-mi prezentați soluțiile", declara noul șef de la Transporturi.

Conform Ministerului Transporturilor, au fost promovate două faze de intervenție pentru refacerea corpului autostrăzii în urma Expertizei Tehnice și a Proiectului de Remediere. Faza I a constat în intervenția imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii și a cuprins organizarea de șantier, pregătirea terenului, achiziția de materiale, realizarea proiectului de fundare, în timp ce faza II reprezintă reconstrucția efectivă a sectorului, în baza proiectului inițial. Termenul pentru reluarea circulației pe acest tronson rămâne stabilit în luna septembrie 2016.

Comentarii

3 comentarii

Bogdan

Acum 5 ani

Fraier e cine mai crede
Raspunde

lex

Acum 5 ani

javre politice... DESFINTAREA CNADR ESTE SINGURA SOLUTIE. Si trecerea in administrarea privata
Raspunde

functionar

Acum 5 ani

vizita fara girofar si amatori de pozat multa si de munca putina? Felicitari !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus