Miercuri,
26.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Raluca Turcan: ”am reușit să consolidez organizația PNL Sibiu, să o transform într-o organizație râvnită”

Raluca Turcan: ”am reușit să consolidez organizația PNL Sibiu, să o transform într-o organizație râvnită”

Înaintea unei noi campanii pentru alegerile parlamentare, președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, vorbește într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului despre obiectivele pe care trebuie să le aibă un candidat, despre realizările mandatului său de deputat, dar și despre ce înseamnă organizația pe care o conduce.

 Reporter: Ioan Cindrea, președintele PSD Sibiu, spunea că social-democrații pot obține la Sibiu între 30 și 35% la alegerile parlamentare. Cât credeți că poate obține PNL în județul Sibiu?

Raluca Turcan: Cred că sibienii își doresc o echipă puternică la guvernare, care să poată să lucreze în parteneriat cu președintele Iohannis pe temele majore precum educația, sănătatea, locurile de muncă și dezvoltarea economică. Rezultatele sunt obținute prin guverne puternice. Acum lucrurile sunt foarte amestecate. În fruntea ministerelor se află oameni de bună credință, în majoritatea lor, însă PSD deține controlul în ministere, pentru că Victor Ponta și Liviu Dragnea au avut ca obiectiv principal politizarea administrației centrale sau locale. Cu cât vor înțelege mai mulți oameni de bună credință lucrul acesta, cu atât sprijinul pentru PNL va fi mai puternic. Sibienii prezenți la vot vor susține PNL pentru o echipă puternică, responsabilă și implicată în Parlament și în Guvern. PNL Sibiu a evoluat foarte mult. Este o organizație care, privind cu luciditate greșelile trecutului, propune oameni integri, de calitate și profesioniști, soluții în interes public. Consider că avem obligația să menținem un standard ridicat în tot ceea ce facem.

 R.: Care credeți că este numărul de parlamentari pe care îl va obține PNL la alegerile parlamentare?

R.T.: PNL își poate menține pentru un nou mandat toți parlamentarii implicați și poate completa echipa cu oameni noi, care au demonstrat că doresc să se implice, care pot și știu să facă politică pentru oameni.

 R.: Regretați votul uninominal?

R.T.: Sunt lucruri care au funcționat, însă s-au produs și numeroase derapaje: a crescut foarte mult numărul de parlamentari, au ajuns în Parlament și câte doi parlamentari pe același colegiu. Alegerile pe listă au și dezavantaje, dar și avantajul că vor intra în Parlament atâția parlamentari câți sunt permiși de lege, în funcție de scorul politic al partidului.

 R: În cât timp credeți că se va vorbi și se va face ceva concret în sensul regionalizării?

R.T.: Regionalizarea funcționează ca structură de atragere a banilor europeni. Mai trebuie să se creeze structura politic-administrativă pentru ca acești bani să fie cheltuiți eficient. Pentru aceasta este nevoie de o uriașă voință și forță politică. S-ar putea pregăti terenul pentru regionalizare dacă alegerile viitoare vor conferi Parlamentului o structura politica stabilă, care sa poată derula proiecte curajoase pe termen lung. Trebuie să fim foarte atenți ca Sibiul să nu fie dezavantajat de viitorul proiect, ne confruntăm nu doar cu lobby-ul abil al Brașovului, ci și cu cel al altor județe limitrofe care speră să își crească rolul în defavoarea Sibiului.

 R.: Care credeți că sunt principalele trei obiective pe care trebuie să le aibă în vedere un parlamentar de Sibiu?

R.T.: În primul cred că orice parlamentar trebuie să își propună să fie extrem de implicat în reprezentarea cetățenilor, lucru care poate să însemne reprezentarea comunităților, dar și implicare în elaborarea legislației, care de multe ori este neclară și conține prevederi contradictorii. Pentru aceasta, trebuie sa fie integru și să fie responsabil. Nu în ultimul rând, e nevoie să aibă experiență, pentru că experiența te ajută să transformi o simplă idee în realitate, într-un obiectiv care a fost atins. Mai e nevoie să știi cum funcționează instituțiile, care sunt legile care ajută, sau, după caz blochează realizarea unor proiecte importante.

 R.: După alegerile parlamentare se va organiza Congresul PNL care va stabili noua conducere la nivel național. Dumneavoastră vă propuneți să candidați pentru un mandat de președinte al organizației PNL Sibiu?

R.T.: Eu am devenit președintă de organizație pentru că așa au dorit și decis colegii mei. Dacă vor fi mulțumiți de performanțele politice ale organizației și își vor mai dori să fiu lider, probabil că da, voi mai candida. Sunt obiective de atins, proiecte care trebuie urmărite.

 R.: Ce vă reproșați, acum, la finalul mandatului de deputat?

R.T.: Reproșuri nu am, pentru că m-am comportat cu gândul să fac tot ceea ce pot pentru a nu avea ce să-mi reproșez. Sunt conștientă că întotdeauna e loc de mai bine.

 R.: Care sunt principalele realizări ale mandatului?

R.T.:  În materie politică, cred că am reușit să consolidez organizația PNL Sibiu, să o transform într-o organizație râvnită și respectată. Suntem principala forță politică la nivelul județului Sibiu în acest moment. Colegii mei știu foarte bine câtă muncă a stat la baza reușitelor noastre. Am făcut lucrurile cu calm, cu muncă și cu strategia corectă. Este un lucru recunoscut și la nivel național. Reușitele noastre au fost posibile pentru că am avut parteneri de nădejde - colegii mei cu care am tras în aceeași direcție pe care ne-am asumat-o împreună. În materie parlamentară, cred că ar merita amintite proiectele pe educație, obținute fie prin inițiative legislative, fie prin colaborarea cu Guvernul, în special Guvernul Cioloș. Iată doar câteva exemple, pentru că sunt foarte multe: 1. S-a îmbunătățit legislația privind etica în mediul academic: astfel, avem primele verdicte de plagiat din partea Ministerului Educației. 2. S-a redeschis dialogul privind învățământul dual și i s-a acordat toată atenția de care avea nevoie. 3. S-a îmbunătățit legislația privind acordarea burselor și facilităților fiscale antreprenorilor care sprijină orice formă de educație sau cercetare. 4. Este primul an în care elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor primi manuale gratuite, așa cum prevede Legea de acum 5 ani. 5. Proiectul ”Masă la Școală” va avea anul acesta un program pilot, urmând sa devină generalizat de anul viitor. Este tot mai aproape de a fi implementat din anul școlar 2017-2018. În 22 de școli elevii vor primi o masă caldă sau un pachet cu alimente diversificate; 6. Legea privind recuperarea nediscriminatorie a creșterilor salariale restante este în vigoare și primește finanțare; 7. Finanțarea de stat urmează nediscriminatoriu și elevii din învățământul privat sau confesional.

Exemplele pot continua în domeniul protecției copilului, a familiei și a drepturilor fundamentale, în domeniul economic prin reducerea TVA, debirocratizare și stimularea investițiilor. Voi prezenta un bilanț complet la final de mandat, unele proiecte sunt în derulare, altele vor urma în curând.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

pnl-ist convins nu facut la norma

Acum 7 ani

Care organizatie? Care râvnită? Praf si pulbere. .....
Raspunde

...

Acum 7 ani

Fără nicio legătura cu onor deputata noastră... Dragi forumiști, pt. am intrat zglobii în luna septembrie vă dedic tuturor melodia Sweet september cu Tony Christie...
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

asta tanti tunata sa merge inapoi la moldova basista,nuntista la eba,afara dib sibiu
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

este vorba despre doamna - http://botosaneanul.ro/stiri/acum-alegeri-forfota-cu-raluca-turcanu-la-pdl-galerie-foto/#
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

Esti idiot??? Nu esti in stare sa te semnezi cu un nume original? Sigur esti onanistul ala de Emanuel/O.lingi.....
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Exceptind intrebarea''...Dumneavoastră vă propuneți să candidați pentru un mandat de președinte al organizației PNL Sibiu?'' la care s-a dat un raspuns concret,la toate celelalte dna deputat a batut cimpii.Exemplu:'' ...Am făcut lucrurile cu calm, cu muncă și cu strategia corectă. Este un lucru recunoscut și la nivel național...'.Aveti dreptate dna deputat:in Gorj,Braila,Salaj sau Neamt numele dvs. e pe buzele tuturor!Va recomand sa incercati sa nu lacrimati electoral sa nu va ''rechizioneze'' BOR-u'!
Raspunde

Mihai Popescu

Acum 7 ani

Oameni seriosi si competenti la PNL Sibiu ca onanistul Fotache numit de incompetent ce e director administrativ la spital, cu zero experiență. E evident ca partidele politice in Romania au esuat
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Cam asa. Doamna, cu tot respectul, ca n-o cunosc, confunda administratia locala cu politica si politrucii cu profesionistii. N-ajungem departe cu oameni care ii fac jocul si o mint frumos doar ca sa primeasca functii la fiecare scrutin .
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Ba papagale" întreaba intr-un interviu cu R.T."nu-i așa ca credeți c-a vanit "vremea schimbării" la Sibiu? .. R.T. "Vremea schimbării la Sibiu a sosit" B.p."Considerați ca mai poate fi "aplicată" aceeași politica in România"...R.T. "In România trebuie aplicată o alta politica "orientata" spre cetățean...."
Raspunde

...

Acum 7 ani

Te-ai trezit? Despre ce vorbeai?
Raspunde

Pravale Baba

Acum 7 ani

Cine este "Ba papagalule" ? Numesti generic pe toata lumea "ba papagalule"? "Ba papagalule" tine locul lui doamna/domnule sau poate bre?
Raspunde

nicolae

Acum 7 ani

Ma-as bucura foarte mult sa o aud pe acesta doamna ca spune ca se retrage si lasa pe alti politiceni in locul domniei sale care pot performa. Sotul dinsei a renuntat la politica (gluma tete) conform reclamei si sa mutat in studiourile televiziunilor sa ne spuna ce ?. Bunul simt si respectul fata de alegatori unde este.?
Raspunde

IonCristoiu

Acum 7 ani

ravnita pentru un viol in grup
Raspunde

Pravale Baba

Acum 7 ani

Serios???????????
Raspunde

PNL -ist pana la moarte

Acum 7 ani

Oameni buni citesc si ma minunez de ce poate sa debiteze aceasta ***** a politicii romanesti. Nu de multa vreme o adula pe Elena Udrea comparind-o cu un veritabil ”kil bill ” ea fiind in momentul de fata trimisa in judecata pentru ani grei se puscarie iar Raluca” lepadandu-se de Satana”. Sper ca electoratul sa nu uite si s-o taxeze la momentul oportun sa-i arate unde-i este locul. Apreciez comentariile stimatilor cititori, in mare parte negative pe buna dreptate. Realitatea este ca Raluca Turcan si Mircea Cazan ( plus compania) au distrus organizatia PNL Sibiu ei urmarind doar un singur scop si anume acela de a-si realiza interesele proprii si personale de propasire si spun aceasta in cunostinta de cauza. Nu in cele din urma trebuie sa stiti ca rezultatele PNL Sibiu au fot slabe spre dezastruos.
Raspunde

MULLER

Acum 7 ani

Vai de capul tau , doamna Turcan ,cea mai mare PDL si basista ,care a facut rau acestei tari , acum conduce ,organiztia PNL Sibiu , eu zic sa lasa-ti sibieniiii cu prostiile dumneavoastra !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus