Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

 Mii de spectatori la proiecția filmului „Bacalaureat”, în Piața Mare

 Mii de spectatori la proiecția filmului „Bacalaureat”, în Piața Mare

Teatrul de Balet Sibiu, a prezentat luni, de la ora 21:00, în Piața Mare din Sibiu, proiecția filmului „Bacalaureat”, cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, laureat cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes. La eveniment au participat, alături de regizorul Cristian Mungiu,aproximativ 2000 de spectatori, accesul publicului fiind gratuit.

TBS-proiectie-Mungiu (8)

Cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, filmul „Bacalaureat”, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui, în contextul societății românești de astăzi.

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme românești, debutând în 1986 în filmul Pas în doi, regizat de Dan Pița. Maria Drăguș, actrița germană de origine română, a debutat în Panglica albă, filmul lui Michael Haneke, recompensat cu Palme d’Or în 2009. Este a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiția oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru După Dealuri. Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiția oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1800 de filme înscrise în competiție.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus