Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Directorul CNADNR: Luna aceasta definitivăm traseul pentru autostrada Sibiu-Pitești. Urmează licitații pentru fiecare lot în parte

Directorul CNADNR: Luna aceasta definitivăm traseul pentru autostrada Sibiu-Pitești. Urmează licitații pentru fiecare lot în parte

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor, a declarat într-un interviu acordat publicației Capital.ro că termenul anunțat inițial noul studiu de fezabilitate al autostrăzii, iunie 2016, a fost nerealist și că abia luna aceasta vom avea rezultatele pentru primele două tronsoane ale autostrăzii.

”Un studiu de fezabilitate de o asemenea anvergură durează între 1,5 şi doi ani. Consultantul Comisiei Europene, JASPERS, a emis anumite observaţii, pe fiecare lot din cele cinci, astfel sunt obligatorii sute de foraje. Am primit studiul geotehnic preliminar pentru loturile 1 şi 5. Compania Naţională de Autostrăzi a avut câteva observaţii. Studiul de fezabilitate complet pentru cele două loturi se va preda până la sfârşitul acestei luni. Pentru loturile 2, 3 şi 4 termenul de predare a studiului de fezabilitate este aprilie 2017. Termenul iulie 2016 pentru acest studiu de fezabilitate a fost nerealist, un astfel de studiu de fezabilitate pentru o autostradă care traversează munţii nu se face în câteva luni, trebuie suficient timp pentru obţinerea tuturor informaţiilor necesare pentru finalizarea acestuia.”, a declarat Cătălin Homor pentru Capital.ro.

Șeful autostrăzilor din România a mai explicat și faptul că există posibilitatea de a organiza licitații pentru fiecare tronson în parte și că traseul final va fi stabilit până la finalul acestei luni.

”În perioada următoare se definitivează traseul pentru loturile 2 şi 3, respectiv pe o lungime de aproximativ 50 de kilometri. Luăm în calcul licitarea fiecărui lot de autostradă aflat pe porţiunea Sibiu-Piteşti. Traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti conform programului, îl vom afla la finele acestei luni”, a mai declarat Homor pentru sursa citată.
Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Tica si Mitica

Acum 7 ani

Hai ma baieti odata ca-mi expira certificatul de nastere si nu mai apuc sa mai ma dau si eu pe autostrada. Ce dracului?Drumul cel mai scurt intre doua puncte este linia dreapta.Asa au facut in Croatia,au pus cap compas 30-0 si s-au apucat de sapat in munte zi si noapte. Cautati-ma sa va organizez sa vedeti ce viteza bag in voi de sariti ca vinghireii. Fac culcaturi cu voi ca-n vremurile mele bune.Ce dracului?
Raspunde

gigea

Acum 7 ani

Ce mai gandesc d-nii din imagine, d-ne ce mai brainstorming acolo, d-zeule mare! In ce tara traim! Demisi urgent toti agaricii astia!
Raspunde

Nic

Acum 7 ani

Deci trebuiau sa termine studiul si cand colo termina doar traseul. Deci din cele zise SF-ul pentru lotul 2, 3 si 4 il termina la sfarsitul anului 2018 ca doar pentru o asemenea lucrare sunt nevoie de sute de foraje. Deci ei singuri se fac nerealisti spunând aprilie 2017. Tipic CNADR.
Raspunde

Sorin

Acum 7 ani

Minciuni pentru necunoscători.Cine ar avea interes sa închidă un șantier in 3zile?Exploatare la maxim,locuri de munca asigurate pentru muncitori,bani încasați la buget din vânzarea de rovigniete vara când vine omul in țara...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus