Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

24 ianuarie, ziua Micii Uniri, declarată zi nelucrătoare

24 ianuarie, ziua Micii Uniri, declarată zi nelucrătoare

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de modificare a Codului Muncii potrivit căruia ziua de 24 ianuarie a fost declarată sărbătoare legală şi zi nelucrătoare, pentru a marca unirea Principatelor din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul a fost adoptat de deputaţi cu 209 voturi ”pentru” şi 4 ”împotrivă” şi va fi trimis spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Senatul respinsese acest proiect legislativ.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru care susţine, în expunerea de motive, că ”Legea nr. 171/2004 privind declararea zile de 24 ianuarie drept zi ca sărbătoare legală (...) s-a dovedit a fi un eşec lamentabil”.

”Nu era nevoie de lege, ci doar de un manual de istorie pentru a afla că pe 24 ianuarie sărbătorim la nivel naţional Ziua Unirii Principatelor Române. În schimb ceea ce nu s-a reglementat în această lege, pentru a avea o nouă zi nelucrătoare, era modificarea art. 139 din lefea 53/2003 privind Codul Muncii”, mai susţine Ciuhodaru.

După ce şeful statului va promulga acest proiect de modificare a Codului Muncii, românii vor beneficia de 13 zile libere anual.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus